Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oblečení do práce pro asistentku

Od: mien* odpovědí: 9 změna:

Ahoj, všude se píše o tom, jak do práce se rifle nehodí atd. Já jsem teď nastoupila jako asistentka na jednom oddělení na univerzitě a mám trochu dilema, do čeho se obléct. Z toho, co jsem tam viděla, mi přijde, že nějaké moc formální oblečení se tam nevede (kromě ředitelky). Ženské nosí výstřihy, třičtvrťáky, pantofle...ale na nikom jsem tam neviděla rifle. Je mi 22 a jako asistentka to snad nemusím až tak řešit, nemyslíte? Třeba kombinace rifle + sako od kostýmku + balerínky by mohla být ok?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hankauk*
hodnocení

1x

Pokud zaměstnavatel nemá specifikovaný dress code ve svých interních směrnicích, určitě nic nepokazíte tím, když se zeptáte nadřízené. Je lepší vědět, co se od vás v tomto směru očekává.*smich*

hop®
hodnocení

1x

Nepíšete, koho či čeho asistentkou budete. Pokud budete asistovat na operačním sále svému nadřízenému lékaři, bude kostýmek asi jasný. ;)

Pokud budete pracovat jako (dřívější) sekretářka a zaměstnavatel neurčil uniformu, vezměte si na sebe to, v čem se cítíte příjemně. Pak budete v pohodě, příjemná na šéfy i klienty. Klidně džíny, ovšem raději ne ty módní, které mají už od výrobce fleky a díry a roztřepení. A vím, že na některých (třeba sportovně vypadajících) ženách vypadají džíny s módním sáčkem daleko lépe a přirozeněji, než kostýmek se sukní nad prdel a výstřihem pod prsa...

myse*

u nás se celkem běžně tolerují džíny - ALE - jak psáno výše žádné děravé apod. Solidní tmavé... k tomu košile, svetřík...

Pouze pokud se koná nějaká oficiální akce (o té vím předem) tak kostýmek, no. Ale jak já ho nenávidím...

mien*
hodnocení

Píšu, že je to oddělení na univerzitě.

juldafulda
hodnocení

0x
resil bych to podle situace - pokud rada nosite kostymky, ok. Ja radeji neformalni obleceni, pokud se toleruje/nosi, sel bych do dzin.

michalll*
hodnocení

0x

Asistentka? Minisukni! *smich**palec*

tofi*
hodnocení

0x

Koukla bych se co nosi ostatni a poptala bych se nadrizeneho jak to tam chodi.Ja jsem treba pracovala na urade a tam se rifle nosit nesmeli. Po - Ut jsme musela mit bud kostymek, saty nebo tmave kalhoty a bluzu. V pa to bylo volnejsi, ale rifle bych si netroufla vzit.

Takze je podstatne, jak to chodi v dane instituci.

hodnocení

0x

Proč tak trváte na riflích? Je tolik druhů materiálů a střihů kalhot, jen si vybrat. *palec*To říká asi ta pravá! První rifle jsem měla v roce 1967. Z tuzexu. Neumím být bez nich ještě dnes. Vím, že už bych asi neměla, ale neumím se s nimi rozloučit. :D Berte jiné kalhoty jako montérky, pracovní oděv. A venku rifle ;)

mien*
hodnocení

Netrvám na riflích, ale tento týden jsem do práce jít neplánovala a bohužel tu jiné oblečení nemám :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]