Nejste přihlášen/a.
Potřebuji sehnat několik vulgárních knih na jakékoliv téma. Prosím o doporučení.
Kniha by neměla být "normální" měla by něco/někoho napadat, shazovat atd... popř. převracet hodnoty atd...
Byla jem vychována k veliké úctě ke knihám, snad už jen tím, že jsem na 2. stupni ZŠ měla úžasnou češtinářku, které knihy byly vším. S ničím podobným, co sháníte, jsem se nikdy nesetkala a musím Vám říci, že pokud něco takového skutečně existuje, nezaslouží to, aby to bylo nazýváno knihou. Kniha má člověku něco dát, vychovávat, poučit, potěšit, obsahuje určité hodnoty a to co sháníte, tyto atributy naprosto nesplňuje. Jaga.
Nedávno jsem si koupil v levných knihách "Stručné dějiny nadávek a sprostých slov" R. Marynčák. Taky vyšel kapesní překladový slovník vulgarismů.
120 dnu Sodomy - Markyz de Sade. Cetla jsem ji jednou a tak tak jsem vydrzela do 3/4 knihy. Nikdy vice, jeste dneska si po tech 9 ltetech pamatuji nektere pasaze.
Jan Pelc - Basketfola. Po precteni prvnich stranek jsem musela knihu na par tydnu odlozit, nez jsem to vydychala. Ale kdyz to clovek bere s notnou davkou nadsazky, tak se docela pobavi.
Nevím, jak souvisí vulgarita s převracením hodnot. Takže vulgární knihy neznám.
Ale knih, které převracejí zažité hodnoty dnešní společnosti je víc než dost. Např knihy od Michael Moore, v poslední době např., Hloupí bílí muži. Na internetu jsou to jednotlivé díly Zeitgeist: The Movie, Zeitgeist: Addendum, Zeitgeist: Moving Forward and Zeitgeist: Beyond The Pale.
Asi nejsem sám, kdo pochopil tu "vulgaritu". Docela mne zaujala knížka "Jak jsem vyhrál válku", je taková "reálná". Anebo Křest sv. Vladimíra od Borovského, vlastním výtisk bez "vytečkovaných" slov a můj profesor češtiny na střední škole tento exemplář chtěl ode mne koupit.
Nicméně na žádné z těchto (ani podobných) knížek jsem nic vulgárního neshledal!
Takže - nějakou "vulgární" knížku neznám...
P.S.: nemyslíte "bulvární"?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.