Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přeřazování na pracovišti - jak se bránit?

Od: afroman* odpovědí: 9 změna:

Dobry den, jsem zamestnan v podniku kde je 700 zamestnancu mam smlouvu na určité pracovni misto (úsek,oddeleni).

Denne na mem useku rano zazvoni telefon a zastupce managera (ktery kdysi chtel moji zenu) vola a memu nadrizenemu at me posle tam a tam na jine pracoviste. Kolegove i muj sef a hlavne ja toho mame uz dost.

Poradte jak se ucine branit.

Dekuji s úctou

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hankauk*
hodnocení

2x

Pořádek by v tom měl udělat hlavně váš nadřízený. Ten je za vás zodpovědný a za práci, kterou odvádíte. *nevi* Když to nepomůže, tak bych pak obešla daného zástupce manažera a šla rovnou za manažerem.

des*
hodnocení

0x

Přejděte na humor,pokud máte zastání,domluvte se se šéfem ,ať to vyslechne ale nereaguje.Jinak to lze řešit nahlášením na policii.

snizek*

Nemyslím si, že by problémy uvnitř firmy měla řešit policie.

coop*

Policie je skvělá rada, ale ještě lepší by byla lampárna.

atreus*
hodnocení

0x

Není mi jasná ta struktura, jaké jsou pravomoci "zástupce manažera" vůči šéfovi vašeho odd.

Vždyť přece máte pracovní smlouvu s druhem práce, na který máte nárok. Kdo dělá vaši práci?

afroman*
hodnocení

Mou práci musí za mě dělat kolegové a kolegině. Já jsem při tom hozen na úsek kde nejsem využíván ani na 50%.

Když jsem na to upozornil managera říkal že mám smlouvu s firmou a ta mě může dát kam chce.

To je sice pravda ale jen na půl protože ta smlouva má svá specifika a tím je i úsek kde pracuji, jak dlouho a za kolik korun.

Jsem na nejméně placeném úseku ale dostávám se denně na úseky kde jsou větší rizika a také odpovědnost za minimální mzdu.

Podle zákona mě může zaměstnavatel přesunout jednorázově vyjímečně a pouze s souhlasem obou stran.

Tak mě zajímá zda to už někdo řešil určitě by to pomohlo mnoha lidem vědět jak na to.

coop*

Mám obavu, že se vám snaží zaměstnavatel něco naznačit.

hodnocení

0x

Bránit se můžete jedině tak, že odmítnete pracovat v rozporu s vaší pracovní smlouvou. Tohle za vás nikdo jiný řešit nemůže, zaměstnvatel vás řádně zaměstnává a pokud vy dobrovolně vykonáváte i ty práce, které ve smlouvě nemáte, tak kdo by měl co řešit? První jste na řadě vy - musíte se ozvat, že takhle teda ne. Druhý je na řadě zaměstnavatel - buď na vaši podmínku přistoupí a přestane vás přeřazovat, nebo si najde záminku, aby vás mohl vyrazit. No a pak už jste zase na řadě vy, abyste se proti vyhazovu bránil soudně a je na vás, jestli soud přesvědčíte, že vás zaměstnavatel vyhodil neoprávněně.

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Já bych mu někde v soukromí rozbil hubu, kdyby se to odráželo v práci, tak bych to opakoval do té doby, dokud by nepochopil, že je lepší si mě nevšímat. Mnozí se mnou si nebudou souhlasit, ale každý máme svůj vyzkoušený způsob řešení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]