Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
nejhorší v životě je, když člověk ví co má dělat, ale nedělá to. Já to nedělám ze strachu. Strach lidí bych tomu úplně neříkal, ikdyž má to s tím cosi společné. Jde o to, že cokoliv si naplánuju, nástup do školy, abych si dodělal maturitu, nebo jen někam zajet, nebo jít jen pro nákup, na poštu, dělá mi problém se k tomu dokopat. Je to triviální, ale je to tak. Vždy pět minut předtím změním na celou věc názor a nechám to na příště. V noci přemýšlím, hysterčím,, řeknu si, že to zvládnu.
Když už se ale překonám, abych někam šel, tak mi to pak nevadí, že jsem kolem mě lidi. Jde jen o ten pocit před tou činností...
Ano tento problém číší z minulosti, kdy jsem byl opovrhovaný, že jsem jiný...
Čím/jak jiný..?
Není-li to tajné.
doplněno 05.09.11 00:04:Ani ne tak za trosku jako za to že by nebylo špatné být malým dítětem...
Třeba najít, nevrstevní lidi proti zblbnutí s vrstevníků..
Jsi podle svého soudu šikovný, inteligentní, tak musíš pochopit, že je nutné si v první řadě dokončit vzdělání. To je snad to nejdůležitější pro Tebe a ovlivní to celý Tvůj další život. Rozhodnutí je to moudré a když Ti lidé nevadí, jsi chytrý, tak proč se do toho nepustit. Stejné je to s ostatním. Když mi dojde chleba, musím na nákup. Když mě na poště čekají peníze, hupky na poštu! Je to úplně normální, jako když třeba ráno musíš vstát, v poledne obědvat...Nechápu, proč z toho hysterčíš a uvažuješ o běžných denních úkonech.
Měl by ses řídit starým příslovím: Co můžeš udělati dnes, neodkládej na zítřek. Já to tak dělám. Večer poletuji, ještě tohle, ještě tamto - a zítra budu mít míň práce. Není to tak až úplně pravda, pokaždé se zase vyskytne něco jiného, co musím udělat, ale mám pak dobrý pocit, že jsem toho hodně zvládla.
Prostě, když je něco potřeba udělat, udělej to hned. Pokud to budeš v noci pitvat a přemýšlet o tom, je možnost, že to neuděláš. A to je ta chyba. Tak do toho - rovnýma nohama! Jaga.
Už to tu myslím někde bylo. Existuje nenápadná a víceméně neškodná duševní porucha, které se říká PROKRASTINACE. Lidi si z toho dělají legraci a považují to za lenost, ale ona to až taková sranda není. Kdo to nezažil, nemůže pochopit rozdíl (tak jako málokdo chápe rozdíl mezi depresí a špatnou náladou). Přečtěte si o tom něco. Úsudek si pak udělejte sám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.