Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Koupil jsem si na ebay zboží od prodejce z Ruska, cena byla 0,99 dolaru. Vzhedem k ceně bych neměl platit clo ani dph, ale zajímalo by mě, jestli budu muset platit poplatek za celní odbavení, pokud mi celnící zásilku rozbalí a zkontrolují (např. kvůli neúplné dokumentaci, atd.).
Probírá se to všude na Internetu.
Nyní platí: Spotřební zboží, zásilky mimo EU:
limit pro DPH je: 22 EUR, přibližně 560 Kč
limit pro clo je: 150 EUR, přibližně 3 600 Kč
Tedy pokud se vlezete pod 22EUR neplatíte ani DPH ani clo.
Tedy ani za to, že ČP rentgenuje váš balík.
Problém by mohl nastat, pokud pracovníci ČP budou mít podezření, že zboží ma vyšší než udanou cenu.
Nebo např. papíry nejsou v pořádku.
No to chci právě vědět, co nastane, pokud papíry nebudou v pořádku, nebo se celníkům nebude zdát hodnota zásilky.
Podle informací české pošty: Pokud hodnota dováženého zboží pro osobní potřebu ze zemí mimo ES nepřesáhne 22 EUR a je splněna podmínka úplnosti a správnosti doprovodné dokumentace, je možné zásilku navrhnout na celní propuštění do další přepravy, protože taková zásilka nepodléhá vyměření cla a DPH, a proto není účtován poplatek za služby celního deklarantství celnímu řízení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.