Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěla bych se svěřit se svým nápadem na otevření čajovny. Myslím že můj interiér, který mám v hlavě je opravdu skvělý ale nevím komu bych ho měla říct aby mi na to řekl svůj názor. Poradíte mi? (do budoucna bych tu čajovnu chtěla otevřít)
Spíš než v hlavě ...by jste interiér...ale hlavně potřebné znalosti k podnikání...a potřebné finanční prostředky měla mít "in natura"...
ev. by jste měla mít prověřené možnosti financování od několika bank.
Jinak interiér dejte na papír...a od nějakého výrobce či dodavatele interiéru si nechte spočítat co to bude stát..., třeba Vás to pak
mírně v tomto horku ochladí..nebo naopak povzbudí..co já vím.
jake obyvatelstvo procentuelne bydli v okoli? Duchodci? Cizinci? Studenti? Maminky s deckama? Je v blizkosti stadion? Diskoteka? Nakupni centrum? Je to v bocni ulicce? Parkovaci mista? Je tam klid, nebo dalnice u ucha? Zeleznicni nadrazi? Atd.
doplněno 24.08.11 09:40:S tim souvisi propagace. Tabule. Letaky. Nalepky. Vizitky. Tisk do map. Web. SEO. Atd.
V Sázavě u Benešova, je tu asi 5000 obyvatel důchodci, cizinci moc ne, studenti zš a maminky s děckam tech je tu dost :D v blízkosti není stadion ale je tu tělocvična kde se pořádají občas turnaje.. diskotéka je tam taky kousek je to v takový hlavní pasáži našeho města na náměstí, moc hezké prostory. všechno co jste napsal/a je je kousek.
Nápad dobrý, ale nevím, zda by jste tu čajovnu neměla spojit ještě s cukrárnou v létě předzahrádkou. Ona je to spíše větší obec, důchodci, maminky s dětma si rádi dají kafíčko, čaj a k tomu zákusek, chlebíček nebo limonádu. Posedí, no žádnou slávu nečekejte, myslím v tržbě, protože tato sorta lidí mladé maminky ty nemají moc peněz, a důchodci ty mají peníze, ale neradi je pouští. Já bych spíše otevřel malou hospůdku, ale to už je o něčem jiném, na to musíte mít srdce, aby prosperovala a dělat od nevidím do nevidím. To, že je tam tělocvična bych po těch turnajích spíš viděl taky na pivčo. Ale jděte do toho, začněte spíše skromě a pak se uvidí jak se to uchytí.
Těžko někomu popisovat něco co máte v hlavě a žádat ho o názor. Jestli je interiér tak unikátní a měl by být hlavním lákadlem, potřebujete mít nějaké vizualizace. Vytvoření těchto vizualizací je finančně různé. Firmy bývájí velcí zlatokopové. Zkuste si dát inzerát na vytvoření vizualizací s tím, že oslovíte studenty. Nebo se přímo obraťte na školy. Třeba student stavebního zaměření toto dělá velmi často jako melouchy. Cena? Jak říkám různá. Hodně levná nabídka je 500-800 kč za jeden render. A za zkoušky nic nedáte pokud zkusíte zadat poptávku na aaapoptavka nebo epoptavka. Alespoň budete mít fin. představu. Až budete mít tyto obrázky - můžete se hnout z místa dál a žádat někoho o názor. A asi bych žádal o názor potencionální zákazníky.
doplněno 24.08.11 17:16:Byznysplány jsou z 90% na h... Dokážete snad odhadnout kolik lidí si příjde dát k vám čajíček. 5-30 osob/den. Já to teda neodhadnu a díky tomu to většinou nemá smysl. Přehled o výdajích není k zahození - jsou tak lépe kontrolovatelné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.