Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, myslíte, že má cenu žádat o snížení alimentů, když má přítel plat 17.000 kč a platí 7.000 kč na dvě děti ve věku 5 a 7 let? A je-li možné zažádat například soudně, aby matka těchto dětí předkládala paragony za výživné, pokud má přítel podezření, že o děti není řádně postaráno? Děkuji za odpověď.
O dokládání paragonů žádat nemůžete, je to nesmysl. Spoustu věcí pro děti nakupujete např. v supermarketu spolu s týdením nákupem, sem tam něco u stánku - pochopitelně bez účtu, platíte ve škole - také bez účtů, zaplatíte kroužky, výlety, v létě tábor, oblečení, boty, jídlo, léky, brýle či jiné zdravotní pomůcky, léky, podíl na nájmu (jinak by paní stačila garsonka, ale pro děti musí mít aspon 2+1), podíl na elektřině, vodě, plynu, kredity na telefon, dárky na vánoce, narozeniny nebo jen tak...
Je toho spousta a uvědomte si, kolik toho koupíte za 3 tisíce (na jedno dítě)? Peníze jsou hned pryč...
Pokud chcete žít s člověkem, musíte ho brát se vším všudy - tedy i s tím, že MÁ dvě děti a musí se o ně starat. Nejen finančně, ale počítejte s tím, že se může stát, že se bude starat i fyzicky (máma může onemocnět nebo se jí něco stát...nedej Bože)
A proč chcete matku dětí takto lustrovat? Ono to výživné je totiž určeno nejen na jídlo, ošacení, školu dětí apod., ale také na placení nájmu, elektřiny, vody. Nebo si snad myslíte, že toto děti nespotřebovávají? O snížení alimentů raději ani nežádejte. Pokud žijete ve společné domácnosti s přítelem - otcem těch dětí, tak je dost možné, že soud bude posuzovat i váš příjem. Navíc - co to je 7000 Kč výživného pro dvě děti v dnešní době? Docela směšná částka při dnešních cenách.
když tady čtu ty diskuze ohledně almentu tak bych vraždila.co to je 7 tisíc v dnešní době? a když chlap vidělává 20 tisíc, má další rodinu a platí 9 tis nájemné. plus úvěr, jídlo,ošacení něco stojí, na dětičky vše drahé, a všechny EX chtějí bývalé manžele jen oškubat, tak at nejsou ženský hieny a přistoupí chlapům na střídavou péči, pak nemusí pořád žádat alimenty po 10 tisících, zvednu telefon, hele potřebuje tuto a tamto, mužes mu to koupit nebo mi dát půlu, to je to tak těžký? opravdu nad tím žasnu! Matka si žije nadpoměry, děti mají nakrku babičky, a otec který žije s jinou rodinou z huby do huby, chtějí oškubat šíleným způsobem. jako v našem případě..
Míšo, možná mluvíte z vlastní zkušenosti, já mám ale úplně jinou. Můj bývalý manžel se obratem oženil a náš syn se pro něho, jeho ženu a jejich děti stal takovou přítěží, že ještě v synových 17 letech na něho platil 400 Kč. Bylo to v roce 1997. Já jsem to vzala tak, že když jsem byla tak hloupá a měla dítě s nesprávným chlapem, je to jenom můj problém. Myslím si, že je to chyba těch chlapů, když si vzali hyenu, která je po rozvodu oškube na kost. Kam čuměli, když s ní měli děti? Věděla bych. Takže nezbude, než aby se každý postaral o sebe jak to nejlíp jde. Nakonec - nikdo nenutí ty nové slečny rozvedených mužů, aby žily s chlapem, který málo vydělá a hodně platí na svoje děti.
můj přítel byl ženatý 14 let, jen posledních 5 let už spolu jen žily, jen kvuli dětem, aex nechtěla přistoupit na střídavou péči, až nakonec přítel ustoupil a podepsal jí papír na rozvod, při jednání o alimentech, to nechtěly řešit soudně, tak se domluvily, ona řekla dávej mi na každého 500 já peníze nepotřebuju, přítel řekl ne já ti dám na každého 1000 tedy, 500 je málo, ona souhlasila,aby nemusela u soudu dávat svůj příjem,a přítel v té době ještě danové přiznání.( měly s rodinou hospodu) je to 4 roky zpátky, ze začátku k nám děti jezdily,vše v pohodě ale postupem času, puberta atd, se vše obrátilo a táta je ten špatnej, já nemám proti dětem ani malinkou výtku, já jsem do toho vztahu šla,a věděla sem že má děti.že bude platit atak dále.. když se ex snažila domluvit, řekly jsme jí momentálně nám to finance nedovolují, a ona že lžem že ho dá k soudu a bude platit to se bude divit..i já jsem s ní vycházela, jezdily jsme tam k jeho rodičům kde ona s dětmi bydlí.. ale stalo se.. mě jen zaráží soud, který se ani malinko v našem případě neohlídnul na to že má další vyživovací povinnos.zdělla mu, tak si nemáte pořizovat další dítě. nezajímalo jí že platí jídlo... zajímal jí jen nájem..400 je mlo,tomu věřím, to nemusí posílat vůbec nic..koneckonc,kterej chlap chce po rozvodu být sám? nebo která ženská?..když tady byla minulý víkend jeho dcera, vypadlo z ní, no jo máma chodí pořád po diskotékách,cvičit.a doma moc není.. tak kde je spravedlivost? potřebuje rovnátka, volala hele musíš zaplatit 20 tis rovnátka, potřebuje je.. a když sme jí řekly tak to vezmy z těch alimentu co jim posílám, (ona ty alimenty nevyužívá, ona jim je necává na účtě) tak řekla že ne,že to mají na školu, a přitom syn, dostal od mámy kartu a nemá tam za 4 roky posílání skoro ani korunu..smutný..
nemyslím tím běhat pořád, mluvím o věcech jako takových, na zimu, bundu, boty, kalhoty... na léto, cokoliv... ale když po vánocích zavolá, tati nekoupil bys mi snowbord? já ho chci... kde na to vzít. a máma šla a koupila mu ho... nejsme boháčí, žijeme z huby do huby když to tak řeknu. děti žijou na vysoké noze a myslí si že písknou a my poběžíme jako babička s dědečkem a maminkou? ano,potřebuješ bundu, přijeď,pojedem koupit, ale ne za 5tisích jak ony jsou zvyklí, proto raději nejezdí, protože táta nesype,a pak že nejeví zájem.je to hrozně složitá situace,kluk propadal a děda mu koupil motorku,i přes zákaz rodičů..pak jsou děti zblblý a neznají hodnotu peněz.
na jednu stranu je to velká částka, ale na druhou zase nic moc. mě vypočítal soud alimenty na 3 tisíce i když jsem byl veden přes rok na pracáku a pobíral od sociálky 3,5 tis. a to s odůvodněním, že jsem mladej a můžu vydělat tolik, abych ty tři tisíce zaplatil. Pokud žije matka s dvěma dětmi a platí např. 14 tis. nájem, sama bere 15 tis. + alimenty, tak si to spočítejte. Znám tento případ a né jeden.
to je pravda, ale musí maka žít sama, s dětma někde v pronájmu, pak situace chápu, že hřeší na alimentech,ale pkud mají jiného muže, snad i ten by se měl podílet na domácnosti.
Pokud má přítel podezření, že není o dítě řádně postaráno, tak ať to řeší přes sociálku. I kdyby mu matka dětí ukazovala paragony, tak kde vezmete jistotu, že si je nesehnala jinak? Třeba od známých. Nebo v supermarketu stačí projít pár košíků nebo vozíků a máte jich taky spoustu.
Což je, mimochodem, zrádné (nechávat tam ty paragony. Slyšel sem o případu, kdy nějaký podnikavez si takový paragon sebral a pak ho použil jako doklad, že zboží, co má tamhleten pán v košíku, je vlastně jeho. Dokonce na něj zavolal policajty, naštěstí ten, jehož nákup to byl ho platil kartou. Jak ji vytáhl, dotyčný podvodník hned zdrhl. Policajti ale tvrdili, že mu samozřejmě nevěří, ale nebýt tě platby kartou, že by těžko mohli něco dělat; doklad je doklad.
Martino, co si myslíte o tom, když napíšu, že o děti není řádně postaráno? Hmmm? Když se mě tak ptáte?...Přečetla jste si pořádně moji otázku? Že zřejmě o děti není řádně postaráno!
co podle vás znamená "není dobře postaráno"?
Pokud se otci dětí nezdá, že je o děti postaráno jak má, ať podá k soudu návrh na svěření dětí do své péče
Hlavně mi neraďte s jakým přítelem mám žít a s jakými jeho povinnostmi. Ptala jsem se na jasnou a stručnou otázku a ne na to, aby mi někdo radil s výběrem partnera. Spoustu věcí ohledně téhle situace nevíte. Chápu, že zde píšou třeba ženy, které jsou sami na děti, ale doufám, že to jsou ženy slušné a spořádané. Bohužel jsou mezi námi i ženy, které svoje děti a malinké mají jen jako manipulaci. Nevidím na tom nic špatného, když už otec dětí platí alimenty na svoje děti, proč by nemohl vidět, jestli jsou opravdu využity na děti. Snad by mohl mít taky na něco jako táta právo, myslím, že každý člověk, který dře na svoji výplatu a zajímá se o svoje výdaje a hlídá si je. Taky doma počítáte svoje peníze a víte za co je utrácíte.
a s tímt uplně souhlasím!
otec má právo vidět děti, má právo uplně stejně jako matka, může je přeci vzít kamkoliv kdykoliv po dohodě s matkou, kámen úrazu je když děti nechtějí,když se doprošujete,a je to houbelec platný,protože proti vám stojí i prarodiče.. je to hnus když se děti očkují!proti otci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.