Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak splatit pohledávku

Od: koryna* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den
Prosím o radu v následující situaci.Vzala jsem si půjčku, u které musel být podepsán můj rodinný příslušník,u nějž mám trvalé bydliště.Po nějaké době kdy už jsem nezvládala splácet,jsem prošla úspěšně insol.řízením, kam jsem tuto pohledávku přihlásila. Tato spol. ovšem teď tuto pohledávku vymáhá na rodinném příslušníku, protože jak jsem zjistila,je tzv. přistupitel,čemuž jsem nevěnovala bohužel při podpisu smlouvy pozornost,neboť paní z této spol. nám řekla ,že to je jen formalita a že to musí být ,když máme stejné trvl. bydliště.
Rodinný příslušník na splátky bohužel nemá peníze, a již byla nařízena exekuce,která tuto pohledávku neskutečně.navýšila.Domluvy se spol. o nižších splátkách selhaly, nejsou možné.
Jak máme postupovat,úroky z prodlení se stále navyšují,s tímto postupem to není možné zaplatit nikdy.Majetek zde žádný není,takže není co zabavit. Přitom v rámci ins. řízení je jim hrazeno více než 50%. A spol si v přihlášce pohledávky stanovila konečnou částku ke splacení.
Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já bych se obrátil s dotazem o radu na toho kdo vám vyjednával vaše insolvenční řízení. Váš insolvenční správce.

stirecek*
hodnocení

0x

Exekutor vždy přijde tam, kde máte trvalé bydliště nebo se tam trvale zdržujete. Tak čemu se divíte? Nejprve chce peníze, obestaví účty, zjistí zaměstnavatele, sociálku, úp... a pokud nic nemáte, bude brát movitý, poté nemovitý majetek.

koryna*
hodnocení

Ale já se ničemu nedivím. Je mi znám postup exekutorů.Jen si nevíme rady s tím, že pohledávka je splácena v rámci ins.řízení,

kam se spol. přihlásila a vyčíslila konečnou částku ke splacení.A teď ji navyšuje neúnosným způsobem...

buss
hodnocení

0x

Půjčíte někomu 100, dostanete zpět 50, budete spokojena? Stěžujte si na tu paní, ovšem v podmínkách úvěru určitě bude něco jiného... Utíkejte za lepším právníkem... nebo jsou různé poradní spolky, co radí zadarmiko! Dnes někomu ručit? Nikdy!

A na kterou paní si má stěžovat? Tou paní je tazatelka, to ona si vzala půjčku a ručí jí druhá osoba, které asi něco zbylo a na té je to teď vymáháno, a ta si chudák nic nepůjčila. Tazatelka je insolventní. Tedy pokud jsem správně četla. Ale také myslím, že bych se poradila s právníkem.

doplněno 23.08.11 14:15:

Nebo jestli myslíte tu paní, se kterou byla smlouva podepisována, a která ústně řekla, že to není důležité, tak na tu si stěžovat je bezpředmětné. To dá přece rozum, že to byla vlastně podstata smlouvy, aby byl alespoň někdo, na kom by se dalo eventuelně něco vymáhat. Jinak by přece nebyl třeba žádný ručitel. Ach jo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]