Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřebovala bych poradit ohledně výživného.Příští týden máme soudní jednání ohledně mé dcery 14 let,která se o prázdinách přestěhovala k otci.Zamilovala se do Roma,který je problematický a já jakožto matka na to nemohu koukat.Tak se odstěhovala k otci,kde má jeho plnou podporu a vše jí schvalujea pouští jí za ním do jiného města samotnou.Jedná se mě o to,že otec bude chtít alimenty,ale bohužel jsem už přes rok na ÚP a starám se o nemocnou dceru 5 let,která nemůže do školky a já tudíž do práce.Jsem už půl roku bez podpory,tak by mě zajímalo,jak k tomu přihlíží soud a jaké vyměřuje výživné v těchto případech.Pokud máte vlastní zkušenost,budu moc ráda.Otec si žije nad poměry,má vlastní dům,3 auta,motorku dost drahou a jeho příjem je psaných asi 16.000,ale 10.000 dostává bokem,takže to nebude nejspíš uvedené.Já sama se dvěma dcerami,které zůstaly bydlet se mnou platím za bydlení 9200 měsíčně.Jak se bránit?Děkuji všem za názory a zkušenosti.
a nemůžete se s ex-manželem domluvit a řešit to bez soudu? jako sepsat dohodu a podepsat...? nebo s ním není dohoda?
rodič, který se stará o dítě má na výživné nárok, to je jisté. Budou zohledňovat nejen vaše příjmy (včetně výživného na zbývající děti, příjmů od sociálky atd) ale taky příjmy vašeho případného partnera.
Určitě dostáváte od sociálky příspěvky (na děti, na bydlení, sociálni atd) a jestli ne, tak si o ně zažádejte
Předpokládám, že pokud dojde k soudu něajké alimenty vám vyměří - třeba jen symbolické
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.