Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Splatnost faktury - podivná splatnost

Od: vaca80* odpovědí: 7 změna:

dobrý den,dnes 30.08.2011 mi přišla faktura od společnosti u které mám internet za náke služby na cenu 1300kč.

faktura má splatnost 01.12.2008!

na faktuře není ani muj podpis že jsem něco převzal nebo tak.

Mám jí zaplatit a nebo se jim vysmát za vymyšlenou fakturu?

děkuji za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ten podpis ani nevim jak by se tam dostal...

Nu ale pokud jde o dotaz tak do svědomí ti nevidíme, může to být nějaká aktuální faktura za něco a to tady netušíme, já bych na tvém místě kontaktoval tu společnost s dotazem co to má znamenat. Nebylo by to asi nejsnažší řešení?

ladinpraha*
hodnocení

0x

Snad víš, co máš nasmlouváno. Jestli je to pravidelná měsíční faktura, do které se vloudila chybička, nebo jestli je to nějaký nesmysl. Na faktuře obvykle bývá uvedeno, čeho se týká. V každém případě bych kontaktoval odesilatele. Ale jestli nevíš, co s penězi, tak ji klidně zaplať.

buss
hodnocení

0x

Fakturu podepisuje ten, co ji vystavuje...
Že jsem něco nezaplatil bych věděl (za náke služby... které v nějaké výši hradím), i podle výpisu z banky v mém případě. Volat, zda se nesekli s datumem.

hop®
hodnocení

0x

Pokud na faktuře souhlasí symboly (specifický, variabilní) s Vašimi dalšími platbami, asi mají SW problémy, a pokud to souhlasí se smlouvou a pravidelnými poplatky, zaplatil bych, vždy budete mít doklad o platbě. Pokud je to platba, jejíž význam nechápete, tak bych kontaktoval společnost s dotazem...

dery*
hodnocení

0x

Váš podpis tam nebude - to je jako kdybyste chtěl svůj podpis na účtu z obchodu...

Nejprve mrkněte, jaká jsou další data na faktuře - datum vystavení, datum uskuteč. zdanitelného plnění atd... Pokud je toto vše aktuální, nejspíš se jen ve splatnosti upsali. Pokud ne a i tato data jsou stará, asi vám omylem poslali starou fakturu.

V každém případě bych je ale kontaktovala - na faktuře je určitě spojení na ně uvedené - a poptala se, o co jde. Ať už se jedná o fakturu aktuální pouze se špatným datem splatnosti nebo fakturu starou, bude potřeba ji nechat z jejich strany opravit apod.

cepagis*
hodnocení

0x

Na faktuře nemusí být ze zákona žádný podpis. Váš by tam mohl být, kdyby fakturu např. přinesl zaměstnanec firmy osobně a chtěl po Vás potvrzení převzetí. Ale to by asi zůstal podpis jen na jeho paré. A podpis fakturujícího také být nemusí. Důležité je to, aby tam bylo uvedeno "daňový doklad". A samozřejmě DUZP, splatnost, v.s. atd... Nejspíše se tedy jedná o problém se SW nebo se účetní prostě uklepla. A ta částka Vám není cizí? A platil jste za toto období? Možná se jen účetní uklepla v datumu, možná omylem zadala jako odběratele Vás...

vaca80*
hodnocení

Vše moc děkuji za rady.faktura měla opravdu splatnost 1.12.2008 a byla za hotline zásah,čehož si nejsem vědom že jsem něco takového objednával nebo využil.když jsem po nich chtěl vysvětlení s tím že pokud mi to vysvětleno nebude tak fakturu neuhradím,tak otočili a napslai že jí stornují jelikož je stará.nechápu to ale zřejmě to jen zkouší jestli někdo zaplatí.takže pozor na faktury od RIO MEDIA.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]