Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych poradit s tímto problémem. Dne 2.2.2010 jsem obdržel exekuční příkaz k prodeji nemovitosti, který jsem měl do 15 dnů uhradit. Což jsem tak učinil dne 9.2.2010. Po zaplacení dlužné částky jsem zažádal o dočerpání úvěru, který mi byl zamítnut na základě exekučního příkazu. Exekutora jsem žádal dne 18.10.2010 o provedení výmazu z Katastru nemovitostí. Do dnešního dne se tak nestalo a nikdo mi nedokázal říct či poradit co mám v tomto připadě udělat. Na nemovitosti mi vznikají škody, jelikož nemohu úvěr dočerpat, který potřebuji využít na zabezpečení nemovitosti aby tuto zimu již nechátrala. Již několikrát, jsem vyzíval exekutora o vymazání kolonky z Katastru nemovitostí a stále se nic neděje.
Pokud toto čte nějaký právník a byl by ochoten bezplatně poradit, zašlu příslušné emaily zaslané od exekučního úřadu.
Za odpovědí děkuji
Funguje to tak, že po doplacení dlužné částky vydá exekutor oznámení o skončení exekuce. To pak rozešle účastníkům a těm institucím, kterým zasílal exekuční příkazy, ve Vašem případě katastru nemovitostí. Katastr je na základě tohoto oznámení povinen provést výmaz poznámky o exekučním příkazu do 30-ti dnů od doručení (lhůta může být prodloužena na 60 dnů), exekutor sám tedy nemůže poznámku vymazat. Takže: obrátila bych se na exekutora, zda katastru skutečně oznámení zaslal, pokud ano, pak kontaktovat příslušné katastrální pracoviště a otravovat je, jaktože neprovedli výmaz, ačkoliv je to jejich zákonná povinnost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.