Nejste přihlášen/a.
Dotaz je smerovan predevsim na muze v nejlepsich letech nebo lekare: Pred nekolika mesici mi lekar predepsal na vysoky tlak leky Prestarium a Zorem, 1 x denne. Po case jsem zjistil urcite vedlejsi ucinky, z nichz na nektere jsem byl lekarem upozornen, na nektere ne. Jednim z nich je impotence. Uziva nekdo z Vas stejne leky a ma to pro nej stejne nasledky? Nebo problem nesouvisi s uzivanymi leky a je to v necem jinem? Me osobne to nijak zasadne nevadi - mam vic casu na jine konicky - ale doma si stezuji. Dekuji vsem za kazdou uzitecnou radu, co s tim mohu udelat.
Není nic lepšího, než přečíst si důkladně příbalový leták. Člověka to tak vyděsí, že se raději uzdraví sám i bez léčby. Prestarium má impotenci uvedenou mezi nežádoucími účinky s hodnocením méně časté (vyskytují se u méně než 1 pacienta ze 100, ale u více než 1 z 1000, jak výrobce uvedl). Jen jediná rada - při kontrole to řekněte svému lékaři a přidejte k tomu i seznam ostatních léků, pokud nějaké pravidelně užíváte (včetně volně prodejných bez předpisu). Podle vašeho tlaku a celkového zdravotního stavu lékař může změnit dávkování nebo předepsat jiný lék (pokud vůbec nějaká alternativa existuje). Změna léku ale pomůže jen tehdy, když je příčinou problémů nějaká přísada, která se v alternativě nevyskytuje.
Nejsem mužem v nejlepších letech, ale i tak vám odpovím. Zkuste nadhodit tento svůj problém lékaři. Ne všichni mužové, co berou prášky na vysoký tlak, jsou pak impotentní. Třebas tkví příčina v něčem úplně jiném, tak abyste něco nezanedbal. Možná by vám mohl změnit prášky, přeci jen, když si doma stěžují, tak to asi není na dobrou rodinou pohodu, ne?
Sice nejsem ani muž, ani lékař, ale mám zdravotnické vzdělání. Zorem může způsobovat poruchu impotence. Sice je to méně častý vedlejší účinek, ale je. Mělo by to být uvedeno i v příbalovém letáku léku. Prestraium může mírně zhoršit impotenci, ale v malé dávce by nemělo mít takový účinek. Poraďte se o užívání léku s lékařem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.