Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba pojišťovně

Od: thomass* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, momentálně platím pojišťovně každý měsíc po splátkách nezaplacenou škodu kterou jsem dříve způsobil. Mám zaplatit určitou částku a zajímá mě jak se dozvím že je už vše zaplaceno? Platím za nehodu kterou jsem způsobil otcovím vozem.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

1x

A co takhle zavolat na pojišťovnu a zeptat se? Připravte si číslo pojistné smlouvy (události), příp. nějaké jejich vnitřní číslo, pod kterým Vaši věc vedou.

hankauk*
hodnocení

0x

Pokud víte výši celkové částky a platíte každý měsíc, tak si to můžete lehce spočítat. Navíc, pojišťovna vám dá vědět písemně, že už máte zaplaceno nebo budete platit poslední splátku. Také si myslím, že pokud vám pojišťovna vyčíslila danou výši škody, měl byste od ní i vědět, jak dlouho budete platit a kdy zaplatíte poslední splátku. Samozřejmě, jak už je napsáno výše, stačí na pojišťovnu zavolat. *klik*

cocinkamichalka*

Hanko, já bych na tu pojišťovnu nespoléhala... :) Co můžou, to "zadrbou", zapomenou, neozvou se... My jsme je urgovali ohledně zaplacení škody, vyplatili málo peněz a 2 roky jsme se s nimi handrkovali. Na dopisy neodpovídali. Navíc, tazatel může mít stanovené nějaké penále, příp. úroky... Telefon to jistí, příp. se může obrátit přímo na pobočku banky, tam by měli mít přístup do toho jejich systému...

brumla*

Pravda, firma, u které se splácí úvěr, nemusí hlídat konec splácení. A ani to nehlídá, to jsme zažili osobě. Spláceli jsme půjčku měsíční částkou jednomu ústavu (hodně velkému a známému). Po nějaké době jsme se podívali, jak to je se splácením a zjistili jsme, že jsme jednu částku přeplatili. Zrušili jsme trvalý příkaz a požádali ústav o vrácení poslední splátky. Všelijak se vymlouvali, neustále to protahovali, ale nakonec jsme po čtvrtroce snažení (už jsem chtěl na ně podat žalobu) tuto částku od nich vymohli. Takže pozor - hlídat si sám konec placení.

thomass*
hodnocení

částku si spočítám to je jasný, jenže platím tu dlužnou částku a k tomu ještě úroky za neplacení (pojišťovna to dala k soudu a přislo mi kolik mám platit ), jenže nevím jestli to platit taky na stejný účet nebo zase jinam (ty úroky z neplacení). Takže budu muset teda asi zavolat na pojišťovnu a doufat.

cocinkamichalka*

Tomáši, určitě to budete platit na stejný účet. V rozsudku to musí být - v jakých částkách a na jaký účet to máte platit...

thomass*
hodnocení

Já si taky myslím že obě částky budou na stejný účet. Právě v rozsudku to není, jsou tam pouze částky které musím zaplatit, spousta datumů k tomu co se mělo kdy platit a od kdy se počítají úroky ale jak sem řekl, nikde žádné číslo účtu.

cocinkamichalka*

A pojišťovna Vám jej nesdělila?

thomass*
hodnocení

pouze z dřívějška vím to první co mám platit (na jaký účet), ale nevím ten zbytek (ty úroky atd.). Asi teda na stejné číslo. Jinak budu muset zítra na pojišťovnu a poptat se tam, pokud to budou vědět.

thomass*
hodnocení

tak jsem vše pozjišťoval a pomohli mi až u soudu. Jenže teď přemýšlím nad tím, jak na konci splátek zjistím, zda je vše v pořádku. Protože na pojišťovně mi bylo řečeno, že oni nemohou nahlédnout na tyto věci. Že si to musím hlídat sám, to je sice pravda ale taky celkem nesmysl. Nemyslíte?

cocinkamichalka*

U soudu Vám řekli i ty úroky? V tom případě si vezměte ústřižky od složenek nebo výpisy z účtu (podle toho, jak platíte) a počítejte. Až budete mít (podle Vás) splaceno, vše okopírujte, pošlete s vyjádřením: Z mé strany je zaplaceno - souhlasíš, pojišťovno? ;)

Ano, je to na hlavu postavené. Ale je dobře, že se staráte. Kdo se nestará, přeplatí :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]