Nejste přihlášen/a.
Zdravím,internet je plný nabídek s antikoncepcí,je vůbec legální takto ji prodávat? Nemůže za to být nějaký postih?Vždyt je to tak nebezpečné!
Pokud se jedna o jednorazovy soukromy prodej, tak se to toleruje... konkretne treba aukro s tim nema problem, protoze kdyz nekomu zbyde jedno dve platicka, je lepsi prodat je, nez vyhodit. Samozrejme nejaka sirsi distribuce a velkosladovy prodej je nelegalni.
Naopak, konkrétně Aukro s tím problém má: viz aukro.cz/... - jedná se o zakázané zboží. To, že se přes Aukro něco takového podaří prodat je tím, že na podezřelou aukci nikdo neupozorní... Rozhodně ale admini Aukra nezkoumají co je zbytek a kdo se tím živí ve velkém.
Já spíše nechápu, PROČ by si někdo chtěl AK koupit. Prostě jednou za tři měsíce zaťukám na sestřičku na gyndě a dostanu recept. A když se náhodou k doktorovi nedostanu, poprosím kamarádku - půjči mi, a já jí zase (z receptu) vrátím.
A to nemluvím o tom, že se na internetu vyskytuje spousta padělků léků - tak bacha, abyste po takovéto "antikoncepci" neotěhotněla.
No spíš si myslím že toho využívají slečny pod patnáct let nebo někdo,kdo si prostě pro recept neche-nemůže dojít,kdo ze zdravotních důvodů recept nedostane atd...
No, když nedostane u doktora recept na tu atikoncepci ze zdravotních důvodů,tak by to neměla ani brát načerno.Doktor si to asi jen tak nevymyslel.A nejlepší antikoncepce pod patnáct let je, nemít sex.
Reagoval jsem jen na to, jak píšete o těch pod patnáct let,ty by ještě neměli mít sex a lékař by jim to asi nepředepsal.A proto nechtějí jít k lékaři a snaží si to sehnat takto, jak píšete.Jinak nic proti Vám.Jen píšu co si myslím.Vždycky je lepší si zajít k lékaři.
Moje přítelkyně chodí pravidelně čtyřikrát do roka k lékaři,nemyslím že je potřeba tu připomínat potřebu receptů.Zajímá mě jestli se dá postihnout někdo kdo antikoncepci na netu nabízí,popřípadě kdo si ji takto koupí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.