Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej antikoncepce na inzerát - legální?

Od: kukumalu odpovědí: 12 změna:

Zdravím,internet je plný nabídek s antikoncepcí,je vůbec legální takto ji prodávat? Nemůže za to být nějaký postih?Vždyt je to tak nebezpečné!

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Pokud se jedna o jednorazovy soukromy prodej, tak se to toleruje... konkretne treba aukro s tim nema problem, protoze kdyz nekomu zbyde jedno dve platicka, je lepsi prodat je, nez vyhodit. Samozrejme nejaka sirsi distribuce a velkosladovy prodej je nelegalni.

cepagis*

Naopak, konkrétně Aukro s tím problém má: viz aukro.cz/... - jedná se o zakázané zboží. To, že se přes Aukro něco takového podaří prodat je tím, že na podezřelou aukci nikdo neupozorní... Rozhodně ale admini Aukra nezkoumají co je zbytek a kdo se tím živí ve velkém.

martinaa*

Toz admini nezkoumaji skoro vubec nic:) Ale na foru byla kdysi jakasi diskuze, ze pokud se jednalo o jedno platicko a evidentne nekomu zbylo, tak to neni kdovijaka hruza.:)

lidus*
hodnocení

0x

Prodej léků na předpis není legální.

kukumalu
hodnocení

A dá se to nějak postihnout? A co opačně?Je legální si je takto koupit?

cocinkamichalka*

Já spíše nechápu, PROČ by si někdo chtěl AK koupit. Prostě jednou za tři měsíce zaťukám na sestřičku na gyndě a dostanu recept. A když se náhodou k doktorovi nedostanu, poprosím kamarádku - půjči mi, a já jí zase (z receptu) vrátím.

A to nemluvím o tom, že se na internetu vyskytuje spousta padělků léků - tak bacha, abyste po takovéto "antikoncepci" neotěhotněla.

kukumalu
hodnocení

No spíš si myslím že toho využívají slečny pod patnáct let nebo někdo,kdo si prostě pro recept neche-nemůže dojít,kdo ze zdravotních důvodů recept nedostane atd...

jakubdeda*

No, když nedostane u doktora recept na tu atikoncepci ze zdravotních důvodů,tak by to neměla ani brát načerno.Doktor si to asi jen tak nevymyslel.A nejlepší antikoncepce pod patnáct let je, nemít sex.

kukumalu
hodnocení

A můžete mi vysvětlit jak to souvisí s otázkou?

jakubdeda*

Reagoval jsem jen na to, jak píšete o těch pod patnáct let,ty by ještě neměli mít sex a lékař by jim to asi nepředepsal.A proto nechtějí jít k lékaři a snaží si to sehnat takto, jak píšete.Jinak nic proti Vám.Jen píšu co si myslím.Vždycky je lepší si zajít k lékaři.

kukumalu
hodnocení

Moje přítelkyně chodí pravidelně čtyřikrát do roka k lékaři,nemyslím že je potřeba tu připomínat potřebu receptů.Zajímá mě jestli se dá postihnout někdo kdo antikoncepci na netu nabízí,popřípadě kdo si ji takto koupí.

jakubdeda*

Aha,tak to se omlouvám.Jsem pako,já si to špatně přečetl a až ted to pochopil.Moc se omlouvám.;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]