Nejste přihlášen/a.
dobrý den
mám otázku:
rozešla jsem se před několika měsíci s partnerem / jeho nevěry/. Máme spolu 5-letou dcerku. Na požádání jsem mu ji kdykoli dávala a umožnila i celodenní vycházky.Upravený styk soudně nemáme,nebyl nutný.
před měsícem jsem si našla zatím jenom kamaráda. Když se o tom bývalý partner dozvěděl,začaly telefonické výhrůžky, nadávky nejhoršího zrna,vyzvídání u kamarádek . Takový malý stalking. Jsem z toho špatná,spávám u rodiny.
Moje otázka: pokud nemáme upravený soudně styk otce ,musím mu ji dát na požádání, nebo kdo z nás si má požádat o soudně určené styky.
Nechci dceru v žádném případě o otce připravit,ale sám dělá vše pro mé obavy.
Nebyli jsme manželé.
Toto je zlá situace. Normálně jsem vždycky pro to, aby dítě znalo a mělo s otcem co nejčastější vztah. Ale takové šílené vydírání jen dítěti ublíží. Dovedu si totiž představit, že při takovémhle zlém postavení vůči vám, bude děvčátku vyprávět, jak jste rodinu rozbila vy a jak on nemůže být s vámi oběmi a mít pěknou rodinu. Jistojistě zaseje dítěti přesvědčení, že je bez otce jen proto, že vy máte jiné muže. Asi jste bázlivá, že spáváte mimo domov ze strachu. Já si myslím, že čím více budete couvat a ustupovat, tím více vám přitne. Je potřeba se zabejčit, naštvat a začít se bránit. Vím, že nejste já, ale já bych odmítla dcerku dávat s tím, ať požádá soud. A že to tam všecko povím a doložím, všechny útoky proti vám a stejně že bude důvod, třeba nemoc, i přes rozsudek, dítě z domu nepustit. Jestliže toho nechá, že se budu chovat i já jinak. A jestli bude stále tak negativní, že já požádám soud o zákaz břibližit se k dítěti na 100m. A to jde.
Soud musí požádat on. Vy se přestaňte bát, hájíte jen svoje. Vy jen stůjte na místě, na svém! Snažit se musí on. A taky musí začít přemýšlet. Jestli má dcerku rád. Otcovství není o tom, jestli jste byli nebo ne sezdáni.
Pavels, přečtěte si dotaz ještě jednou a pečlivě! Opravdu máte pocit, že tazatelka udělala málo? Že se nenaubýbala dost a naprosto zbytečně? Určitě znáte to rčení-Neházejte perly sviním. Ale má to ještě pokračování - Protože se otočí a pokoušou tě.
Hm... nadavky, sledovani a urazky povazujete za zcela spravny postoj otce? Boze...
Pavels, nevim, zda jste nekdy videl, slysel nebo zazil boj o dite, ale podle Vasi vety "nechce doopravdy ublizit mamince sve vlastni dcerky" soudim, ze nejspise ne. Boje o vychovu ditete ci jeho pozornost nemaji hranice, aneb v lasce a valce je povoleno vse. Otec ma zrejme nazor, ze tazatelka si uz v zivote nesmi najit pritele... a nic bych za to nedala, ze dceru bude proti matce stvat, jak to podobni ubozaci delaji...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.