Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zlevněné jízdné, opencard

Od: marty* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,
od září budu každý den jezdit -Pondělí až Pátek- vlakem do Prahy a pak metrem, asi 4 stanice.
Mám tam střední školu. Vím, že můžu mít nějaké zlevněné jízdné, ale vůbec netuším, jak to funguje, co první mám zařídit?
Na stránky opencard jsem se díval, ale vůbec tomu všemu nerozumím, potřeboval bych opravdu velmi podorobné vysvětlení.
Budu jezdit vlakem ze Senohrab na Hlavní nádraží ( asi 35 min jízdy).Pak tedy pár stanic metrem C.
Jinak je mi 16 let, psali tam něco o věku.
Jak by se dalo to zlevněné jízdné zařídit co nejrychleji? Děkuju moc za rady.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

atreus*
hodnocení

2x

Viz www.ropid.cz

Podle mapy jsou Senohraby ve 3. taf. pásmu. Tedy budete potřebovat tar. pásma P, O, 1, 2, 3

Tarif:

Tarifní kategorie: Žák a student od 15 do 26 let (pro zvláštní zlevněné jízdné) Ano, je to dost složité.

(Nebo můžete mít žákovské jízdné - České dráhy - ale vy stejně potřebujete ještě slevu po Praze.)

Další informace na webu Opencard.

Čili co nejdříve byste si měl zažádat o vystavení karty Opencard (nutná fotografie), pak si nechat nahrát příslušný tarif.

Předpokládám, že vám odpoví ti, co kartu používají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]