Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dávají v bankomatech i male bankovky?

Od: bankomat odpovědí: 12 změna:

Zdravím, před chvílí jsem dostal svou první kreditku a vzhledem k tomu že je mi 15 nebudu potřebovat vybírat nějaké větší obnosy, tak jsem se chtěl zeptat jestli se dá z bankomatu vybrat i stovka, dvoustovka nebo pětistovka (jestli tam ty bankovky jsou, nebo jestli tam bývají jen 1000, 2000 a 5000) díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Na kreditkách je fajn to, že se jimi dá platit v obchodě. *hej* Ačkoliv asi před měsícem jsem viděla u nás, v maličké sámošce borce, který chtěl zaplatit 6 rohlíků kreditkou :D Nekecám!

ladinpraha*

No víš, mě se to stalo nedávno. Známý mi něco přivezl a vyšlo to tak, že jsem mu dal všechny papírové, co jsem měl. A pak chtěl někdo doma myslím na svačinu, tak jsem mu vysypal všechny drobné. A druhý den v práci jsem byl nucen platit limonádu kartou. Tak jsem si vzal alespoň dvě, aby to nevypadalo tak blbě.

cocinkamichalka*
hodnocení

1x

V bankomatech ČSOB a Poštovní spořitelny lze vybírat i po 100 Kč. Já vždy vybírám např. 900, 1900 atd.

Někdy to vyplivne 9x100 Kč, jindy 1x500 a 2x200. Každopádně ano, i tyto "malé" bankovky jsou v bankomatu dostupné.

Ale zamyslete se nad tím, kolik Vás stojí výběry. Pokud např. 5 Kč a budete vybírat 5x měs. po stovce, moc se to nevyplatí :)

hodnocení

1x

Technicky je možné, aby tam byly třeba i stovky, ale neznám bankomat, který by je vydával. Běžné jsou dvoustovky, a k tomu tisícovky a/nebo dvoutisícovky

dzordz*

U KB přesně tak, jak říká kartaginec. Dřív bývaly i pětistovky, ale ty snad už teď nikde nejsou, takže se vydávají kombinace 200 a 1000 kč bankovek.

Mě osobně bankomat plivnul od 200,- vše nahoru.. je to shrnutí ze spousty různých bankomatů po republice ...

cocinkamichalka*

Tak nevím, asi máme v severních Čechách divné bankomaty, ale mě to opravdu asi před 14 dny vydalo při vyběru 900 Kč 9x100 Kč.

*nevi*

rock1*
hodnocení

0x

V České spořitelně dávají násobky 200. Takže 200Kč, 400Kč atd.

hodnocení

0x

Dobry den, zalezi na bankomatu a hlavne na bance. Tady jsem nasel clanek, tak se podivejte:

finance.idnes.cz/....

Clanek je to starsi, tak se to mohlo zmenit. Byt vami tak ze bud zeptam v bance, kde mate ucet, nebo obejdu bankomaty Vasi banky v okoli. Vybirat samozrejme muzete i z bank. jinych bank, ale tam zaplatite vyssi poplatek.

hodnocení

0x

Co banka, to jiná pravidla. Nejjednoduší je vzít za kliku a u první přepážky se zeptat;).

hodnocení

0x

Bankomat KB vydává jen násobky pětistovky. Méně ne.

jirka1*
hodnocení

0x

u nás ve městě (Roudnice n/L) je několik desítek bankomatů různých bank, a když nepořídím v jednom stovku tak jdu do druhého.. když ani tam tam, tak beru radši 200,- jelikož mám studenstské konto tak výběry v moji bance mam zdarma ale ostatní zpoplatněny asi 30,- Kč, taky se mi stalo že bankomaty téže banky a jeden stovky měl a druhý ne v jednom městě :) prostě je to kus od kusu :) Eště aby tak začaly bankomaty dávat i 10,- a 20,- :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]