Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Myslím že můj následující "problém" pro některé problémem nebude ale stejně bych chtěl vědět názory druhých. Je mi 16. Asi před rokem mi začaly na břiše růst chlupy. Byla to jen taková čárka k pupku, která se ale postupně rozrůstala a dnes mám celé břicho a hruď pokryté silnou dekou chlupů dlouhých kolem 1,5 až 2 cm. Pro představu místy si skoro ani nevidím kůži a to nepřeháním, není to žádný vtip. Všude jinde na těle jsem taky dost chlupatý, hlavně na nohou. Když se ale podívám na mé vrstevníky ale i starší kluky, nemají tam ani chloupek nebo méně než já, maximálně tu čárku. Samozřjmě že mi to tak vadilo, že jsem asi před rokem co začaly růst je oholil, komplet. Narostly ještě černější a horší, takže vím že to byla blbost. Dále bych chtěl podotknout, že mám 19 leteho bratra a na tom byl a je stejně. Asi to máme v rodině. Moje otázka tedy zní holit nebo nechat být?
Ahoj Jakub.Neholit!Je mi 17let.Jsem na tom podobně,jen nemám uplně chlupaté celé břicho, ale jen tu čáru mám hustou od trenek k pupku.Ale hrudník a nohy mám dost chlupaté.No a co?Když se ty nebudeš stydět, tak si toho brzo nebudou všímat ani ostatní.Budou tě brát takovýho jaký jsi.Ale když to budeš skrývat,tak každý bude vědět, že ti to vadí a budeš středem pozornosti a budou mít důvod tě zlobit.Já jen na hrudníku si to lehce upravuji zastříháváním,aby mi to zachvíli nevylezlo někde rukávem, nebo pod krkem.A to dělám atletiku a běhám jen v tílku.Můj táta je taky chlupatý a víc a mamina mu někdy dělá malinké copánky na hrudníku.Brácha je taký chlupatý,ten to jednou začal taky řešit,ale pak na to kašlal.
Na tu otázku si musíš odpovědět sám. Když budeš holit, tak budeš holit už navždy. A věř, že pro mnoho holek jsou přitažlivější chlupatí "medvídci", než dětsky vypadající "holátka"...
Proboha jamesi, chtěl bych mít tvoje starosti. Jsme na tom trochu podobně, s tím rozdílem, že já to nikdy neholil :D A já to vlastně vůbec neřeším. Prostě to je tak, jak to je a nač to holit? Máš dvě možnosti, buď to to nadosmrti holit, nebo to nechat bejt. A já bych se přiklonil k druhý možnosti.
Ahoj Jamesi, věř, že pro mnoho holek jsou mnohem přitažlivější zachlupacení "méďové" než úplná holátka. Jakmile s holením začneš, tak se budeš muset holit už pořád (navíc dorůstající "pichlavé" chloupky nejsou nic příjemného). Zkus si z toho udělat přednost, oproti vrstevníkům jsi prostě mužnej "chlupatej" chlap. Pokud je na tom Tvůj bratr stejně /jemu to také vadí?/, tak to asi máte opravdu v rodině dědičné, s tím prostě nic nenaděláš... vykašli se na to.
Holit rozhodne nee, to jste sam poznal. Muzete se nechat chlupy pravidelne depilovat v salonu nebo odstranit laserem, ale ruku na srdce, stalo by to za to?
Sice ano, je lepsi meda nez holatko, nesnasim oholenou muzskou hrud - na druhou stranu, znamy ma zarostle cele telo, zada, proste vsechno cernymi chlupy. Pritazlive to neni ani trosku, priznam se, ze me to odpuzuje. Kamarad ma na zadech taky par chlupu, ale to uz neni tak markantni.
Pokud Vas to hodne trapi, doporucuji tu depilaci - ovsem s tim, ze to bude na dlouho a depilace se budou muset opakovat. Jinak bych nechala prirodu delat, co umi
A bude hur. Se zvysujici se hladinou testosteronu v tele se ochlupeni bude rozrustat. Ojedinely chloupek kdesi daleko od nyni porostle casti, to je predzvest. Vidim to na svem partnerovi . A zaroven s tim, jak se bude rozrustat ochlupeni, bude lysat lebka. I tak radim neholit, protoze jinak to bude vypadat blbe. Hole bricho a nad tim zarostly hrudnik pripadne pod tim ohanbi a stehna, to je vazne hruza.
Zdravim,chci se zeptat jak to udelat s tou hladinou testosteronu? mam takovy problemy taky a chtel bych se jich zbavit muzete mi nejak poradit zda na to jsou nejaky prasky nebo se to da odstranit operativne a nebo neci jineho diky moc
Pokud se nechceš nechat předělat na ženskou, tak na své testosterony nesahej - to je hormon, který dělá z chlapů chlapy, zjednodušeně, ale výstižně řečeno Dá se provést teoreticky trvalá laserová depilace, ale, po pravdě, jednak by to na celém těle bylo pekelně drahé, jednak ten účinek není až tak slavný, zvlášť na hrubší mužské chlupy (ať už si reklamy říkají co chtějí
); navíc za pár let, i kdyby to vyšlo, byste se patrně tloukli do hlavy, proč jste ze sebe dělali holátka...
V 16ti už to nebude hormonální porucha, ale matka příroda. Pokud nejste gay, což asi nejste, tak určitě nechat být. Holit jenom břicho by bylo fakt divné, holit se celý šílená řehole, která by k ničemu dobrému nebyla. Dovedu si představit, že v tomhle věku se člověk mezi vrstevníky cítí divně, ale časem chlupatců přibude. Pokud jste gay... no po pravdě, i tak bych dala přednost hledat partnera možná déle, ale takového, co by nevyžadoval, abyste každý den strávil hodinu v koupelně
)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.