Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlen v pochvě

Od: wall* odpovědí: 3 změna:

Mám takový možná nejapný dotaz. Po letech jsem vysadila antikoncepci a je mi jasné, že to bude mít nějaké následky, že se s tím tělo pere. Že mě občas podne v oblasti vaječníků, to beru, ale nevím, co s hustším bílým hlenem v pochvě. Myslela jsem si, že je to zánět, ale když jsem měla zánět, pálilo mě to při čůrání a měla jsem výtok. Tento hlen je uvnitř a žádný výtok. Kamarádka říká, že je to k ovulaci, což by časově vycházelo, ale když jsem brala HA, nikdy jsem to nepozorovala. Tak nevím, mám-li začít léčit zánět, což možná ani zánět není, nebo počkat co se z toho vyklube. K lékaři se mi jít zatím nechce.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

2x

Hlen v období ovulace je úplně normální. Když jste brala antikoncepci, tak ta působí většinou tak, že žena neovuluje a její menstruační cyklus funguje zcela jinak. Nyní bez antikoncepce by se vám měl nastartovat běžný menstruační cyklus. Nastudujte si něco o něm, na webech pro ženy je spousta informací. Asi tak, před ovulací je hlen hustší, v ovulaci řídký (aby mohly spermie snáze v něm plavat ku kýženému cíli - k vajíčku), no a po ovulaci hlen zase houstne. Když se budete takto pozorovat pár cyklů, tak to zjistíte sama. Budete-li mít ale stále pochybnosti, k lékaři si zajděte, neléčený zánět vede akorát k neplodnosti.

hodnocení

0x

No, tak to jste na tom jako já. Já také nerada chodím k lékaři. Takže v tomto směru Vás chápu, ale na stranu druhou, tady Vám stejně nikdo nemůže odborně poradit. Podle mne, byste se měla přemoci a jít na prohlídku. Každý výtok má své příčiny, říkáte, že jenom nějaký hlen, ale to je podle Vás, to "jenom". Ale teď si vzpomínám, je mezi námi jeden lékař, a dokonce si myslím, že je i gynekolog. Tak chvíli vydržte, myslím, že se Vám ozve. Suzy.

Pak je tady spousta gynekologů - amatérů, kteří třeba také dobře poradí :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]