Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny těhulky a všechny co o těhotenství něco ví.
chtěla bych se s vámi poradit. V pondělí jsem byla u svého gynekologa, a oznámil mi že jsem ve 4 týdnu těhotenství, což jsem tak nějak čekala, ale napsal mi nemocenskou na prvních 14 dní, ale úplně bez vycházek, že prý už vycházky prvních 14 dní nedávají. jsem doma teprve 3 den a už mi z toho hrabe. A hlavně se bojím toho že když tam příjdu za 14 dní tak mi mapíše omezené vycházky, a z toho mám největší strach, protože celých 9 měsíců být doma a chodit ven jen podle předpisů mi příjde jako domácí vězení. můžete mi prosím napsat jaké máte zkušenosti? moc vám děkuji za rady
Měla jsem rizikové těhotenství. V 8. tt mě lékařka nechala doma a jediné vycházky, které jsem měla, byly z postele na WC a zpět. Nic jiného mi nedovolila a já jsem to s láskou dodržela, protože předchozí těhotemství skončilo potratem.
Ale tohle jste asi slyšet nechtěla. Nicméně si myslím, že když mi něco je, dodržím pokyny lékaře. Když mi nic není, nemusím být na neschopence.
Chápu, že je to na hlavu, ale neomezené vycházky se opravdu obvykle nedávají. Navíc předpokládám, že když Vám dr. napsal nemocenskou, že máte nějaké potíže (obvykle v těhu nemocenská není), tak raději hodně odpočívejte a buďte v klidu (držím palečky, nebojte, s kočárkem si procházek ještě užijete...). Jen nerozumím tomu, jak už dopředu víte, že budete na nemocenské celých devět mesíců...?
to že budu mít nemocenskou vím, protože mi to pan doktor řekl mám zdravotní problémy a beru dlouhodobě prášky, ale kvůli plánovanému těhotenství jsem je musela vysadit aby to neuškodilo plodu. a právě díky vysazení prášku jsem musela nechat i práce, protože práce kterou vykonávám není vhodná pro těhotné, a už vůbec ne se zdravotními problémy. tak právě kvůly toho se ptám na tu nemocenskou.
Priznam se, ze ted netusim, jak to presne chodi, ale prcni tehotenstvi jsme mela hodne rizikove takze me doktor nechal doma. Vychazky jsem mela od zacatku neomezene. Sice mi rikal, ze mam radsi odpocivat a nekde mco netrajdat, ale ze chape, ze doma bychse zblaznila a zase nevi kdy mi bude dobre, abych mohla jit ven...
Ale vim, ze muj doktrok je temer vyjimka vetsina holek mela vychazky omezeme - treba i hodne dlouhe, ale omezene.
No a ted se co planuje ten novy zakonik (priznam se, ze netusim jesltli uz nahodou neplati) tak tam to bude striktne dano, ze myslim, ze prvni tri mesice nemoci budou vychatky jen par hodin a to jeste v urcite dobe, aby byla mozna kontrola, jak od socialky tak od zamestnavatele.
Navic budeme mit muset oznaceny i byt (dum) a hlavne funkcni zvonek.
doplněno 01.09.11 10:41:Tedy opravuji ne zakonik, ale nemocenska a ted jsme koukala, ze pokud to projde tak by toto melo platit od pristiho roku.
Takze ted si mylsim, ze byste mit vychazky mohla, ale je jasne, ze hodne zalezi na lekari a take na Vasem zdravotnim stavu. Pokud mate strikne lezet vychazky jsou Vam k nicemu - jako treba pri angine apod take nebudete behat a verte, jak tu nekdo jiz psal, ze kvuli diteti se da hodne vydrzet. Vim, ze hodne maminek muselo treba cele tehotenstvi jen prolezet v nemocnici a to je pak teprve silene. Ja jsem musela lezt v nemocnici pres tri tydny opravdu jsem smela jen na WC a to mi jeste rikali at treba nejim meloun apod, abych zbytecne na wc nelitala a verte, ze to bylo silene, ale kvuli mimi jsem to vydrzela.
Takze 14 dni kdyz klidne muzete byt doma delat si co chcete, treba jit na zahradu (jestli mate) tak to neni tak silene...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.