Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Manžel se zamiloval do dívky přes chat

Od: radma* odpovědí: 13 změna:

Je tomu 2 měsíce, co manžel začal hrát internetovou hru přes chat, kde si vytvoříte postavu a ve hře se setkáváte s postavami z celého světa. Potkal se tam s dívkou, bylo tam pokušení, zvědavost, zjistili, že mají stejné zájmy-grafika, elektronika a začali si o sobě říkat své představy, zjistili, že si naprosto rozumí, až to došlo na každodení občasné sms. Holka je Češka pracující v Kanadě,, rozvedená, k 30 letům, manžela načapala v posteli s jinou, proto rozvod a plánuje se vrátit /někdy/. S manželem se máme rádi a je si vědom do čeho mě dostal, ale nemůže si pomoci, říká že je zaláskovaný. My jsme spolu 17 let a 4 roky se známe a neměli jsme před sebou žádné jiné partnery, tímto vzniká riziko nového vztahu-toho pokušení, jaké by to bylo s jinou, která mi tak rozumí. Viděli se pouze na fotce /obličej/. Máme se rádi, sex v pohodě, ale od začátku našeho vztahu tam vázla komunikace, nebyly tam projevy lásky, dotazů jak je druhému a tak podobně. Bavili jsme se jen o obecných věcech- domácnost, dítě /dcera 14 let/ atd. Vše jsme si poslední 4 dny vyříkávali, v neděli to vše vyvrcholilo, ale vše v klidu a pohodě, řešili jsme jak to s naším vztahem je, manžel je špatný z toho, jak mě to vzalo,nechtěl mi ublížit, omlouval se, říká, že na 1 místě je rodina, dcera a chce to nějak ukončit, ale říká, že to půjde těžce, prostě po něm vidím, že by o to nechtěl přijít, že takhle nikdy nezažil tu zamilovanost. Nabízí se řešení: jak manžel říká-ukončí to, ale nepůjde to rychle/ je to u nich oboustranné, ona to taky nechce ukončit, ale má výčitky kvůli naší dceři/, a my musíme začít komunikovat, vše si říkat , další možnost :nebo kdybych po něm viděla, že je takhle neštastný, že by i do toho vztahu šel, se rozejít a já bych si našla nového partnera. Manžel říká, že je to zvláštní, že se jen přes chat, sluchátka s mikrofonem a sms můžou takhle do sebe zamilovat a to se neviděli. Nevím, jestli by bylo správné řešení, kdyby se v Česku setkali, aby věděli, jestli jim to takhle vyhovuje i přes fyzickou, vizuální stránku a pak bychom řešili situaci dál. Měla bych obavy z jejich setkání, může to být osudové nebo také ne. Co radíte? Děkuji moc

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

4x

Nechejte tomu volný průběh. Jednak je případný kontakt omezen vzdáleností, jednak to stejně nevyřešíte. Manžel zdá se chápe svoji odpovědnost.

Když na něj budete tlačit, dáte mu důvod odejít - zatím žádný nemá. Prostě dělejte, že vám o nic nejde, protože ono skutečně o nic nejde. A otázka na okraj - jste raději, když máte doma manžela spokojeného a šťastného, nebo když máte nešťastného morouse?
Berte to s nadhledem. Mohlo by se to stát i vám.
Hezký den.

hanap*
hodnocení

4x

Pred 8 lety jsem byla v situaci Vaseho manzela. byla jsem s pritelem sedm let a v te dobe jsem se seznamila s muzem v chat room, povidali jsme si online asi 6 mesicu. Vse bylo presne jak popisujete az doslo k osobnimu setkani v CR...Ja opustila pritele, on opustil snoubenku. Zijeme spolu uz 7 let, 6 let jsme manzele. Jiste nemusim zminovat, ze manzel ma zakazany chat rooms!

Ja se zamilovala do manzela prave pres ten chat, telefonaty a sms. . Me pritahoval jeho smysl pro humor a jeho osobnost.Vubec neni muj typ a kdybych ho potkala na ulici, tak bych si ho ani nevsimla. Takze bych vubec nepodcenovala, to ze do sebe zamilovali aniz by se videli. Je mi jasne, ze jsem Vas nepotesila a ani neporadila,ale je lepsi byt pripravena na vse. drzim palce. Hana

al bunda*
Připravovat se dopředu na situaci, která pravděpodobně nenastane, znamená pomáhat tu situaci vytvořit. To je velmi kontraproduktivní. Já bych spíš doporučil nadhled a spíš o tom nepřemýšlet a zbytečně se netrápit..
dennapicu.pise.cz/...
Hezký den.

dusatka*
hodnocení

4x
Myslím, že Váš manžel je slaboch. Fér by bylo, kdyby si to vyřešil sám a Vás do toho nezatahoval. Takhle se to řešení snaží přehodit na Vás. Doporučuji přehodit to zpátky na něj (dělej si, co uznáš za vhodné), a věnovat se sobě. Třeba vyberte rodinné konto a udělejte si (sama) pěknou dovolenou, nakupte si něco hezkého na sebe, apod. S novým účesem, novým oblečením, novým parfémem a novými zážitky se i podváděná žena cítí lépe.

hodnocení

1x

Ono se to dobře radí,když člověk není v této situaci.Nejhorší na tom je,že člověk je úplně bezmocný a manžel se tváří jak by mu byla nevěrná jeho žena.

radma*
hodnocení

Dobrý den,

děkuji všem za podporu, ale došlo k vyřešení tohoto problému. Abych to upřesnila, tato holka si vymyslela svůj zevnějšek, poslala foto někoho jiného, na fotce byl obličej určitě nějaké modelky, ona sama je zcela normální vizáže, dovolila bych si tvrdit, že já jsem určitě atraktivnějšího vzhledu, rozvedená není, spíše nešťastná v lásce, nakonec nepracuje teď v Kanadě, ale je v Česku, s kamarádkou se dohodla, že neudají svou pravou totožnost a s tímto šly i do internetové hry Secondlife, protože neví, na koho tam narazí. Přerostlo to vše v zamilovanost, manžel se nyní stydí, do jakého stavu mě dostal a jak naletěl, co říci, chlapi asi nepřemýšlejí o tom, jestli je vše pravda a chtějí jít za svým vysněným cílem. Ale protože se máme rádi a mohlo se to třeba stát i mě, manžela podporuji psychicky a časem se tomu i zasmějeme. Aspoň si člověk uvědomí, že je třeba na vztahu stále pracovat a dělat ho neustále rozmanitý a nezůstat ve stereotypu.

Díky Radma

No jo, fotky - ale ono stejně, vše, co je v člověku krásné, je očima neviditelné.
Přeji Vám hodně štěstí ve vztahu.
Příjemný den.
St.

radma*
hodnocení

0x

Zdravím vás všechny opět na chatu.

Tak musím napsat znovu nové skutečnosti. Jak se mi manžel dušoval, že omezí to psaní sms na "semtam někdy", ve smyslu, jak se máš, co u tebe v životě nového, tak asi si manžel "semtam" představuje zase každý den asi tak 3 až 5 sms. Sice se mezi nimi změnil obsah sms, už od manžela nejsou zamilované, ale od ní samé, /jak se máš, hezké ráno ti přeji, jsem ráda že jsi, že existuješ atd. a můj na každou odpoví, protože je to slušnost odpovědět. Viděla jsem, že si každý den něco napíší a tak jsem mu včera vlezla do telefonu a chtěla se ujistit, že to tak je, spíš se rozrušit a rozčílit. Vím , že se to nemá, ale prostě jsem to udělala. Zjistlila jsem, že spolu i opět mluvili, a to ve čtvrtek, co jsem večer odešla s kamarádkama na sedánek, tak si manžel zašel opět do hry Second life, a tam přes sluchátka spolu mluvili a to přesto, že mi slíbil, že tam už sám nepůjde, že toho nechá, leda jen spolu. Takže mu to chybí i když ne láska, jak říká. Tímto mě opět zklamal, vím, že to nejde přestat ze dne na den, ale když jsem mu říkala, ať to omezí, on na to nemá odpověď a ani nechce, jsem prý podezřívavá, leze mi to na mozek atd. Prostě mě to štve a on říká, že je to normální si takhle psát každý den, co je prý na tom, že to není ve smyslu, tak jak myslím, láska. Dobře není, ale komunikují spolu stále. Nemůžu už zase spát a tak píši teď ráno. Tak co mám dělat? Radma

macka80*
Zdravím přečetla jsem si všechny vaše otázky a odpovědi a dovolím si z toho udělat závěr:Váš muž vás má rád,nevím jak moc ale má na druhou stranu říkáte že váš vztah je ok až na komunikaci a v tom vidím jasný problém no a moje rada buďte lepší než ona přestaňte na ni myslet ale myslete celý den na manžela proč mu ty hezké sms nechodí od vás?Chlapy musi mít pocit že je někdo potřebuje

Nedělejte vůbec nic. Jak vidíte, veškeré vaše snažení je naprosto marné, zbytečně se užíráte... *stop*

Budete-li na manžela tlačit, můžete rozbouřit emoce, které by mohly mít pro vaši rodinu katastrofální dopad, což byste si později vzájemně vyčítali. *bzum*

maxan*

Tvrdá odpověď ze života. Čím víc toho budeš dělat a čím silněji tlačit na pilu, tím hlouběji svůj vztah zakonspiruje, tím těsnější spojenci ve spiknutí z nich vzniknou, a tím rychleji bude tvůj manžel nabývat smrtonosného dojmu komprimovaného do věty "manželka mi vůbec nerozumí"

Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme s tímpolemizovat, můžeme žehrat na nespravedlnost života, leč tak to prostě je. Základní směry řešení jsou IMHO dva. Dát mu za dveře kufr nebo dát k ledu svojí zvědavost.

Kde beru tu jistotu? Jsem ženatý téměř dvacet let. Zažil jsem co prožívá tvůj manžel a to dokonce několikrát. Nakonec po různých peripetích občas až na hraně nevěry jsem zapadl do nejpočetnější statistické skupiny o které lidová moudrost praví, že ženatí muži neopouští své manželky , pokud tyto nejsou opravdu nesnesitelné.

Netvrdím že to je sranda a netvrdím že žít s partnerem zamilovaným do někoho jiného je něco co bych si vybral jako ideální dovolenou, ale dá se to při troše sebezapření zvládnout , spoléhaje se při tom na další statistickou pravdu, tedy že mimo matrimoniální vztahy přes net obvykle netrvají příliš dlouho. Mimochodem ...víš co by teď manžela ranilo nejvíc? Kdyby se ONA v Second Life sem tam stýkala i s někým jiným. Pokud se nedokážeš zapřít na tolik, aby si věc nechala plavat a máš potřebu to skutečně řešit, navrhuji jako drobnou zlomyslnost mu šikovně a velmi velmi nenápadně do hlavy nasadit myšlenku, že takových jako on, tedy "kamarádů na dálku" má ona možná víc. ...

..ježiš marja ...netuším kde se ve mě ten škodolibý nápad vzal ..ale když už je tu tak co to mazat ..:o)

jinak držím palce a sázím na to, že když nebudeš tlačit na pilu moc, tak to dopadne spíše dobře ..

...

radma*
hodnocení

Díky za podporu, ale jak píšete ohledně těch sms, ty jsem mu psala ode dne našeho sporu a pěkné až do včerejška, ale toto mě zase zaskočilo a ani v tuto chvíli nebyly na tyto sms myšlenky, řekl mi dnes, že s ní ukončuje jakoukoliv komunikaci,tak jsem zvědavá, jak to dodrží, ale myslím, že jo.

A díky také za předešlé dnešní odpovědi těm pánům, moc mě potěšily a já sama nechci tlačit na pilu, nechám to být. Díky

Radma

al bunda*

A už mu nelezte do soukromí, jak jste právě zjistila, je to velmi kontraproduktivní.
Hezký den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]