Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamovat jen jednu vadu z více?

Od: adelevonbahnhof odpovědí: 4 změna:

Krásný den!

Můj fotoaparát má dvě vady. Jednu z nich jsem zavinila (spadl a ulomil se mu zobáček držící krytku baterií) a druhou nezavinila (na denním světle je displej takřka nečitelný, něco je na focení vidět pouze v místnosti).

Zajímalo by mne, zda fotoaparát mohu reklamovat pro vadu displeje, když je jasné, že i pokud mi displej opraví, nebudu fotoaparát moct používat z důvodu vypadávajících bateriíí (je tam jakési pérko, takže kdybych se kryt pokusila přilepit, tlak by baterie stejně vystřelil ven).

Děkuji pěkně!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzs*
hodnocení

0x

Dobrý den, určitě bych přístroj reklamoval kvůli vadě na displeji. Jak se dohodnete na odstranění druhé závady, je už jiná otázka.

buss
hodnocení

0x

Co si zaviní uživatel není problém prodejce, nechat opravit! Displej bych zkusil, vytáhne další foťák a zkusí, uvidíte. Ale když svítí slunko, tak displej mobilu není čitelný, musím zakrýt.

artik*
hodnocení

0x

bohužel ti to neuznají , protože řeknou , že vada vznikla pádem

Myslím si totéž, na pád fotoaparátu můžou svést i vadu displeje, zvláště, když jsou po tom úderu na zem viditelné stopy...

Asi bych to zkusil, záleží na prodejně a ochotě vůbec přístroj k reklamaci převzít. Potom by se dalo asi dohodnout, že prodejna předá fotoaparát záruční opravně, která zhodnotí stav přístroje a bude vás kontaktovat a dohodne se s vámi, zda uzná závadu jako záruční a pokud ne, kolik by oprava stála.

Ten ulomený držáček baterie, to je dost častá závada a myslím, že by si s ní mohli poradit. Jde jen o to, aby cena opravy nebyla vyšší, než cena přístroje. Pak by stálo za to, koupit si podobný typ, do kterého by alespoň ta baterie byla vhodná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]