Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhle nespolehlivá kamarádka

Od: klestinka odpovědí: 20 změna:

Ahoj,
naštvala mě kamarádka a ráda bych jí dala najevo, že to teda přehnala. Minulý víkend měla přijet ke mně, že zapaříme, byly jsme na tomhle datu domluvené od července. V pátek dopoledne, když bylo vše nachystané, připravené, kalba naplánovaná napsala, že nedorazí, že by to radši nechala na tenhle víkend. Říkám OK v pohodě, i když mi naštvala. No, a teď jí píšu, kdy dorazí a ona, že neví jestli dorazí, říkám, že bych to ráda věděla do středy, protože bych si jinak domluvila něco jiného, naši nejsou doma, tak toho člověk chce využít. Je připojená celý den na fb, má na mě icq, telefon a neozvala se. Nevím, jak to vyřešit, příští vík mám jet k ní, ale jsem naštvaná a uražena. Ráda bych jí napsala něco, aby věděla, že zuřím, ale zase nechci, aby z toho vyplynulo, že nakonec tenhle víkend přijede, ale jen proto, abych nebyla naštvaná. Jsem horká hlava, proto se ptám tady, abych vyprchala a neudělala nějakou blbost.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chrest*
hodnocení

1x

Já bych jí nepsal nic. Když bude chtět přijet přijede, když ne, tak ne. Nějakým vnucováním se, nebo "aby věděla, že zuřím" nic nespravíš. Pokud nedala do středy vědět, domluv si něco jiného. Kdyby pak brblala, tak jí akorát řekneš, že měla dát vědět do středy a nedala. To je vše :)

hop®
hodnocení

1x

Klestinko, jak se do lesa volá...

Začni dělat mrtvýho brouka, nepočítej s ní na žádnou akci, nezvedej telefony, na icku ji dej do ignorace. Třeba jí to docvakne a napíše omluvnou SMSku. A jestli ne, tak to zase tak velká škoda nebude... Hlavně ji nedej najevo, že Ti nějak chybí, mohla by toho začít zneužívat, psychické vydírání je pěkná a zákeřná sviňárna...

hodnocení

1x

Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Možná, že by bylo dobré jí také něco naslibovat, domluvit si akci a pak na poslední chvíli jí napsat, že NE. Třeba by jí to docvaklo. Je to ale dost ošklivé, asi bych nedokázala udělat to, co sama u druhých nemám ráda.

Nebo s ní omez kontakty, sama jí nevolej, když zavolá ona, komunikuj s ní, ale tak nějak chladně. A pokud sama navrhne, že přijede a opravdu to splní, tak neměj nic nachystaného, jen jí dej třeba kafe a limču. A když bude udivená a ptát se, co je, klidně jí vysvětli, že už se na její slovo nemůžeš spolehnout, a tak jsi nic raději nechystala, co kdyby to zase zrušila? Třeba jí to po takové lekci dojde a začne být spolehlivější. Ale z někoho tu liknavost a ty změny prostě nedostaneš. A s takovým člověkem nemá cenu si něco domlouvat, většinou to pokazí. Jaga.

Co takhle "zapařit" s jinou, spolehlivější kámoškou? Jistě jich máš víc.

martinaa*
hodnocení

0x

HOrka hlava?:D No, ja bych byla taky nastvana... dvakrat po sobe zkazit akci se jen tak nekomu nepodari. Jednou se z vyjimecnych duvodu stat muze, podruhe "nahle" zruseni je divne. Nezakoukala se treba do nejakeho kluka? Nema problemy doma? V tom pripade bych ji chapala, ale! Dalsi akce je na ni, byt Vami, tak uz bych neplanovala..

Napsala bych, ze ok, ze ted to tedy opet zrusime, ale ze mi to vadi. Ze uz dvakrat to bylo naplanovane, a dvakrat to zrusila, kdyz vse bylo pripravene. A ze dalsi akci nechystate, protoze by nejspis dopadla stejne.

klestinka
hodnocení

No, jenže ona to teď vlastně ani nezrušila, jen se neozvala a hraje raději mrtvýho brouka. Mimo jiné, že je to kamarádka je to taky moje sestřenice, tudíž vím, že doma vše ok, kluka nemá ani si nikoho nevyhlídla. Nevím kde je problém :-/ Navíc v našich letech - 20 a 18, bychom už mohly jednat narovinu.

martinaa*

Chrest ma pravdu, nejlepsi asi bude mlcet. Pokud se sama neozve, planuj si dal program bez ni a hlavne nedavej najevo, jak moc ti narusila plany.

Nekteri lidi nejednaji narovinu ani ve30:)

Někteří se to nenaučí nikdy.

martinaa*

Pravda, smutna a kazdodenni pravda...

dzordz*
hodnocení

0x

Tohle trochu připomíná mě, když se mi do něčeho nechce. Ale to jsou spíš věci, o kterých je známo, že je dělat nechci a nebudu, lidi mi je ale stejně navrhujou a mně se nechce posté odmítat. *hi*

Taky to trochu připomíná kamarádku, s kterou se něco domluví, ale jakmile se jí naskytne příležitost nebo jiná nabídka, tak neřekne "už něco mám" a neodmítne tu novou, ale pravidelně ruší tu starou domluvenou věc. Takže ji už do ničeho nenutíme a spíš nás překvapí, když se nakonec dostaví :)

klestinka
hodnocení

Jenže ona nic nemá, minulý víkend byla celý doma a ještě mi nakonec psala v pátek i v sobotu a přemlouvala mi, abych přijela, že půjdeme pařit. Navíc, mě měsíc přemlouvá ať zase vyhodím naše, že víkend u nás je vždycky nejlepší a teď 2x po sobě nic. Divný, divný.

majdalena*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Také jsem měla kamarádku, která nedokázala držet dané slovo. To jsem již byla vdaná. Napsala mi, že přijede v pátek a bude do neděle. Já vše připravila, napekla, nachystala cimru, kde bude spát. Děti jsme poslali k druhé babi, abychom se jí mohli věnovat. Manžel zajistil i nějaký výlet a udělal všechno možné i nemožné, aby se u nás cítila dobře. Neviděla jsem ji už darnou dobu, tak jsem se moc těšila. V pátek manžel jel v danou dobu k vlaku, ale vrátil se sám. Jel ještě několikrát, vždy když měl přijed vlak. Tak se to opakovalo v sobotu i neděli. Nic. Vím, nebyla taková možnost dát vědět, jako dnes. Ale dal se poslat telegram.Dědoušek se mrzoutil a já taktéž. Napsla jsem jí, jestli se jí něco nestalo. Celých 14 dní, nedala vědět. V pátek jsme odjeli pomáhat sušit seno ke švagrovi. Odpoledne přijel manželův kamarád, že máme doma nějakou upachtěnou ženštinu a sedí na kufru a čeká. Má to k nám 60 km. Myslela jsem hned na návrat, ale dědoušek odmítl. Tak nám ji kamarád přivezl na statek. Začala hned láteřit, kde jsme, že by si potřebovala na chvíli odpočinout a né ještě nás hledat. Viděla jsem, jak manžel z červenal. Postavil se v té jeho výšce před kamarádku a pronesl; Milá zlatá, nemáme čas, sedět doma na prdeli a čekat až nějaká namyšlená frajle dorazí. Tady jsou hrábě a už vartujte otáčet seno, než přijde buřina. Nevěděla co má dělat, zda je to legrace, nebo co. Manžel, ale ji vyvedl hned z omylu. Houkl na ní, že jestli se chce najíst a odpočinout, tak musí přiložit ruku k dílu. Nenechal jí ani převléci, jen jí dal staré krampetle, aby nemusela chodit po poli ve střevících. Bylo mi ji až líto, jak se tam ploužila a šatky měla umazané. Ale nechtěla jsem jít proti manželovi. Druhý den odcestovala a více mi nenapsala. Ona totiž byla z moc bohaté rodiny a takové zacházení neznala. Asi po roce jsem jí navštívila. Ani mne nepozvala dál, jen venku řekla, že mne nezná, a že s takovou lůzou se nebaví. Nedalo se nic dělat, odjeli jsme. Aspon jsme si udělali výlet. Po 5 letech přijela autem k nám a jako by se nikdy nic nestalo. Chtěla u nás pobýt ,ale dědoušek řekl, že klidně tady může zůstat, jestli chci, ale on odjede za bratrem. My jsme přeci chátra a neumíme se s takovou šlechtou bavit. Nasedla do auta, a již jsem jí nikdy neviděla. Jen každý rok jsem jí popřála lístkem k narozeninám a Vánocům. Ona nikdy více. Již zemřela, když byla cesta, tak jsem jí aspon kytičku dala na hrob. Majdalena

martinaa*

To se divim, ze jste ji po te scene se senem jela jeste navstivit... skoda, ze nekteri lide - hlavne zbohatlici a deti zbohatliku, co neznaji tu drinu, dostat se vlastnimi silami ode dna na tuto uroven - maji obycejne lidi za chatru, pohrdaji jimi a mysli si, ze oni jsou neco vic. Dikybohu, takove lidi jiz kolem sebe nemam, a to i za cenu, ze jsem odesla ze sportovniho oddilu.

Vas dedousek to vyresil skvele, s takovou "pritelkyni" uz zdalky vyrazit dvere.

sargo*
hodnocení

0x

Po pravdě, nejsem přítel drobných pomstiček a zdánlivě výchovných, ale ve skutečnosti nečitelných akcí. Navrhuji trochu mužnější řešení. Píšeš "náhle nespolehlivá", takže asi byla dřív v pohodě - navíc je to sestřenice. Pro nejbližší čas bych se určitě zařídila bez ní, další společnou akci by měla naplánovat a zajistit ona. (Pokud tě to nebude užírat, když nebudeš vědět, co pak mezi vámi bude - ale zřejmě se znáte dost dlouho na to, aby to nevadilo.) A řekla bych jí, tak, aby to bylo jasné, že tě její nespolehlivost rozhodně nepotěšila, ba přímo otrávila, a že bys ráda pro příště využila čas užitečněji, než nejistotou, jestli máš tedy vyrazit jinam nebo čekat na její výsost :)

Zkrátka - raději dobrý příklad, než klesnout na úroveň, která se ti samotné nelíbí. ;)

klestinka
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi, tohle je asi nejschůdnější rozumné řešení. Příští týden mám jet k nim a jdeme na koncert, lístky jsou koupené, ale po tomhle, co předvedla vůbec nevím, jestli se mi tam bude chtít. Nejde mi ani tak o to, že to zkazila 2x po sobě, ale že se vůbec neozvala. Nehledě na to, že klidně můžu vyrazit někam s kámoškou, ale spíš na kafe než na akci na celý víkend, byla jsem ráda, že tu sestřenka se mnou bude, protože ségra tady má přítele a není nic víc drásajícího (jsem po rozchodu), než koukat na dvě hrdličky a trčet tu sama jak kůl v plotě :(

klestinka
hodnocení

Ještě jsem chtěla dodat, že jsem prostě chtěla napsat něco údernýho, krátkýho, žádný melodramata, ale třeba jen -Vážně jsi mě zklamala. Nebo prostě něco, ať se chytne za rypák a ví, že to pokazila. Nejde mi moc hrát mrtvýho brouka.

martinaa*

Tak ji napiste - zklamala jsi me. Dalsi akci uz planovat nebudu.

Tecka, neni to ani pomstychtive, ani nejake volani, ze Vam ublizila...

sargo*

To jo, žádné tři á čtyřky :-D Ale aby věděla proč: ne proto, že z toho sešlo - to se prostě stát může - ale že to nebyla schopná dát vědět a nevysvětlila a tak... *klik*

majdalena*

Slečno, jestli nevíte, že dodrží slovo, tak si sama uspořádejte svůj čas tak, jak Vám to vyhovuje. Nebudete stále jen čekat. Když přijede, tak má slečna holt smůlu. Jestli Vám zavolá a ohlásí se, tak jí řekněte, že máte jiný program. Ale příště Vy dodržte slovo. Pokud to půjde. Slovo zní, ale příklad hřmí. Pak jí můžete vše povědět a vysvětlit si to. Myslíte-li, že když jí napíšete, že Vás zklamala a dojte jí to, tak napište, ale lepší je, ji vytrestat. Nebudete doma, nebo máte již něco jiného.

krkovicka*
Dobře vím,co myslíte.Stalo se mi to taky,ve 12ti.Na film do kina jsem se moc těšila a domluvily jsme se spolu.Tehdy mobily nebyly.To nic,bydlela dvě patra podemnou.Poprvé odřekla,že nemůže,že musí pomáhat mamce,že zítra.Tak jsem řekla ok.Nastal zítřek a ona že znovu nemůže,že musí být doma a učit se-v pátek,to si pamatuji!Přitom její maminka nám to posvětila.No nic šla jsem do kina sama,divný,ale co jsem taky měla dělat!Hráli Zachraňte Williho :D hnus,jak je člověk zavislý na společnosti druhýho,tím chci říct,že ikdyž Vás to bude mrzet,užíjte si to a nenechte ze sebe dělat někomu šaška.

jakubdeda*
hodnocení

0x

Co bych jí napsal? Nic bych jí nenapsal. Ona se má snad omluvit, né? Zařídil bych se podle sebe a hotovo. A kdyby chtěla dorazit, tak bych jí řekl, at si i přiveze proviant sebou.Nic bych nechystal. Až by dorazila, tak bych potom něco připravil.Ale určitě bych neseděl doma na zadku a nepřemýšlel o pomstě.A je také možné, že měla k tomu nějaký důvod. Nebo se jí jen nechce, ale nedokáže Vám to odříct.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]