Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlastnicke pravo na popelnici

Od: vergil odpovědí: 30 změna:

Dobry vecer... chtel bych vedet, jak by jste se zachovali, kdyby se vam ozval byvaly majitel nemovitosti, ze si prijede po dvou letech po odstehovani pro popelnici? Neodsuzujte me za trapne tema... Ale uz me nebavi kupovat dvakrat rocne novou za 890,- (druhou mi nedavno ukradli) mam na ni ijz nalepeny stitek (potvrzeni zaplaceni svozu komunalniho odpadu) a ten taky neco stoji.

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

No a je to, bylo to jeho? A co kupní smlouva? Můžete namítnout vydržení dle Občz?

vergil
hodnocení

Ve smlouve neni ani zminka a potvrzeni (paragon) urcite nema.

solenza*
hodnocení

0x

A můžu se zeptat. Vy jste si kupoval popelnici (nádobu) za svoje? To by Vám měla dát obec zdarma a vy by jste si měl koupit jenom známku. Takhle to u nás chodí, a že se popelnice u nás kradou (reznou), že obec domlouvá s TS jak přejít na plastové. Ale není to jednoduché. ...No pokud je popelnice vaše tak bych ji nikomu nedával byť by to byl bývalý majitel nemovitosti. Proč si vzpomenul po 2 letech? To si měl vzpomenout a řešit tyto věci s Vámi dřív nejlépe po prodeji.

vergil
hodnocení

V kazde obci je to rozdilne. U nas se kupuje vlastni. Po odkoupeni domu zde byly dve popelnice. Jednu jsem jiz vyhodil (stara a derava) druha zustala pred domem. Jenze nedostacovala kapacitou. Proto jsem dokupoval druhou (ta jiz byla plastova) Jenze osud tomu nechtel a jeste nez jsem ji stacil zabezpecit prisel zlodej a tu novou si odnesl. Ted prisel byvaly majitel a narokuje si tu druhou starsi plechovou ktera je jeste v dobrem stavu.

solenza*

Aha. Tak to nezávidím, my je dostáváme zdarma. K věci - to záleží jenom na Vás, jestli mu vyhovíte, ale já bych s tím i za vašich okolností asi měl problém a popelnici bych se bránil mu vydat. Měl to s Vámi vyřešit ihned po prodeji, nebo ještě před prodejem. Domnívám se, že nemá žádné právo nárokovat si danou popelnici. Vzlášť po 2 letech. To je můj názor.

vergil
hodnocení

Přesně tohle si myslím i já. Jenže jak znám toho člověka, tak bude ještě dlouho otravovat.

U nás jsme při zahájení svozu odpadu dostali zadarmo na jedno popisné číslo jednu popelnici. Ale pokud nám shnije, někdo ji ukradne apod., tak ta další už je pěkně za své. Jaga.

Tak zdarma rozhodně ne. U nás máme možnost si ji i pronajmout, což je sice časem dražší varianta, nicméně při poškození nebo odcizení nám dodají jinou.

palenka*
hodnocení

0x

Dobrý den, naúčtujte "majiteli" popelnice poplatek za její skladování po celé ty dva roky a kupte si novou :) Také nerozumím, proč si popelnici kupujete - většinou je zapůjčují TS.

myse*

To není důležité, že tomu nerozumíte proč si popelnici kupuje. Je to prostě tak nastavené, že ve městech, kde se stará o odpad Technické služby města... tak popelnici dodají. Na vesnicích je to obvykle jinak - smlouva např. s A.S.A. a pod. je postavená tak, že se starají o svoz odpadu a občan si koupí popelnici za své, ta je pak jeho a platí poplatek za popelnici (ne za osobu jako ve městě)

Pokud máte paragon, že jste popelnici koupil - je vaše a bývalý majitel vám ji nemá co odvážet. Nemuluvě o nálepce o zaplacení ročního poplatku. Přinejmenším tu by měl vrátit nebo zaplatit...

I já si musela popelnici zplatit, a to bydlím v Poděbradech a jsou tady komunální služby. Ještě ke všemu, jsem jim přivezla zpátky tu plechovou, která byla v pořádku, ale na mne těžká a bez koleček, a já ji musím vléci až k silnici. Myslela jsem, že když jim jednu dám, oni mi dají výměnou druhou. Ale kdepak, stála před pěti lety kolem osmi set korun. Já bych mu ji nevracela. Ale to říkám já, protože v té situaci nejsme. Ono to bude asi složitější s tím pánem. Jestli jste větší a silnější, nežli je on, tak neustupujte ;) . Ale zase, poprat se kvůli popelnici? No, v každém případě Vám přeji, abyste to kladně vyřešil bez boulí. Suzy.

myse, máte naprostou pravdu.

V Jaroměři si musím popelnici koupit, avšak v Pardubicích si zajedu do technických služeb a IHNED mě vydají jinou, popřípadě sami dovezou. ZDARMA. Veškeré opravy zařídí mesto.

Víte co mě stojí popelnice do Jaroměře?

Přeji všem krásný den a za 3dny!

doplněno 23.08.11 11:10:

počet popelnic se řeší podle četnosti výsypu a počtu lidí přihlášených na adrese v Pardubicích.

mě vyvážejí 4x do týdne 2 popelnice velké...

lidus*
hodnocení

0x

Ani u nás vám popelnici zadarmo nikdo nedá a musíte si jí koupit, pokud se stane, že vám jí ukradnou tak štítek o zaplacení vám vydají zdarma. Asi bych bývalému majiteli nádobu nedala a řekla, že ta původní dosloužila a já si koupila novou.

jakubdeda*
hodnocení

0x

Jestli se u vás musí kupovat popelnice,tak si ji s určitostí koupil za své a já bych mu ji vrátil.Já bych se tedy o popelnici nikdy po 2 letech nedohadoval,ale on ano,mohl si ji zrovna odvézt, když se stěhoval.Ted mu asi nějaká došla, tak chce tu starou.Ale je to jeho,když si ji koupil.Myslím si ,že každý by si ji vzal sebou kdyby se stěhoval a koupil by si ji.Musíte vědět jestli se tam u Vás dříve dávala od TS nebo kupoval každý sám.Podle toho bych se rozhodl.

buss
hodnocení

0x

Samé domněnky, toto je řešeno zákonem, takže hupky otevřít ObčZ. jak jsem uvedl. Jak to řeší obce je jejich problém, takže psát u nás to dělají tak je naprosto zbytečné. Jako ceny v obchodech ... Někde mají na odpad pytle, že ano. Pokud se nechcete hádat, tak mu ji vražte, chcete-li se pomstít, můžete ji ... ale nenavádím.

busy, už zase?

jak je vyržení popelnice po dvou letech?

jak reší zákon vydávání popelnic. Děkuji za vyjasnění

Milan

buss

Furt, každý občan by měl něco z práva, oblasti kde se pohybuje znát - právní vědomí. A to je u nás prachbídnééé. Tak jako řidič vše kolem provozu s ním (jaká byla úroveň AŠ?). Nad některými dotazy (ne jen tady, ale i v životě, jiné weby...) se točí hlava. Ostatně vizte média jak jsou občané naivní. Naposledy ten podnikatel s 40 mio...
Ve smlouvě popelnice nebyla, respektive neznáme její obsah, klidně tam může být uvedena jinak, nechal ji tam, to neznamená, že je automaticky nového vlastníka. Jak píšu, byla vydržena ( a to není přece jen o popelnici...)? I na to jsou promlčecí doby.

bussy, už zase...,.nic z odpovědi.

petapeta*
hodnocení

0x

Zdali jste dům koupili, tak je popelnice vaše. Popelnici si měl prodávající odvézt před předáním domu, nyní na ni nemá žádný nárok.

buss

Podle čeho?

Tak, a já se přidávám k Petapeta.Vzpoměla jsem si totiž, jak moje sousedka prodala dům vedle mne. Všechno si vystěhovala, před předáním. Na zahradě měla houpací sedačku, nějaké nářadí v kůlně, starou sekačku, nějaké dlaždice, zahradní stůl a židle. Já jí tenkrát říkala, a to to tady všechno necháš? A ona na to, no jasně, takový starý krámy přece nebudu stěhovat do nového luxusního bytu. Dům prodávala v prosinci a byla zima jako v psinci. Mně přišlo líto té houpací sedačky, ale neměl mi s ní kdo pomoci a navíc tam byl jěště gauč, který si chtěla přestěhovat ke mně, do takové letní kuchyňky. O tom gauči jsme se s novým sousedem dohodli, že ho přetáhneme, až na jaře. No a pak bylo to jaro a léto, a milá kamarádka si vzpoměla, že by se jí vlastně ten stůl hodil. Soused jí ho vytáhl před vrata, ale netvářil se nadšeně. Pak si vyvzpoměla, že se jí vlastně hodí i ta sekačka a to nářadí. A to už se soused nas..l, a řekl jí, že to by takhle mohla chodit ještě půl roku, a nedal ji už nic. Pravil, byla to moje dobrá vůle, že jsem vám vrátil ten stůl, a teď mi vlezte na záda. Dům jsem od Vás koupil, a vy jste měla dost času si rozmyslet před předáním, co mi tady necháte za harampádí a co ne. A měla utrum. Nakonec tam zůstal i ten gauč, ale kdybych ho chtěla, určitě by mi ho pomohl i přestěhovat. To slíbil. Tak.

buss

Jaksi nechápu, co z uvedeného vyplývá, nový vlastrník řekl že nedá. a kde má oporu, v čem? Nikdo z nás neví, jak byla kupní smlouva koncipována! Kdyby jen půl roku...

Tazatel je vlastníkem nemovitosti již dva roky. A nikde neřekl, že nedá popelnici zpět. Jen se ptá, jakbychom se zachovali v jeho případě my. No, a tak každý z nás, reaguje podle svého mínění. A pak, já jsem také kupovala domek, ale že by ve smlouvě, kromě výměru pozemku a stavební plochy, byla zmiňována i popelnice, v ceně pár stovek, když za dům dáváte hodně přes milión, to mi připadá trochu divné. Ale mýlit se mohu, každý kraj, má asi jiný mrav.

buss

Ale ono ve smlouvě vůůůbec nejde o popelnici, to se píše jinak (taky se dá napsat jak stojí a leží). Nikdo z nás ji nečetl. Buď se nehádám a dám, nebo po právu nemusím. I na takové blbiny právo pamatuje... a pak mé mínění je na .

vergil
hodnocení

Dekuji za nazory a odpovedi.

Abych vam upresnil situaci. Dum se kupoval pred dvema lety jak uz bylo zmineno. Puvodni majitel se po majetkovem vyrovnani odstehoval (se znacnym zpozdenim) a jeste ke vsemu neuvedl dum do stavu v jakem mel byt predan (bylo zapsano do kupni smlouvy) Z dobre vule mu nebyly uctovany penale z proleni ani zadna sankce co se tyce stavu nemovitosti. (Proste bordel v dome) Ted jiz byvalemu majitely zrejme dosly penize (ze stejneho duvodu se dum prodaval) a prisel si narokovat popelnici. (toho cloveka nepochopim. Zvlat me nastvalo, kdyz dotycny prijde v 8 vecer a s arogantnim tonem v hlase se jeste vysmiva, ze si ji stejne odveze.

Jak znam obcanske pravo podle hlavy 8, §100 - 114 bych mohl porad jeste ja narokovat sankce za to co nebylo splneno podle kupni smlouvy.

...jeho popelnice byla již tak poškozena, že jste si musel zajistit novou a tato je jen a jen Vaše.

vergil
hodnocení

Puvodne tu byly dve... Jedna ve znacne zdevastovanem stavu (nechaval jsem ji na zahrade, nez jsem ji vyhodil do srotu) proto ji zde nijak nezminuji... Nasledne jsem koupil novou (plastovou) k te stavajici pred domem. Jenze prave ta mi byla zcizena. Nerad bych ted prisel jeste o tu posledni *smich*

buss

Pošlete ho do háje a uvidíte jak se to vyvrbíí. Bude precedens...

lui*
hodnocení

0x

Nemá nárok. Co s tím? Napsat na ni barvou, velkými kontrastními písmeny svoji adresu. A kdyby ji přeci odvezl, tak je to krádež, a bude se alespoň snáze dokazovat, že je Vaše. Bude mít, slangem PČR, markantu.

doplněno 23.08.11 22:37:

Nemá nárok, protože ve smlouvách na nemovitosti bývá klauzule: "jak stojí a leží", nebo tak nějak, a znamená to se vším všudy co je v okamžiku podpisu smlouvy na pozemku nebo v nemovitosti.

buss

Proč rada: Nemá nárok? Tož ať se tím ohání...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]