Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úřad práce - pod 4000 jen na měsíc?

Od: seznammih* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den

před časem jsem byla na úřadu práce v domění, že se tam zaregstruju, aby za mě platili zdravotní. Avšak já mám s personální agenturou smlouvu o pracovní činnosti, nikoliv smlouvu o provedení práce, takže mi to zdravotní platí personální agentura. Ale kdybych se u nich prý chtěla zapsat, tak nesmím si vydělat více než 4000kč, jinak mě vyloučí z evidence a nedostanu žádný příspěvek. Tak jsem to odmítla, protože moje výplata je kolísavá a jednou můžu dostat tři tisíce a jednou zase osm.

Ale září bude pro mně hodně tragické a vím, že více než 4000 nevydělám. tak se ptám:

1) Je možné se zaevidovat na úřadu práce jen na měsíc?

2) Dostává člověk zaevidovaný na úřadu práce nějakej příspěvek, i když pracuje na brigádu?

3) Pokud jo, kolik to tak přibližně činí?

Doufám, že mě nebudete mít za nějakou trubku. Akorát zjišťuju svoje možnosti bez toho, abych čekala hodinu, než příjdu na řadu, abych byla za pět minut hotová ...

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

0x

1 - Na ÚP se můžete nechat zaregistrovat i na den, ale nárok na podporu Vám vznikne až pokud jste v evidenci více, jak týden. Pokud odejte z evidence do týdne, nedostanete ani korunu. Po vzetí do evidence, jste pozvaná k návštěvě nejdříve za týden /pokud Vám hned nedají doručenku/ a pak je teprve s Vámi zahájeno správní řízení.

2 - Osoba v evidenci ÚP dostává podporu v nezaměstnanosti, pokud splní zákonné podmínky. Pokud má v posledních třech letech odpracováno alespoň 12 měsíců. pracovat současně nelze /změna od 1.1 2011/

3 - Pokud Vám ze zákona vznikne nárok na podporu v nezaměstnanosti, je to 45% z Vaší poslední průměrné mzdy za poslední 3 měsíce. 65% vznikne nárok, jen ze zdravotních důvodů a jiných důvodů uvedených v zákoně /myslím, že Vás se to netýká/

Jinak si můžete o informace napsat mejlem a nebo zavolat na informatiku, kde byste měla dostat odpovědi, nebo u své zprostředkovatelky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]