Nejste přihlášen/a.
Dobrý den/večer, nevím jestli píšu do správné rubriky, ale doufám že ano, hodlám vzít slečnu do kina, ale nikdy jsem v kině nebyl, tak bych se rád zeptal jestli mám koupit lístky do kina předem( třeba týden předem ), nebo jestli se lístky kupují těsně před hraním filmu. Děkuji za odpověď.
Tak já si většinou předem přes net zarezervuji svoje vybrané místo a lístky si vyzvednu buď když jdu kolem, nebo až před filmem (tam ale bývá nutné přijít dřív, jinak rezervace propadne). Ovšem pokud vám nezáleží na konkrétním místě, tak myslím, že klidně stačí koupit lístek těsně před filmem, co mám zkušenosti, tak kina bývají poloprázdná
I když tedy teď mě napadlo, že "normální" film jsem neviděla, ani nepamatuji, do kina v posledních letech chodím jenom s dětmi... ale myslím, že ani normální filmy nebudou vyprodané.
Není vhodné kupovat lístky do předních řad, protože tam se musí moc natáčet hlave při sledování. Tedy do zadních řad.
(Historka: když jsem před 35 lety v Praze chodíval do různých kin, když se pokladní ptala, kam to chci, říkával jsem "12. řada doprostřed". Až jednou jsem byl v kině Veleslavín a tam mi na to řekla "zde máme jenom 10 řad" )
U pokladny bývá vyvěšen plánek kina. (Nedávno jsem v jednom multikině zjistil, že řady mají označeny písmeny, nikoliv číslicemi)
No pokud je tam riziko, ze bude film vyprodan, tak kupte listky dopredu, jinak se vystavujete nebezpeci., ze uz listky nebudou. Nevim., co je pricinou toho, ze jste dosud nikdy nebyl v kine, ale je to trochu divne, proto mozna doporucuji si to nejprve zkusit, budete se citit pak jisteji. Takze zajdete sam do kina, vyberte film, prostudujte planek sedadel, kupte listek - vetsinou se vas zepta, kam to chcete, takze je dobry trochu vedet jak ten sal vypada - a absolvujte svoji prvni navstevu kina sam nanecisto.
Bezne je, ze jsou saly poloprazdne a tudiz se misto na listku zas tak nerespektuje a v zasade si muzete pak sednou kamkoliv, ale je z vice duvodu lepsi sedet na miste, ktere je na listku.
U navstevy kina jsou 2 duvody proc tam clovek se slecnou jde. Prvni duvod je, ze chteji spolu videt film, pak doporucuji si sednout nekam doprostred salu, druhy duvod byva, ze chteji po tme prozit intimni chvilky, pak doporucuju sednout nekam dozadu na kraj
Pokud chcete jit do multikina /Palace Cinemas, Village Cinemas atd./, je lepsi si listky zarezervovat - jde to telefonicky nebo pres internet - a listky si vyzvednout kdykoliv predtim, nejpozdeji pul hodiny pred predstavenim. Ovsem pokud nejdete na nejsou extra ocekavanou novinku, kde by byl naval, listky rezervovat nemusite a staci je koupit az tesne pred predstavenim.
Pokud jdete do klasickeho stareho kina, tam bych nerezervovala nic, neni potreba. Staci koupit listky pred predstavenim.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.