Nejste přihlášen/a.
Nevíte náhodou někdo, kde by se dal sehnat župan z obrázku? Případně střih, nebo aspoň lepší fotografie (tyhle jsou pořízené mobilem z televize).
doplněno 03.09.11 19:29:Tenhle župan nosil můj dědeček v 60 letech 20. století. Byl jakoby z "velbloudí deky", s tmavohnědým zdobením. Před nějakými 12 lety jsem si na něj vzpomněl a pokusil se ho sehnat. Marně. Ptal jsem se dokonce i v půjčovně divadelních kostýmů. Většinou nikdo ani nepochopil, co chci. Tenkrát jsem měl i šikovnou paní, která by ho zvládla ušít. Jenže chyběl obrázek (teď pro změnu chybí ta paní).
Takový župan dneska neseženeš v normálním obchodě. Ale jinak na něm není nic složitého, střih je absolutně klasický, šálový límec, dvě kapsy. Ale co Tě zřejmě zaujalo, jsou porty místo zapínání a opakující se ozdoba na rukávech. Trochu zručná švadlena Ti ho podle obrázku ušije bez problémů. Dokonce to s trochou trpělivosti, zvládne i šikovná ženská, aniž by to byla její profese. Župan nemusí padnout jako sako, či kalhoty. Když máš obrázek, máš vlastně téměř všechno, k uskutečnění svého "snu". Napiš, jak to pak dopadlo! Ahojky Suzy.
Místo "velbloudice", použijte látku "fleas", nevím, jak se to píše, ale vyslovujeme flís. Satén také sezeženete bez problémů, a ty porty rovněž. Každá galanterie je prodává na metry, v různých barvách. Ozdůbky z nich musíte vykouzlit ručně, podle obrázku, a také v ruce přišít. Nezapomeňte na knoflíky, kterým se říká "olivky", protože mají tvar olivy. Tak hodně zdaru! Suzy.
abych řekl pravdu, po materiálu jsem se zatím moc nepídil, protože jsem teprve nedávno sehnal aspoň tyhle mizerné fotky. Bez nich bych nikomu nevysvětlil, co vlastně chci. Taky s ušitím to nebude tak jednoduché, já ušiju ještě tak povlak na polštář. Měl jsem sice v nedávné době velmi šikovnou paní, ale obávám se, že by už nebylo rozumné se jí na to ptát.
Hm, tak to je blbé. Já myslela, že někoho ve svém okolí najdete. Tak asi zůstane jen u toho "snu". Ono by to asi nebylo rentabilní, abys šel pátrat, kolik by Tě stálo ušití v nějakém krejčovství. Určitě by vyhověli, ale řádně bys to zaplatil. Ale zkus to, za optání nic nedáš. Když se Ti "protočí panenky", tak s úsměvem poděkuj. Anebo dej ještě inzerát do nějaké vývěsky ve Tvém městě, určitě o nějaké víš, a řekni, že hledáš někoho, kdo by ušil domácí kabátek. Dneska je spousta mladých, i starších lidí, kteří hledají přivýdělek. Však víš, že to máme na našich stránkách, v jednom kuse na přetřesu. Možná, že se budeš divit, jak lehce se Ti podaří někoho schopného sehnat. Přeji Ti, aby se Ti to podařilo. A dej pak vědět. Ahoj Suzy.
Šmarjááá,to je móda léta páněale,opravdu pěkná,taková šikézní,že?Chtělo by to sehnat švadlenu staršího ročníku,zkrátka a dobře,dala bych si inzerát,nebo snad zajít přímo na Barrandov?
Jak se ta móda mění! Tomuto se v dnešní době snad ani neříká župan. Je to domácí kabátek, který se obléká na košili, ke kalhotám. Župany jsou na dobu po koupeli. Pro pány. Ale paráda to je! Což o to! Už vidím toho šviháka, jak v tomto oděvu sedí celý pokroucený a uvolněný u počítače :D
Babičko, to není župan k počítači. Já si v něm naopak představuji pana Miloše Kopeckého či Rudolfa Hrušínského, - ano, těm by opravdu seděl, jak odpočívají v koženém křesle, v jedné ruce buclatou sklenku s koňakem, v druhé doutník. Tak to tehdy bylo a bylo to určitě prima, lidé se nenervovali počítači či televizemi, jako se teď nervuji já, když mi něco nejde. Určitě to byly klidnější časy.
Jinak si myslím jako Suzy, že není těžké tento župan ušít, horší asi bude sehnat stejnou látku /materiál/, dneska se už látky koupí jen málokde. A také ty ozdoby - porty. Pokud se to tazateli povede a získá ho, uvítala bych fotku, jak mu sluší. Jaga.
Co se té látky týká, pokud si pamatuju, připomínala deku z velbloudí vlny (i barvou). Klopy a ostatní byly tmavě hnědé, lesklé (hedvábí?). Porty ve stejné barvě. Tu deku jsem kdysi měl, ale moc chutnala molům.
Jaguško, už jste v dnešní době viděla nebo slyšela o muži, který se sklenkou dobrého pití relaxuje v hluboké klubovce s novinami nebo knihou? Za zvuku bezva muziky? Ukažte mi ho, stanu se jeho otrokyní! :D
No paráda. Sic nekouřím a nepiju, ale v klubovce sedávám a dumám(spím).
A tu velbloudici jsem taky měl a taky ji sežrali moli.
Dobrý den, jsem zvyklá šít podle obrázků, vyučená švadlena nejsem, ale pokud byste měl dál zájem, ozvěte se mi na mail a zkusíme se domluvit
Kamzinka
Výborně Kamzimko! Takhle se to dělá. Ne sedět u počítače a hledat přivýdělek na doma v podobě plnění obálek od pana Vencla a tak podobně. Držím palce, abyste se mezi sebou dohodli. Suzy.
doplněno 26.10.11 00:00:Tedy nevím, ale jste si jista, že zná dotyčný Váš email?
aha já jsem tam mail vyplňovala v dotazníku, tak mě nenapadlo že není vidět. Teda napadlo, proto sem koukám a vidím
Mail : kamzinka@gmail.com
na rajčeti mám ukázku tvorby, uživatel kamzinka, album moje tvorba
Kamzinka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.