Nejste přihlášen/a.
Poraďte mi prosím o zajímavých místech v okolí Horního Maršova v Krkonoších. Nějaké tůry budeme dělat, ale chceme navštívit i něco jiného - muzeum, hrad, zámek, zajímavá místa. Poraďte, kdo to tam dobře znáte. Díky za tipy.
doplněno 22.08.11 21:34:Budeme se pohybovat převážně pěšky, ubytování je v Horním Maršově. Máme v plánu Janské Lázně, Černou Horu. Něco jsem také četla na netu o podzemí pod Sněžkou, ale myslím, jestli to není moc náročné, nějaké žebříky, hloubka. Znáte to tam někdo? Stojí za to se tam podívat? Tak poraďte nějakou trasu. Díky.
Osobně jsme s manželkou a synem prochodili okolí Jánských lázní a pokud jste milovníkem přírody a zajímáte se o přírodu, pak objevíte na každém kroku něco. Zkuste Třeba Luisinu cestu za Jánkama pak Černohorské vodopády, Černohorské rašeliniště, Střední hřeben. Pod sněžkoou jsem nebyl, ale krásná náročná procházka je ze Špindlu na sněžku přes Kozí hřbety nahoru a pak dolů kolem bílého labe. Pod sněžkou jsou také rašeliniště.
To je jen zlomek toho co znám a to co znám je jen zlomek toho co lze navštívit. To co místní znají je stejné co je na mapách a jinam než jsou vyznačené stezky stejně nesmíte. Jestli hledáte nějaký pompézní extrazážitek, který vám bude trhat srdce a v uších vám budou znít nebeské verhany, pak si myslím, že na to je lépe jet do Alp. Krkonoše nabízí spoustu krásných výhledů z každého kopce ale krása jejich přírody je v detailu, v kompozici flory a kopců. Každá procházka s otevřenýma očima i srdcem je pak ohromný zážitek.
Pokud jste milovníky lanovek, tak z Jánek na černou horu jede v půlhodinových intervalech kabinková lanovka. Je z ní krásný výhled, aale když si k vám přisedne tatík co zeovna poobědval kančí na česneku a spláchl to plzeňským tak z toho výhledu si buete pamatovat jen pachové složení jeho žaludečních šťáv... Oproti tomu sedačková lanovka ze špindlu na Medvědín poskytuje také krásný výhled + omamnou vůni bylin a šum bystřiny pod lanovkou.
Myslím, že at se v Krkonoších vydáte kamkoliv, nemůžete udělat chybu. Za slunného počasí na kopečku a za deště do soutěsek s potoky. Za silného větru pak lépe do bazénu...
jiříku, škoda, že to mám tak daleko... už bych balil.
V Jánských lázních jsme byli s mojí drahou na svatební cestě, sice jen týden, ale něco, o čem píšeš, jsme dokonce i viděli a sem tam i prošli... díky za připomenutí, jdu hledat fotky.
Já si sice nejvíce pamatuji už jen to, co se dělá na svatební cestě, , ale mohu to při návštěvě Krkonoš také doporučit...
Já bych doporučila tyto stránky Horního Maršova. Jsou tam bezva tipy na výlety. A při současném krásném počasí i koupaliště v Trutnově nebo i krytý bazén, kdyby se meteorologové sekli. Tak přeji krásnou dovolenou!
Z Maršova na Rýchory /Rýchorská bouda - 1927/, na vrcholu rozsáhlé vřesoviště, teď bude vypadat jistě nádherně. Z terasy Rýchorské boudy je nádherný výhled na celé Krkonoše. Na jaře nás uchvátily pláně bledulí. Dvorský les, také Dvoračky - je rýchorský prales, zde si přijdou na své především botanici. Žacléř - bývalé hornické městečko, muzeum, uhelné doly Františka a Jiří, kašna na Rýchorském náměstí, pěkný kostel. Nedaleko Žacléře pevnost Schachelberg - dělostřelecká pevnost, předválečné opevnění, velmi rozsáhlé podzemí, v okolí řada bunkrů a palebných postavení.
Podzemí Sněžky jsem nenavštívila, není to otevřené dlouho a zajímalo by mě to, pokud tam půjdete, uvítala bych, kdybyste mi mohli sdělit svoje dojmy vnitřní poštou. Abych věděla, zda to stojí za to. Jaga.
doplněno 23.08.11 06:37:Na úbočí Rýchor se kdysi těžilo zlato, dívejte se dobře pod nohy, co kdyby se nějaký ten valounek objevil? To by jistě bylo příjemné.
Do té štoly pod Sněžkou se jděte podívat.Jestli nemáte nějakou fobii na stísněné prostředí.Sestupuje se do nějakých 45 m.Sestupuje se po žebříku,ale je to takový jako koš je to zcela bezpečné,nemáte kam spadnout.Chce se to ale více ustrojit je tam dosti zima nějakých 6-7stupnů.Je to středověký důl-kovárna.
doplněno 23.08.11 07:24:Dlouhé to je asi 7km.
doplněno 23.08.11 07:59:Také je krásná cesta do takové malé obce Honzův potok.Je to hranice mezi Horním Maršovem,Jsou tam mohutné stromy které jsou několikrát ojemné než normální a cesta vede až k lesnímu hrádku Aichelberg.Nebo do Temného dolu tam si můžete půjčít klíč a sami navštívit kamennou věž.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.