Nejste přihlášen/a.
Zdarvím, potřebuji poradit. Mám volnou živnost na přípravné a dokončovací práce. Ted se mi naskytla příležitost zaměstnat lidi (zedníky) na zednické práce. Ale jak to udělat abych mohl vystavit zákazníkům fakturu za zednické práce. Když na to nemám oprávnění.Nabídl se mi zedník že se za mne zaručí (na živnostnáku) že jsem podním dělal pět let, ale chce za to 10procent z faktur minimálně 6měsícu. což mi nepřijde moc fér. Poradte prosím jak na to) díky
Chápu, že vidina dalšího výdělku je určitě lákavá. Ovšem jako ženská už mám tam někde vzadu stopku a přemýšlím "za roh". Co když se něco po dokončení prací stane a zákazník si bude stěžovat?! Bude třeba chtít na vaše náklady stavbu upravit/opravit, apod. Nebo se jim něco sesype na hlavu. A kdo bude první zodpovědný? Vy. A můžou z toho být oplétačky s policií a soudama atd... Radši nedomýšlet. Buď radši zainvestujte nebo se do toho nepouštějte. Murphyho zákony fungují dokonale... když se má něco "podělat", tak se to "podělá". (A omlouvám se za ta slova.)
Hankauk: neomlouvejte se za to, co jste nenapsala, Murphyho zákony říkají zcela jasně, že "i když se nic pos*at nemůže, tak se pose*e něco jiného". Asi (snad) tazatel ví, co chce, se všemi důskledky a následky, snad si uvědomuje že to není sranda, jen chce poradit postup. Pokud neví do čeho jde, tak je to finanční sebevrah...
Ale za Vaši reakci dávám palíček!
Tak v tomhle zběhlá nejsem, ale napadá mě jedině zaměstnat někoho jako stavební dozor, kdo tomu rozumí? Na živnosťáku by vám s tím ale měli poradit?!
Vzhledem k dnešní situaci na trhu to je rozumná investice. Bez toho zedníka jste stále sám bez jakýchkoli (ani zednických) pravomocí. Za půl roku budete sám zedníkem, jako byste se vyučil. Jen mne zaráží ta formulace "minimálně 6 měsíců", prosím upřesněte podmínky dohody...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.