Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
objednala jsem si zboží na eshopu, ale nevyzvedla ho. Eshop po mně nyná požaduje úhradu za poštovné. Musím poštovné uhradit? Děkuji.
Předtím, než jste objednávku potvrdila, jste jistě musela SOUHLASIT s obchodními podmínkami (zřejmě jste je nečetla). Pokud toto mají v podmínkách, poštovné zaplatit musíte. Jak si to představujete - kdyby to tak jako vy udělal každý, e-shop už by přišel dávno na buben! Tohle opravdu nechápu...
Pokud objednám a nevyzvednu, tak považuju za samozřejmost poštovné zaplatit. Pokud se někomu platit nechce, tak je to vy...k a zaslouží nejlíp nařezat aby si to pamatoval...
Z jineho soudku,
objednane zbozi, ale s tim, ze se bude platit kartou a bude Vas kontaktovat konzultant. Nikdo nekontaktoval, takze jsem kartou nic neplatil.
No a on se ten shop rozhodl poslat to dobirkou. Ja to ted jiz z principu nechci a z toho sameho principu jsem to neprevzal a platit postovne nebudu. Ma tedy e-shop pravo si zmenit kartu (nepotvrzenou konzultantem) na dobirku a pak vymahat postovne?
Diky za nazor.
W.
Mělo se platit kartou, že se obchod rozhodl poslat to na dobírku bez dohody s vámi je jejich problém a mají smůlu - poštovné vymáhat nemůžou.
Pokud by ta dobírka vyšla cenově stejně a zboží bych chtěl, tak bych jí převzal - přece jen je to jednodušší než znova objednávat jinde. Příště bych ale dal přednost lepšímu obchodu, který se na změny předem zeptá jestli může takhle...
Ano - uzavřela jsi objednávku (smlouvu) a tu nedodržela - zaplať...
Je zajímavé, jak moc se lidi čílí nad špatnou vymahatelností svého práva, ale na práva jiných kašlou...
doplněno 11.11.12 15:41:Jasně CocinkoMichalko, "blacklisty" schvaluju - pak ať se e2000 klidně čílí, že je pokládána za nedůvěryhodnou a bez platby předem s ní nikdo nekomunikuje - bohužel, e-shopy jsou v tomto vztahu v nevýhodě...
Některé e-shopy spolu spolupracují a mají blacklist, takovým lidem pak nepošlou nic na dobírku, nebo vůbec. Blbě jsou na tom malé e-shopy...
doplněno 11.11.12 16:12:Mowla, taky to schvaluju, samozřejmě se může stát, že člověk zboží už nepotřebuje, nebo nemá peníze nebo něco... ale je slušnost se OMLUVIT a poštovné uhradit... A bez diskuze.
Samozřejmě,že musíteVy jste si zboží objednala,a pak jste si ho nevyzvedla,jakpak by se to asi líbilo vám?!
Záleží na tom, jaké má dotyčný e-shop obchodní podmínky (jistě jsi je přečetla a souhlasila).
Mám zkušenost s provozováním eshopů, a je to tak: pokud se vám vrátí jedna zásilka z padesáti, dá se nad tím mávnout rukou a zahrnout to do nákladů. Ale pokud se vám vrací každá třetí, je to nutné řešit. Nicméně jsou i jiné možnosti. Například, kdyby se mi vracela každá třetí zásilka, tak bych se místo nesmyslného vymáhání poštovného zamyslel nad svým obchodním modelem - jestli prodávám správné zboží, správným způsobem a správným lidem.
Dobry den
Tak káždopádně by jste jim to poštovné měla uhradit, vy jste byla ta která si zboží obědnala a to na dobírku.
A pak si zboží nevyzvedla,Vám by se to asi také nelíbylo když by jste měla díky někomu komu jste vyhověla
přijít o peníze.Je to Váš problém ne e-shopu že jste si zboží nevyzvedla
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.