Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukončení pracovního poměru na dobu určitou

Od: wing odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám otázku, dnes mě došel doporučený dopis z práce o ukončení pracovního poměru na dobu určitou s tím že do dne 31.8.2011 se mám dostavit na personálním oddělení k vyřízení výstupních náležitostí a převzerí zápočtového listu. Jenomže v pondělí jsem měl úraz a do práce jsem donesl neschopenku a ptám se pokud jsem na neschopence,musíjou počkat aš ji ukončím nebo na to neschopenka nemá žádný vliv? Podotýkám že úraz se mě nestal v práci! Děkuji za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pracovní poměr uzavřený na dobu určitou končí m.j. uplynutím sjednané doby a to bez ohledu na to, zda jste zdráv nebo nemocen. Jestliže máte v pracovní smlouvě, že pracovní poměr skončí 31.8.2011, tak pracovní neschopnost to nemůže ovlivnit.

atreus*

Přesně tak.

Jenom doplním, že pokud jste v prac. neschopnosti a nemáte vycházky, tak pochopitelně toho 31. 8. 2011 se dostavit nemusíte, vyřídíte si to později.

Po dobu prac. neschopnosti budete do 31. 8. dostávat náhradu mzdy, pokud bude prac. neschopnost pokračovat, tak od 22. dne budete dostávat od státu nemocenské dávky (ale podklady budete předávat bývalému zaměstnavateli

wing
hodnocení

vycházky mám ale nejsou moc vyhovující,nevím jestli bych se stihnul vrátit. A ještě mám otázku toho 31.8 mě končí smlouva to znamená že jsem nezaměstnaný, musím se v tomto případě neprodlene dostavyt na úřad práce? nebo jsou tam taky nějaké vyjímky které se vztahují k úrazu.

jeden můj známý po ukončení prac. poměru na dobu určitou schválně normálně další den nastoupil do práce, odpracoval myslím dvě směny a protože ho organizace po skončení PP na dobu určitou zaměstnávala i dále,( mistr nevěděl, že už skončil) změnil se mu PP na PP na dobu neurčitou... je to již jistý čas, nevím, jestli to platí dodnes, ten Zák. práce se stále mění a novelizuje ...

takže on s nimi tenkrát vyšplouchl, ale stejně na něj časem našli způsob...

u Vás je to komplikovanější, nemůžete se vymluvit, že jste nevěděl, že už končíte, když Vás upozornili...

atreus*

Už to neplatí.

§ 65 odst.2 zákoníku práce: Pokračuje-li zaměstnanec po uplynutí sjednané doby ( § 48 odst. 2) s vědomím zaměstnavatele dále v konání prací, platí, že se jedná o pracovní poměr na dobu neurčitou.

31.8.2011 Vám skončí pracovní poměr. Měl byste se registrovat na ÚP, ale dokud jste v pracovní neschopnosti, nemá to smysl. Registrace na ÚP je za účelem ucházení se o práci. Uchazečem o práci se nemůžete stát, dokud jste práce neschopný. Čili na ÚP až po ukončení neschopenky. To, že jste utrpěl úraz, nemá v této souvislosti význam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]