Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám jeden takový dotaz. Vím že bych mo měl spíše směřovat k právníkovi, nicméně třeba měl někdy někdo podobný problém a mohl by poradit. Máme společnost s.r.o. , jsme 2 jednatelé (zakladatelé). Na jednoho je uvalena exekuce (soukromně). Byl mu exekučně zablokován jeho soukromý bank. účet. Tato společnost s.r.o. má pochopitelně jeden účet. Mám se obávat aby exekutoři neskočili i na tento firemní účet? Jelikož jeden ze společníků (majitelů) je dlužník a bojím se aby exekutoři nechtěli zablokovat účet společnosti. Nevítě někdo jestli je to možné? Moc děkuji.
Ahoj,
exekutor pokud vydal na jednoho společníka exekuční příkaz a když společník nezaplatí dlužnou částku, kterou měl zaplatit do určitého data tak se může stát, že soud nařídí i tomu druhému společníkovi aby určitou částku uhradil jako jeho společník. Může to dojít až k vydražení celé společnosti. Já bych na Tvém místě si sedl se společníkem a domluvil bych se na co nejrychlejším zaplacení dluhu.
Přesně tak! Pokud nebude stačit vydražení této jedné společnosti, tak se k tomu vydraží i nějaká sousední! :D,
Samozžejmě a pak ob jednu a do kříže, dokud nedojde k uspokojení
Jinak je to hovadina, dluh FO nemá s majetkem PO nic společního. Exekutor může provést exekuci pouze obchodního podílu společníka, což je opět majetek FO. Majetku PO se to nijak nedotkne.
A vůbec nejhůř je na tom švagr nedlužícího společníka. Pokud neuhradí dluh dlužící společník a dokonce jej neuhradí ani nedlužící společník, tak podle novely obchodního zákoníku přechází dluh dlužícího společníka na švagra nedlužícího společníka, a to toho (pokud je jich více), který má za manželku nejstarší sestru nedlužícího společníka. To jsou ty naše zákony.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.