Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odkud poslat peníze na účet

Od: michalad odpovědí: 19 změna:

Dobrý večer, prosím o radu, potřebuji poslat peníze na cizí bankovní účet. Je možno poslat peníze z jakékoliv banky nebo jen přímo z té ve které účet je založen? Ptám se protože každá banka si určuje jiné poplatky, tak by to bylo lepší poslat odněkud jinde. Děkuji.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Peníze můžeš poslat téměř z jakékoli banky, ve které máš účet a peníze.

hankauk*
hodnocení

2x

Z jakékoliv banky posílat nelze. Lze poslat u banky, kde je veden účet, ale může to být z různé pobočky. Peníze lze poslat na účet i složenkou typu A na poště.

doplněno 03.09.11 23:09:

Zpátky na strom... " z účtu v mé bance můžu poslat peníze příteli do jiné banky převodem". Nelze ale přijít na pobočku banky XY s hotovostí a požadavkem zaslání peněz do banky AB.

drich*
hodnocení

0x

Dobrý večer,

nějak jsem nepochopil otázku. Cizí myslíte zahraniční? nebo nemáte bankovní účet a jen někomu chcete poslat peníze?

nebo jak to bylo myšleno?

michalad
hodnocení

Přesně tak, nemám svůj účet a potřebuji poslat peníze na účet - jedná se o tuzemský účet, jen jsem to v otázce nějak špatně zformulovala.

michalad
hodnocení

dodatek: vlastní účet nemám.

drich*

No tom případě se řiďte radou výše a to posláním peněz za pomoci SLOŽENKY TYPU A na kterékoliv poště.

Poplatek se odvíjí od poslané částky

např. 3000 Kč / poplatek 22 Kč

nad 5000 Kč / poplatek 33 Kč

michalad
hodnocení

Děkuji všem za pomoc. Jen ještě - nevíte za jak dlouho tam ty peníze budou, když to budu vyřizovat přes poštu?

ladinpraha*

Vlož to na účet v pobočce té banky, do které to posíláš. Bude to tam okamžitě.

drich*

Když tam zajdete v pondělí, tak do konce týdne by to ten dotyčný měl obdržet na účet. Moje osobní zkušenost, je cca 4 pracovní dny, někdy se jim to povede i rychleji =)

hankauk*

Nedávno jsem si takhle posílala peníze na účet, protože moje banka nemá pobočky. Paní na poště mi říkala, že to bude "zítra na účtě". A ... prdlajs. Bylo to tam za pět dní.

hodnocení

0x

Také jsem na dovolené potřebovala doplnit peníze na svém účtu, aby tam bylo dost na placení účtů - a zjistila jsem: lze to z jakékoli banky, po zaplacení poplatku asi 100 kč a 2.den to tam je... nikoho nezajímalo, jestli je to můj účet (byl) nebo cizí, prostě jsem předložila občanku, zadala číslo účtu, zaplatila peníze a bylo :)

doplněno 04.09.11 18:45:

moje banka je internetová, m-bank, ta nemá pobočky, ale logicky - musí být úplně nejlevnější a nejrychlejší vložit peníze na pobočce té konkrétní banky, kde je účet

dzordz*

Vklad do ČSOB na jejich pobočce - peníze na účtu prý okamžitě, poplatek 50Kč bez ohledu na výši vkladu, fakt drzost.

buss
hodnocení

0x

Pošta je vlastně spřažena s ČSOB, tudíž klidně z ní. ČSOB je ale snad v kdejakém větším městě.

jabraka*

Pošta není s ČSOB spřažena,pošta dělá službu pro poštovní spořitelnu,což je dceřiná společnost ČSOB.

JABRAKA

jenicekpoplatnik

Poštovní spořitelna není žádná společnost a už vůbec ne dceřinná společnost ČSOB - nevymýšlejte si nesmysly.

Přesněji, Poštovní spořitelna je obchodní divize ČSOB, kterou provozuje Česká pošta

roboot*
hodnocení

0x

V jakékoliv bance (která má hotovostní přepážky) můžete poslat peníze na jakýkoliv účet u jakékoliv banky. Např. pošlete peníze přes přepážku banky ČSOB do Komerčky. Účet není žádnou podmínkou, jen je to celkem drahé většinou přes 100 Kč.

michalad
hodnocení

Tak nakonec jsem zašla přímo do té banky, ve které je účet vedený a byla jsem mile překvapená, nechtěli žádný poplatek za vklad, prý se už to neplatí:)

rv*

To je skvělé, ale teď si už konečně zřiďte nejaký účet, podobná situace se může opakovat. Nemít účet či nemít kreditku je jako kdyby jste nebyla. Jsou i účty, které jsou skutečně zdarma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]