Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, prosím o radu, potřebuji poslat peníze na cizí bankovní účet. Je možno poslat peníze z jakékoliv banky nebo jen přímo z té ve které účet je založen? Ptám se protože každá banka si určuje jiné poplatky, tak by to bylo lepší poslat odněkud jinde. Děkuji.
Z jakékoliv banky posílat nelze. Lze poslat u banky, kde je veden účet, ale může to být z různé pobočky. Peníze lze poslat na účet i složenkou typu A na poště.
doplněno 03.09.11 23:09:Zpátky na strom... " z účtu v mé bance můžu poslat peníze příteli do jiné banky převodem". Nelze ale přijít na pobočku banky XY s hotovostí a požadavkem zaslání peněz do banky AB.
Dobrý večer,
nějak jsem nepochopil otázku. Cizí myslíte zahraniční? nebo nemáte bankovní účet a jen někomu chcete poslat peníze?
nebo jak to bylo myšleno?
No tom případě se řiďte radou výše a to posláním peněz za pomoci SLOŽENKY TYPU A na kterékoliv poště.
Poplatek se odvíjí od poslané částky
např. 3000 Kč / poplatek 22 Kč
nad 5000 Kč / poplatek 33 Kč
Děkuji všem za pomoc. Jen ještě - nevíte za jak dlouho tam ty peníze budou, když to budu vyřizovat přes poštu?
Když tam zajdete v pondělí, tak do konce týdne by to ten dotyčný měl obdržet na účet. Moje osobní zkušenost, je cca 4 pracovní dny, někdy se jim to povede i rychleji =)
Také jsem na dovolené potřebovala doplnit peníze na svém účtu, aby tam bylo dost na placení účtů - a zjistila jsem: lze to z jakékoli banky, po zaplacení poplatku asi 100 kč a 2.den to tam je... nikoho nezajímalo, jestli je to můj účet (byl) nebo cizí, prostě jsem předložila občanku, zadala číslo účtu, zaplatila peníze a bylo
moje banka je internetová, m-bank, ta nemá pobočky, ale logicky - musí být úplně nejlevnější a nejrychlejší vložit peníze na pobočce té konkrétní banky, kde je účet
Pošta je vlastně spřažena s ČSOB, tudíž klidně z ní. ČSOB je ale snad v kdejakém větším městě.
Pošta není s ČSOB spřažena,pošta dělá službu pro poštovní spořitelnu,což je dceřiná společnost ČSOB.
JABRAKA
Poštovní spořitelna není žádná společnost a už vůbec ne dceřinná společnost ČSOB - nevymýšlejte si nesmysly.
Tak nakonec jsem zašla přímo do té banky, ve které je účet vedený a byla jsem mile překvapená, nechtěli žádný poplatek za vklad, prý se už to neplatí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.