Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám nárok na podporu v nezaměstnanosti?

Od: kikcakiki odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

v září jsem z rodinných důvodů přerušila studium na vš na jeden rok,jsem zaměstnaná tři měsíce se mzdou 12000Kč,po třech měsících jsem o práci přišla z důvodu snižování stavu.Ted bych se chtěla přihlásit na úřad práce,protože mám byt u prahy o který bych nerada přišla než najdu novou práci.Můžete mi říct zda mám na podporu nárok a na jakou?Případně kde najdu podmínky k tomuhle všemu?

Děuji Vám

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Vše najdete zde:

portal.mpsv.cz/...

askmenow*
hodnocení

2x

Nárok na podporu nemáte. Nicméně když se na úřad práce zaregistrujete, ušetříte si měsíčně tisícovku za zdravotní pojištění.

hodnocení

1x

Dobry den.Moji odpeved berte spis jako domnenku.,jiste se tu najdou radcove,kteri vedi urcite,presto si myslim ze je to tak,ze az po roce zamestnani je narok na podporu UP.Pokud ale prokazete,ze bydlite sama v byte,tak navstivte socialni odbor,kde by vam meli poskytnout podporu v hmotne nouzi,tedy nejake to minimum,z ktereho byt hradit nemuzete.Dale existuje prispevek na bydleni,takze je treba zazadat a posuzuji se vzdy 3 mesice.Musite dolozit naklady na bydleni a je toho spousty.Nejlepe bude,kdyz navstivite soc.odbor a zeptate se.

pt®
hodnocení

0x

Hlava III: Podpora v nezaměstnanosti a podpora při rekvalifikaci

§ 39
(1) Nárok na podporu v nezaměstnanosti má uchazeč o zaměstnání, který
a) získal v rozhodném období (§ 41) zaměstnáním nebo jinou výdělečnou činností dobu důchodového pojištění podle zvláštního právního předpisu 32g) v délce alespoň 12 měsíců (dále jen "předchozí zaměstnání"); překrývají-li se doby důchodového pojištění, započítávají se jen jednou,
b) požádal krajskou pobočku Úřadu práce, u které je veden v evidenci uchazečů o zaměstnání, o poskytnutí podpory v nezaměstnanosti a
c) ke dni, k němuž má být podpora v nezaměstnanosti přiznána, není poživatelem starobního důchodu.
business.center.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]