font-family:Arial;color:black">Dobrý den, je mi 20, mám od 18 let a pár měsíců založené penzijní připojištění u Aegonu, založil mi ho jeden chlap od ZFP. Vyplatí se to, mám si to nechat? Vzhledem k tomu že nevydělávám, studuji, mám jen kapesné, dávám tam jen 100 Kč. Má to cenu, myslíte že se to hodí, si dlouhodobě spořit tak malou částku? Protože je to vlastně na důchod až do 60 nebo jak.. či já vím.. a více peněz stejně nemohu, a kdybych mohla, chci vědět jaký na to máte názor, jestli to zúročení za něco stojí.. atd, atd, připomínky, názory, praktické rady.. neumím v téhle branži chodit a jen toto mám založené.. Děkujifont-family:Arial;color:black">
Že vás zaháčkoval už v 18, to je teda ... no... ne moc etické, zvláště pokud jste byl a jste student. Připojištění nerušte a klidně spořte dál tu 100. Není to moc, ale každá kapička nakonec přispěje do velkého škopku. Navíc, pokud vám připojištění poběží dlouho, peníze se budou déle zhodnocovat a nakonec tam budete mít až až (doufám). Záleží na tom, jak moc tam pak budete přispívat v době, kdy začnete vydělávat. V dnešní době je již spousta zaměstnavatelů, kteří přispívají zaměstnancům na penzjní či životní pojištění, takže budete ve výhodě.
klarkaa*
Ok,budu si tam odkládat tu stovku..to mě snad nezabije a při studiu moc nemůžu.. ale není to blbé že mi to založil jeden blbec od ZFP na kterého jsem natrefila náhodně, kteří to dělají kvůli provizím a přemlouvají.. a teď už u ZFP třeba nepracuje..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.