Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebovala bych poradit. Měla jsem přítele půl roku. Před pár dny vztah ukončil. Říká,že mě stále miluje,ale nedůvěřuje mi. Myslím,že jsme měli krásný vztah. Udělala jsem chybu v tom, že jsem žárlila aniž bych měla důvod. Třeba se bavil s holkou a já se naštvala,ale přešlo mě to po chvíli.Uvědomila jsem si, že to je blbost. Nebo mu vadilo,že jsem řekla co cítím.Vždy jednám podle citů ne podle rozumu.Slibovala jsem, že toho nechám. Už třikrát. Chtěl se se mnou rozejít,ale pak odpustil. Tentokrát ne.Teď pořád píšu.Položilo mě to na dno,vím jak se chovat.Jen on už nechce,ať mu to dokážu =( Moc to bolí.Chtěli jsme spolu bydlet,plánovali budoucnost. O to víc to nechápu.To mě asi tolik nemiloval.Neřeknu kdybych ho podváděla.Tohle mi přijde jako banalita.Nevím.Každý je jiný.Teď mu píšu jak ho miluju, záleží mi na něm.Píše, že ne, že nevěří.Taky psal, že se trápí,že mě miluje,že ho to bolí.Nevim proč to nezkusí znovu.Když si píšem normálně,co děláme a tak, tak odepisuje. Co myslíte? Má to šanci?Mám se snažit?Mám přestat psát zamilovaný věci? Jsem vážně zoufalá =( Děkuji.
Zdá se mi, že si s Vámi spíš jen hrál. Když už chtěl vztah ukončit dříve a nereagoval na Vaši snahu o zlepšení, tak to nespraví, když tvrdí, že Vás miluje. V čem Vám jako nedůvěřuje? Co je to za blbost? Píše si s Vámi o banalitách, ale při vážném rozhovoru s ním není kloudná řeč. Řekla bych, že je ještě nevyzrálý, dosud nedospěl a neví, co vlastně chce. Vy naproti tomu jste připravená se vrhnout do vztahu po hlavě a plánovat budoucnost. Prostě jedete každý na jiné vlně. I kdyby jste ho ukecala, nedělalo by to dobrotu. Odreagujte se, vyjděte si ven, hodně se zaměstnejte, ať na něj přestanete myslet. Potřebujete jiného partnera, někoho kdo bude mít stejné cíle jako Vy a bude na stejném výchozím bodu k jejich splnění. Půl roku je mj. také doba, kdy opadá první fáze zamilovanosti, možná u něj nastal tento případ a nechce vztah dál rozvíjet. Jste dospělejší než on, tak ho nechte jít jeho cestou a Vy se dejte tou svou.
Moc děkuji za Vaší odpověď. Právě, že díky němu jsem začala plánovat. Jelikož on začal plánovat. Brala jsem to vážně a myslela, že to myslí i on takhle. Asi ví jak získat holku. Ty na tohle slyší no =( Chtěl si mě i vzít,dal mi prstýnek. Ale je asi nevyzrálej.Já do toho dala vše. Uvěřila jsem mu to. A pak neodpustí, že jsem párkrát neměla náladu. Čas ukáže no.
Po půlročním vztahu si Vás chtěl vzít? Po půlročním vztahu, který měl problémy? Tady by se měla spustit první varovná kontrolka... Vzpamatujete se a vyjdete z toho posílená a poučená.
Žárlivost je moc ošklivá vlastnost, prý spíš nemoc, která by se měla léčit. Ta dokáže rozbít sebepevnější vztah. Žárlivec vidí nevěru za každým pozdravem, podáním ruky, pousmáním. Nelze s ním žít, nelze si s ním normálně nic vyříkat.
Ale Vy píšete, že i když jste si byla své žárlivosti vědoma a nehnala ji až tak do extrému, a snažila se ji potlačit, stejně se chtěl rozcházet. Zdá se mi, že si s Vámi jenom tak hrál. A myslím si, že šanci na další kvalitní vztah to nemá. Pořád Vám bude nad hlavou mávat hrozbou rozchodu. Přestaňte na něho myslet, psát mu, proč?, přece se mu nebudete podbízet a vnucovat. Určitě máte na víc. Vím, dneska se Vám zdá, že ten správný je jedině on, ale počkejte - za půl roku, za rok uvidíte sama, že ten správný je někdo úplně jiný. To Vás jen tak nechlácholím, to jsou životní zkušenosti mé i mého okolí. Hodně štěstí - Jaga.
Děkuji Vám moc za odpověď. Ano žárlivost zabíjí každý vztah. Můj přítel byl také. Ale vážně to nebyli extrémy, třeba tys jí zdravil a podobně. Už si to myslím také. Neví co chce. Píše za rok se možná dáme dohromady, pak zas ne. Blbne mi hlavu. myslím, že bude rozumné už zapomenout. Teď když už mě i po smskách uráží, že nezvednu telefon, když jsem ve vaně no. Přesvědčilo mě to.
Ano, jak jste jiz psala, Vas ex je nevyzrale naladove ditko, obzvlast s temi telefony. Takto se rozumny dospely muz nechova, notabene, kdyz se on rozesel s Vami. Vazte si svobody, muzete si bez vycitek doprat vse, co chcete a nemusite tolerovat nici zarlive sceny
Děkuji Vám za odpověď. Ano je to dítě. Psala jsem mu, že rok čekat nebudu a že mám zlomené srdce a lásce už nevěřim. Tak mi začal nadávat, urážet mě. Řekl, že mě nenávidí. A už nechce být ani kamarád. Dohodli jsme se, že budem spolu aspoň mluvit. Teď nechce ani to a nenávidí mě =(
Obětujte na něj ještě dvě koruny a napište mu sms : "Trhni si nohou." Tohle nemá cenu řešit nějak jinak. A pak si ho dejte do seznamu blokovaných čísel.
Naprosto souhlasim s Claire - cislo vymazat a opravdu obetovat dve kc na posledni sms. A potom samozrejme! telefony nezvedat a sms mazat neotevrene! Chce to kapku pevne vule, ale vydrzte. Ono ho to prestane bavit Pokud ne, doporucuji zalarmovat par sikovnych nabusenych kamaradu
Slečno Naivko... nezlobte se, ale už to máte v nicku. Nikde ani nezmiňujete váš či jeho věk. Předpokládám, že vám je tak těsně po dvacítce? Nechte to plavat. Svými smskami a telefonáty jen rozdmícháváte oheň, který už je dle mého názoru stejně uhašen. Mužských je na světě spousta a každý vztah, byť i nevydařený, berte jako zkušenost do toho dalšího. Já si jako mladá holka taky myslela, že počkám na toho pravého a všechno bude ideální. Bohužel, život je jen takový, jaký si ho uděláme a bez přičinění obou stran bude vždy jeden strádat. To není láska, to je přežívání. Dovedete si představit, že byste se vzali, měli děti a on vám pak jednoho dne řekl, že odchází? Teprve potom by to byla trága (i když i z takové se člověk otřepe a jde dál).
A jak už bylo řečeno výše, zpřetrhat všechny vazby. Jak bude lpět na minulém vztahu, uteče vám něco nového těsně před nosem! A ještě jedna rada... nemějte nikdy přílišná očekávání (nejlepší je nemít žádná), budete tak méně zklamaná.
Přeji vám, abyste brzy potkala někoho, kdo si vás zaslouží.
Moc Vám děkuji za odpovědˇˇ . No je mi 20 let. Budu se snažit zapomenout. Je to těžké, když už si to vše plánuji a věřím.Aspoˇˇn vím, že nemám být naivní =) Ano to by bylo s dětmi daleko horší. Tak doufám,že tedy přijde někdo další =) Děkuji.
Neočekávat a neplánovat! To je cesta do pekel. Nebojte, za rohem už někdo čeká. Hlavu vzhůru a uvidíte, že budete ráda, že jste na toho nešťastníka zapomněla.
A ještě mě tak napadlo... sdělená zkušenost není zkušenost. A všichni jsme ty samé chyby dělali (a někteří stále dělají), dokud jsme si ty naše "čumáky" pořádně nerozbili. Až pak nám to docvaklo. Pokud chcete sebe samu ušetřit podobnému "bourání nosu", tak si počkejte na nového mužského. Ono se to vyplatí. Vím totiž, že když to neuděláte a vrátíte se k tomu původnímu, situace se bude opakovat a až teprve potom si řeknete: "Že já se do toho znovu hnala? Proč jsem jen neposlechla rad těch zkušenějších?!" Sice budete o zkušenost moudřejší, ale uteče vám čas, který jste mohla věnovat někomu, kdo o to opravdu stojí. Život je moc krátký, tak ho nemařme hloupostmi.
Budu ráda, když tu za čas uvidím od vás např. otázku "co mám koupit novému příteli za dárek".
Moc Vám děkuji. Byla jsem rozhodnutá jít dál a teď to na mě zase bohužel padá Ano já už se v tom pořádně vymáchala. Doufala jsem, že se vrátí
Dochází mi že už ne. Moc to bolí,ale čas to snad zahojí.
Musíte se tomu postavit čelem a říct si: " Jsem rozhodnutá jít dál. Vážím si sama sebe a proto chci být s někým, kdo mě bude respektovat a milovat mě takovou, jaká jsem. Předchozí partner byl stupínkem k tomu, abych si toto uvědomila a rozvíjela svoje vnitřní já. Až budu připravená, ten pravý muž se objeví."
Hlavně se toho nebojte. Já už byla vdaná; vdávala jsem se ve třiceti. Myslela jsem, že už z rozumu. Pak mi jednou parnter na Valentýna oznámil, že se stěhuje pryč. (Romantické, že?!)
A odstěhoval se. Byla jsem nešťastná, ale přece ho nepřivážu řetězem ke stolu, aby neutekl?! Byli jsme v kontaktu, psali si, volali.
Občas jsme se sešli na kafe... a já pořád doufala a doufala. Pak mi jednoho dne jen tak odnikud přišla na rozum myšlenka "on se už nevrátí, to je konec". V tom momentě jsem to přijala jako fakt a obrovsky se mi ulevilo. Ono totiž to očekávání a doufámí je strašně namáhavé a stresující.
Jestli jste z Prahy a je hezky, čapněte nějakou kamarádku a vyražte na Letnou na brusle a pak si dejte pivko. Vyčistíte si hlavu a třeba tam potkáte fešného bruslaře.
Musim to takhle nějak přejít. Když já jsem hloupá =( nejdřív si řeknu jo jak jsem silná, potkám lepšího, a pak se sesypu a píšu mu. Nejhorší je, že mi pořád psal jak ho to taky bolí a miluje mě a já doufala a teď už neodepisuje =( Možná to je lepší a mně to dojde. Vím, že ho neuprosím ani kdybych chtěla. Musim se sebrat. Jinak mě mrzí,co se stalo Vám =( Ale máte pravdu, že doufání je namáhavé a stresující =(
Dobrý den, pokud budete hledat chybu jen u sebe, tak nemá cenu se k sobě vracet. Když věděl že Vám něco vadí, tak s tím měl přestat.
Hledejte jiný vztah a bývalého berte jen jako kámoše.
Píšete, že se to stalo několikrát - on se bavil s holkou, vy jste předvedla scénu, omluvila se, on odpustil a prořád dokola, až mu došla trpělivost. Holt asi už ho zpět nezískáte, neměla jste tolik žárlit. To jste čekala, že "váš chlap" se bude ostatním ženám vyhýbat?
Mám pochybnosti zda se Vám dostane rady která by Vám vyhovovala.Příliš lpíte jen na jednom řešení a to je udržet vztah který je dle mého soudu odkázán k zániku ať to bolí sebevíc.Zřejmě jste ještě mladá, moc zamilovaná a nejste přístupná racionálnímu uvažování.Vaši situaci s partnerem jste si několikrát rozebírali a stav je stejný.Partner se už rozhodl.Můžu Vám tady snést tisíce podobných příběhů,kde si jeden z partnerů nedovedl svůj život bez druhého představit a po nějakém čase kdy největší bolest ustoupila,si našel jiného a život viděl zase růžově.Může se stát,že si to prožijete ještě několikrát.
Zapracujte na svém sebevědomí ohledně žárlivosti.Jako by se to nelíbilo Vám ,tak i jemu se to nelíbí být stále napomínán.Vězte,že ve Vašem okolí je tolik příjemných a vhodných chlapců kteří čekají třeba na Vás.Přeji Vám šťastné rozhodnutí.
Naivko, víte, takové to psaní, jakože vás někdo miluje, ale nemůže být s vámi, protože vám nevěří. To je jak z nějakého romantického románu pro ženy. Proč se ho doprošujete? Protože nemáte žádné sebevědomí a vašemu ex-příteli, to možná imponuje, že se ho takto doprošujete. Nepište mu už zamilované věci a nebuďte zoufalá. Ono to totiž často bývá v životě tak, když se jako žena muži doprošujete, on si vás nebude vážit a nebudete mít nikdy vyrovnaný vztah. Věřím, že jste zoufalá, je to určitě hodně těžké, když se s vámi přítel rozešel. Ale to si tak málo věříte, že si myslíte, že se neseznámíte s někým jiným? S někým, kdo si vás bude vážit a bude vás mít opravdu rád?
Jakmile se dostanete tak daleko, že o lásku začnete žebrat, nemáte šanci. Přece nikoho nemůžete přemluvit k tomu, aby Vás miloval jenom proto, že ho milujete Vy. Asi zpočátku nevěděl kudy-kam, nechtěl Vás zranit a tak přistoupil k výmluvám typu, já tě také miluji, ale nevěřím a blabla bla. Ale neuvědomil si, že tím Vám vlastně dává naději, že by se to mohlo vrátit tam, kde to bylo předtím. No a Vy, Vy jste samozřejmě, podpořena jeho výmluvami a zdůvodňování, nepřestala naléhat. A najednou ho to už přestalo bavit, a nenašel jiný způsob, než být hrubý, aby se Vás už konečně zbavil. Zapoměňte na tuto známost. Nebuďte zoufalá, i když si dovedu představit, že to jednoduché není. Ale dokavaď se nepodíváte zpříma do reality, budete se trápit a budete hledat způsob, jak vrátit čas. Nepodaří se Vám to. nedělejte to, nestojí to zato. Dávám Vám návrh. Sejdeme se tady za měsíc, dva, či tři. A uvidíte, že budete mluvit jinak. Vždyť přece všichni víme, že co bolí to přebolí, jinak bychom jako lidé, nemohli existovat, protože bychom se buďto utrápili, nebo vyvraždili. Ahojky, hlavu vzůru a nežebrat! Nikdy se nedoprošovat ničeho, natož-pak lásky! Suzy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.