Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hypotéka na byt bez uspor

Od: bydlenichtivy odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

Chtěl bych si vzít hypotéku na byt, ale nejsem si jist, jestli to v mém v případě bude možné, jelikož budu na to sám a nemám nic našetřeno. Do podnájmu se mi nechce, jsou to vyhozené peníze...

Co myslíte, dají mi hypotéku i přesto že na to budu sám a nemám nic našetřeno? Jakou banku, hypotéku zvolit atd.?

Jsem bez závazků, dluhů a s výplatou 22.000Kč/měs.

Díky za rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Víte vy, co vám přinese budoucnost? Odkud dívku, se kterou budete chtít žít? Kolik dětí si pořídíte, jestli zůstanete ve městě, kde jste doposud? ;) Nechci vám pořízení bytu rozmlouvat. Naopak obdivuji vaši zodpovědnost a z duše vám to přeji. Ale nemá cenu zadlužit se, nehledě na to, že vám hypotéku fakt nikdo nedá jen tak. Když za 2 5 let všechno může být jinak. Byl by nesmysl kupovat teď 1+ 3, ale za chvíli ho budete potřebovat. A budete prodávat zadlužený malý byt a hledat větší? *nevi*Nebylo by lépe poohlédnout se po podnájmu, po nábytku z KIKA, pračce a ledničce z akcí a z obchodu, kde jsou od klientu, kteří neplatily lízing? A šetřit a šetřit a šetřit.*klik* Kapku to vypadá jako beznaděj, těžká beznaděj, ale takhle jsme začínali úplně všichni. I naše děti a vnuci. To bude dobrý!

hankauk*
hodnocení

0x

Mám dojem, že 100% hypotéku nikde nedostanete. Poslení info, co mám, je, že aspoň 15% s pořizovací ceny musíte mít vy sám. Zkuste, tuším, že to je honzovahypoteka.cz... Dáte vstupní údaje a oni se ozvou. Vyberou vám pak to nejlepší/nejschůdnější. Kdybyste měl aspoň stavební spoření... s tím by se už dalo něco dělat.

paaja*
hodnocení

0x

100% nákladů by vám teoreticky mohli poskytnout, ale budou vyžadovat zajištění další nemovitostí - domek nebo byt rodičů, kamaráda, ručitele atd.

Na jakou půjčku vám bude stačit příjem řeknou nejlépe přímo v hyp. bance nebo stavební spořitelně. Obejděte jich víc ať máte srovnání.

A ten nájem ještě zvažte, má svoje nezanedbatelné výhody. Úroky z hypotéky jsou také vyhozené peníze ...

bydlenichtivy
hodnocení

Všem díky za odpověď.

paaja: Jaké výhody má podnájem? Napadá mne snad jeden jedna výhoda a to možnost se rychle odstěhovat do jiného, pokud se mi stávající bydlení nebude líbit (nevhodný byt, hluční sousedi atp.)

Je pravda, že mi asi nic nezbyde než nějaký čas bydlet v podnájmu a mezitím si vést stavební spoření. Několik let to vydržím a pak časem, už třeba s rodinou, půjdeme do hypotéky na dům ...

paaja*

Odpověděl jste si sám - nejste vázaný na místo ani majetek, který se může stát balvanem u nohy. Za zaměstnáním můžete kam chcete, za rodinou také. Když budete chtít větší, menší, levnější, dražší, vyměníte. Pokud člověk nepotřebuje luxus v centru velkoměsta, dají se sehnat byty nebo i domky za velmi slušnou cenu. Samozřejmě ne přes realitky, ale ptát se příbuzných, známých, nejlépe v blízkých vesnicích - sám budete překvapený nabídkou :)

jita*
hodnocení

0x

my jsme si koupily byt a nepotřebovaly jsme mít nic našetřeno.Překlenovací úvěr u modré pyramidy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]