Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je vše v pořádku?

Od: lenina* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, měla bych na Vás prosbu a zároveň radu, zda je vše v pořádku nebo zda spíše vtom nepořádku. Pracuji v domově, kde je 67 mentálně postižených klientů. Je zde zaměstnán pracovník, který chodí do zaměstnání opilý a který pije v zaměstnání. Byla jsem jeho vedoucí a informovala jsem ho ústně že při dalším opileckém výstupu bude zdravotnickým personálem zavolána Policie. On nadále požíval alkohol, s tím že opilý chodil vyřizovat věci k paní ředitelce, nebo s ní v tomtostavu mluvil na chodbě a ona se tvářila, že si ničeho nevšimla, že je vše OK. Jeho chování však začalo gradovat. Při víkendové službě se nahý koupal ve vaně v koupelně klientů, kam se chodili také v té době klientky sprchovat, zde byl zdravotnickým personálem na chování upozorněn. Ještě týž večer při koupání klientů co potřebují při této činnosti pomoci se svlékl před klienty a chtěl se nechat zdravotní sestrou umýt. Druhý den byl zdravotní sestrou opět upozornět na nevhodné chování, jeho opilost se opakovala, s tím, že část dne prospal ve svém autě ( v pracovní době) a poté na lehátku v areálu. Po tomto víkendu jsem se vše od zdravotní sestry dověděla a spolu jsme šli informovat paní ředitelku ( já jako vedoucí toho zaměstnance, sestra jako vedoucí zdravotního personálu). Paní ředitelka nechtěla ničemu věřit a několikrát zopakovala, že by byla škoda toho zaměstnance vyhodit. Ještě s paní ředitelkou mluvila konkrétně zdravotní sestra, která upozorňovala na nevhodné chování opilého zaměstnance, ale ai tentokrát jí nebylo věřeno. Další týden ve středu ten zaměstnanec v zaměstnání opět pil, v tomto stavu si vzal na vozík klientku a vyrazil s ní na vycházku, jeho chování bylo konzultováno se zástupkyní ředitelky s tím, že když to bude neúnosné má se zavolat Policie. Tu také zdravotní personál skutečně zavolal po 16 hodině a vše zaznamenal do denního hlášení. Ale buhužel v ten čas nemohla nic udělat, tak na něho počkala až ze zaměstnání pojede domů autem a po 19 hodině ho zastavila a byl mu odebrám řidičský průkaz. Další den ve čtvrtek tento zaměstnanec přišel do práce opět opilý, zdravotní personál zapsal toto chování do denního hlášení a zástupce ředitelky tohoto opilého zaměstnance poslala s tím že bude mít dovolenou domu.

Další týden an to přišla paní ředitelka s tím že si na mé vedení všichni pracovníci přímé péče ( vychovatelé) stěžují ( že je nechválím a nesedím s nimi u stolu při pití kávy - ale věnuji se klientům), jako slovo co se mnou dostal tento opilý zaměstnanec, což mě teda docela dost ponížilo, že právě takový člověk se má k mojí osobě vyjádři. Také jsem byla nařčena paní ředitelkou že jsem se zachovala nekoligiálně, když jsem volala Policii. Nevysvětlila jsem jí ž e jsem se to dozvěděla až druhý den v práci po přečtení denního hlášení zdravotního personálu. Dva dny na toto nařčení jsem podala písemnou žádost o odejmutí vedení úseku s odůvodněním ze mě pnížilo že se na mojí osobu měl vyjádřit člověk který se v opilosti nevhodně chová ke klientkám a s odůvodněním z nařčení z nekolegiálního chování, kvůli té policii. Po tomto písemném podání, na mě ředitelka na chodbě před klienty křičela, že se s nikým nesnesu a že budu pouze na oddělení A ( zde je 11 klientek,4 jsou ležící , ostaní špatně chodící klentky s nemtální retardací). Je to oddělení kam nechtí ostatní pracovníci pčímé péče chodit pracovat. Také mi zakázala kontakt se zaměstnanci, pití kávy s nimi, a jenubožejší zákaz byl být v kanceláři, musím vykonávat poze pedagogickou činnost s těmi 11 klienty. Ostatních 56 má smůlu. Při této mé činnosti v pokoji klientů u jednoho jídelního stolu kdy klientky mají vozíky nebo chodítka mě chodí 5-6x za pracovní dobu kontrolovat, poslední kontrola je 5 minut před konce pracovní doby.

A tedy je ta otázka, zda je jednání ředitelky v pořádku, hlavně řešení opilosti a chování zaměstnance. Nikdy si totiž nenechala vysvětlit a vyslechnout co se stalo ( od těch co u chování byli přítomni), v tuhle dobu tomu pořád nevěří a na všechny tlačí, že jsme podepsali v zaměstnání mlčenlivost a nesmíme nic ze zaměstnání vynést. I když v obci se toto vše rychle rozneslo, tak jsme dostali všichni zaměstnanci při poradě vynadáno, že děláme svým vynášením informací ostudu (ale tu snad dělá sama ředitelka svých řešení problému). Na této poradě nám bylo jen řečeno že ten opilý zaměstnanec dostal upomenutí. To vše. Moc děkuji za reakci a omlouvám se za případné chyby v písmenkách

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

4x

Opilost na pracovišti, obzvláště ve zdravotnickém zařízení, je strašná věc. Ten Váš ústav přece musí mít nějaký nadřízený orgán. Napsala bych tam dopis (i anonymní), o tom, co se v ústavu děje, pokud je to v denním hlášení, tak by se to případná inspekce dozvěděla.

Nemůžete se "spojit" s kolegyněmi, s kolegy? Oni souhlasí s opilostí toho člověka na pracovišti? A s jeho svlékáním před sestrami a klienty? Pokud za ní půjdete všichni "jako jeden muž", všechny Vás přeřadit nebo vyhodit nemůže.

lenina*
hodnocení

díky za reakci, vypadá to že už nejsem sama komu se chování ředitekly nelíbí, tak snad to dobře dopadne

hodnocení

3x

Tolik slušných lidí dnes hledá práci a tam u vás si pěstujete těžkého alkoholika? To je neslýchané. Paní ředitelka, která je kompetentní k tomu, aby celou věc řešila, strká hlavu do písku. Co ji k tomu vede? Nemá s opilcem románek? Nenosí jí snad nějaké "švestičky z naší zahrádky"? Ale ať je tomu, jak chce, ona se nechová tak, jak by ve své funkci měla.

V mé bývalé práci, když bylo na někoho podezření, že "požil", hned tam byl bezpečák s trubičkou, dýchalo se, pak ještě 2 x po čtvrthodině, no a pak dotyčný na hodinu letěl, pokud se alkohol opravdu potvrdil. Ani rozloučit s ostatními se nestihl. Zažili jsme jich několik, dokonce i jednu paní. Proto nechápu, na co paní ředitelka čeká. Opravdu to není osoba na svém místě, když nedokáže řešit problémy na pracovišti. Kdybych tam dělala já, řešila bych celou věc tak, že dotyčný by tam už dávno "nepracoval". Na co je takový člověk platný, když prospí den v autě či na lehátku? Za co mu ona dává výplatu? Za to, aby ji velebil a mluvil o ní pěkně?

Chtělo by to v první řadě vyhodit jeho, nekompromisně, no a hned potom i paní ředitelku. Když si neumí sama udělat pořádek. Záleží na tom, co soudí ostatní pracovníci. Kdybyste se spojili dohromady a měli stejný názor, snad by to šlo. Jaga.

cocinkamichalka*

Babojago, moje mamka pracuje v masně a náhodně jim dávají na vrátnici "foukat". Proto nechápu, jak je možné, že se ve ZDRAVOTNICKÉM ZAŘÍZENÍ pohybuje ožralý člověk! Tolik věcí se může stát! Ale bohužel, myslím si, že nadřízené orgány (nebo paní ředitelka - švestičky z naší zahrádky) nepodniknou nic, dokud se opravdu nic nestane. Ale rozhodně bych ten "anonym", jak jsem psala v 1. příspěvku, napsala.

lenina*
hodnocení

díky moc za reakci, dodáto kuráž to dotáhnout do konce

lenina*
hodnocení

díky moc za reakci

jakubdeda*
hodnocení

3x

Jsem mladý kluk,ale podle Vašeho psaní poznám,že není nic v pořádku.Ano všechny zápisy bych si nejdříve okopíroval a pak nahlásil Vašemu zřizovateli,asi kraj.Jakou má funkci ten opilec?Jak může v opilosti vozit na vozíčku postiženou?Kdyby ji někde vyklopil a jí se něco stalo,tak Vám zase ředitelka vynadá a potrestá,že jste tomu nezabránila.A co to tam máte za kolektiv,že ostatní se Vás nezastanou?Asi se bojí té semetriky ředitelky.Vždyt sama ona dělá ostudu ustavu.A Vy jste neměla složit tu vedoucí funkci,mohla jste aspon trochu bránit ty postižené.Jsou to taky lidi.Ale všechno bych nahlásil, né jako anonym,stejně budou tušit kdo to udal.Ale Vy chcete, aby bylo všechno v pořádku a neohrožovalo to ty pacienti.Ředitelka asi moc nemá zájem o ty postižené a aby vše bylo v pořádku,ale jen aby nepřišla o teplé místečko,proto máte všechno tutlat.Ale kdyby se něco vážného stalo,tak Vás všechny pošle ke dnu.Brante se a ty postižené taky.Pořádnou kontrolou.Jenže mám obavy jestli ji ta inspekce nedá předem vědět,že přijedou a pak nic nenajdou.Ožrala bude mít jako dovolenou,důkazy nebudou.No a nechápu jak Vám může zakázat se stýkat s ostatními zaměstnanci.To už smrdí i šikanou.Ale jestli máte tu práci ráda,tak se nedejte a upozorněte váš kraj nebo nevím,kdo je Váš nadřízený orgán.Držím Vám pěsti,at to dobře dopadne a třeba at tu ředitelku vyhodí.Jakub

lenina*
hodnocení

No právě všichni se bojí, že prostě jednou klientka zůstane na silnici pod koly auta. O tom zastání, jsou pokusy, ale ředitelka nikomu nevěří, jen těm co " hujerkují " a říkají, že tak strašné to přeci není, no a ty má ráda.

hankauk*
hodnocení

2x

Napadlo mě to samé co Michalku. Ústav musí mít svého zřizovatele. Pokud je paní ředitelka slepá nebo má své osobní zájmy na nevyhození daného zaměstnance, mělo by to být vše prošetřeno. Udělala bych si fotokopie záznamů z daných hlášení, aby se ev. záhadně neztratila v případě potřeby. Nechápu ovšem, zda si na vás stěžovali všichni vaši podřízení nebo jen ten opilecký kolega?! V žádném případě bych se nevzdávala vedoucího postavení jen proto, že tam je uřvaná paní*bum*, která je ve své podstatě naprosto nekompetentní a neplní své pracovní povinnosti. *sok* Myslím si, že neplnění pracovních povinností v takovém případě/ústavu, kdy je ohroženo mentální zdraví pacientů, mohlo by to být i považováno za ohrožování vůči skupině a snad tedy i kvalifikováno jako trestný čin?! Nejsem právník a nevyznám se v zákonech, ale jak je v tom více lidí, tak už by to stálo prohnat pořádně inspekcí!

lenina*
hodnocení

díky za reakci, užčitě něco dalšího podniknu, docela to dodá kuráž, když se situace nezdá i lidem co v ústavu nepracují

martinaa*
hodnocení

0x

Jen doplnim predesle - zkuste spolu s kolegy sbirat dukazy - vypovedi, svedectvi, nahrajte si jeho chovani na mobil, diktafon ci kameru. Pak uz se budete mit o co opirat a reditelka bude moci tezko rikat, ze se nic nedeje. S timto v ruce uz klidne muzete podat na opilce trestni oznameni k policii. Minimalne za alkohol v praci a zanedbani pece a kdovico jste by se naslo.

Mlcenlivost je jedna vec, a hulvatstvi, ozrala v praci a blba reditelka bohuzel druha. Nedejte se!

lenina*
hodnocení

Díky moc za reakci, dodá odvahu nedat se. Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]