Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Návštěvy otce dítěte

Od: simca* odpovědí: 7 změna:

dobrý den

mám otázku:

rozešla jsem se před několika měsíci s partnerem / jeho nevěry/. Máme spolu 5-letou dcerku. Na požádání jsem mu ji kdykoli dávala a umožnila i celodenní vycházky.Upravený styk soudně nemáme,nebyl nutný.

před měsícem jsem si našla zatím jenom kamaráda. Když se o tom bývalý partner dozvěděl,začaly telefonické výhrůžky, nadávky nejhoršího zrna,vyzvídání u kamarádek . Takový malý stalking. Jsem z toho špatná,spávám u rodiny.

Moje otázka: pokud nemáme upravený soudně styk otce ,musím mu ji dát na požádání, nebo kdo z nás si má požádat o soudně určené styky.

Nechci dceru v žádném případě o otce připravit,ale sám dělá vše pro mé obavy.

Nebyli jsme manželé.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Toto je zlá situace. Normálně jsem vždycky pro to, aby dítě znalo a mělo s otcem co nejčastější vztah. Ale takové šílené vydírání jen dítěti ublíží. Dovedu si totiž představit, že při takovémhle zlém postavení vůči vám, bude děvčátku vyprávět, jak jste rodinu rozbila vy a jak on nemůže být s vámi oběmi a mít pěknou rodinu. Jistojistě zaseje dítěti přesvědčení, že je bez otce jen proto, že vy máte jiné muže. *hej*Asi jste bázlivá, že spáváte mimo domov ze strachu. Já si myslím, že čím více budete couvat a ustupovat, tím více vám přitne. Je potřeba se zabejčit, naštvat a začít se bránit. Vím, že nejste já, ale já bych odmítla dcerku dávat s tím, ať požádá soud. A že to tam všecko povím a doložím, všechny útoky proti vám a stejně že bude důvod, třeba nemoc, i přes rozsudek, dítě z domu nepustit. Jestliže toho nechá, že se budu chovat i já jinak. A jestli bude stále tak negativní, že já požádám soud o zákaz břibližit se k dítěti na 100m. A to jde. *bum*Soud musí požádat on. Vy se přestaňte bát, hájíte jen svoje. Vy jen stůjte na místě, na svém! Snažit se musí on. A taky musí začít přemýšlet. Jestli má dcerku rád. Otcovství není o tom, jestli jste byli nebo ne sezdáni.

simca*
hodnocení

děkuji moc za podporu

ladinpraha*
hodnocení

2x

Babkazov to napsala naprosto přesně. Já jenom doplním to, co určitě funguje. Archivovat SMSky, nahrávat si telefonní hovory s ním, podat na Policii ČR trestní oznámení pro obtěžování, pronásledování, vyhrožování.

martinaa*
21.08.11 13:47

*palec*

pavels*
hodnocení

0x
Vážená slečno, svou dceru máte ráda jako její taťka, a chcete pro ni to nejlepší Vy i on.Cit k dítětí je to nejcennější co oba máte a budete ji oba vědomě i podvědomě bránit. Řešení je v každodenní snaze se dohonout.Pokud přijdete se snahouu vyjít dobře i druhá strna vám to v dobrém vrátí , pokud vnesete do sporu útok pomocí soudu bude se druhá strana cíti v ohrožení a bude se bránit za každou cenu.Věřte že ve skutečné válce nebo v rodinné jsou nejvíce poškozeny právě děti.Nenechte si tedy radit lidmi co spor řeší útokem, ti vám nepřejí abyste byla šťastná víc než oni.A soudy jednají bezcitně , jejich dítě to není a potřebují, aby spor hořel co nejdéle.Zvolte pozitivní přístup a diplomacii , sestavte si s taťkou dopředu plán u koho dcerka bude který den.Buďte nad věcí, nikdo doopravdy nechce ublížit mamince své vlastní dcerky, ona vás miluje a potřebuje oba stejně.

Pavels, přečtěte si dotaz ještě jednou a pečlivě! Opravdu máte pocit, že tazatelka udělala málo? Že se nenaubýbala dost a naprosto zbytečně? *sok* Určitě znáte to rčení-Neházejte perly sviním. Ale má to ještě pokračování - Protože se otočí a pokoušou tě.*hej*

martinaa*

Hm... nadavky, sledovani a urazky povazujete za zcela spravny postoj otce?*sok**sok* Boze...

Pavels, nevim, zda jste nekdy videl, slysel nebo zazil boj o dite, ale podle Vasi vety "nechce doopravdy ublizit mamince sve vlastni dcerky" soudim, ze nejspise ne. Boje o vychovu ditete ci jeho pozornost nemaji hranice, aneb v lasce a valce je povoleno vse. Otec ma zrejme nazor, ze tazatelka si uz v zivote nesmi najit pritele... a nic bych za to nedala, ze dceru bude proti matce stvat, jak to podobni ubozaci delaji...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]