Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rád bych se zeptal. V nejbližší době budu žádat o vydání živn. listu, čili budu živnostník, ale nemám vlastní účet v bance. Účet má přítelkyně a je to náš společný účet. Může to tak zůstat nadále (účet bude uveden na fakturách), nebo musím mít svůj účet vedený pod mým jménem? Děkuji.
Nemusíte mít vlastní ůčet nepřikazuje to žádný zákon ani předpis akorát bude vaše ůčetní vidět , kde jste oba utráceli mám to táké tak a již několik let bez problému.
Děkuji a moc nerpozuím proč by měla účetní vidět kde jsme utráceli? Přeci účetní nebudu dávat své výpisy z účtu, ale pouze faktury, nebo jak to bylo myšleno? Díky
Lugi má naprostou pravdu, já taky podnikám na účet svého partnera ale...
Určitě doporučuji oddělit osobní účet a podnikatelský, ať si klidně přítelkyně udělá u své banky ještě jeden účet, který by byl čistě pro Vá, pokud vy ho z nějakých důvodů mít nemůžte.
P.S. Určitě stačí u banky soukromý, nikoliv podnikatelský, je zbytečně drahý
Já MYSLÍM, že banka má ve smlouvě u účtu nějakou podmínku, že nebude využíván k podnikání, pokud je na fyzickou osobu
Účet v bance nemám a bankovní podmínky se mi zrovna číst nechce a nepodnikám
Pokud budete živnostník, potřebujete svůj podnikatelský účet. Rozhodně pod svým jménem.
Já mám podnikatelský účet u mBank - za vedení neplatím, karta zdarma, pouze převody do cizích bank 3,-kč...
podívejte se na stránky mBank.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.