Nejste přihlášen/a.
Ono je to s tím nárokem obojživelné.Samozřejmě si nemocný po operaci lázně vykoleduje.Ale - pobyt platí pojišťovna,stravu a procedury.Lázním se ale platí nemocniční poplatek.Pak příplatky za televizi,pokud chcete jednolůžko,za koupelnu...Pak si to člověk sečte a za 3 týdenní pobyt zaplatí 3500 navíc.Takže se chudému důchodci takové komplexní lázně dost prodraží.Nehledě na to.že ještě náklady na procedury pojišťovna omezí a z procedur zmizí skoro polovina.
JABRAKA
Manžel měl operovaný žlučník, ne klasicky, ale pouze laparoskopií, takže měl jen takové 3 dírky na břiše. Hned mu dali lázně. A ten naivka je ODMÍTNUL! Nedokázala jsem to pochopit. On argumentoval tím, že tam "někde nebude chodit v saku a kravatě jako ten medvěd". A nejel. Neměl by tam svou dílničku, svou věčně porouchanou frézičku, svou sekačku...Přestože jsem ho přemlouvala, stál za svým. Mě to moc mrzelo, někdo by velice rád jel a nedají mu to, on to takhle zbytečně promarnil. Hned bych byla jela místo něho, což, samozřejmě, nešlo. Ale dohadujte se s chlapem! Ženy dobře vědí, o čem mluvím. Jaga.
Samozřejmě, že je vše na posouzení lékaře, ale jsou tabulky/předpisy, se kterou diagnózou se jezdí a se kterou ne, např. já po operaci štítné žlázy kvůli disfunkci jsem "nárok" měla, pacienti po vyoperování št. žlázy kvůli uzlíkům "nárok" neměli. Takhle jsem tedy myslela, zda se po žlučníku jezdí či nikoliv. Každopádně mamince doporučím, aby se tedy svého lékaře zeptala a možná se zkusila informovat i na pojišťovně.
Jinak si nemyslím, že 3500 Kč pro důchodce (či kohokoliv jiného) za třítýdenní pobyt v lázních je až taková suma. Za prvé nemusí mít jednolůžák, čímž se poplatky rapidně sníží. A i kdyby částka takováto byla, když je člověk doma, také přece utratí za jídlo, elektřinu, plyn, vodu apod.
Díky za odpovědi.
Hlavně se na to musíte sami ptát lékaře. Manžel byl nedávno na laparoskop. operaci žlučníku, a nikdo mu nic nenabídl. On by teda stejně nejel, dělá soukromě a 3 týdny by nikde nebyl, ale byla to škoda, když na to měl nárok... Ve čtvrtek ho operovali a příští čtvrtek už pracoval...Takto přišel už o troje křížk. lázně, po prasklém slepáku, po operaci velkého polypu v krku a teď po žlučníku...taky bych jela za něj, škoda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.