Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyznat lásku ženě o dvacet let starší?

Od: rasty* odpovědí: 24 změna:

zdravím všechny, možná mi poradíte, možná ne, ale za dotaz nic nedám :)

asi 3 roky si tykáme se sousedkou, která je o dvacet let starší (má 39 let). když se potkáme tak vždy prohodíme pár slov... Asi před měsícem a půl jsem ji pozval na koupaliště-souhlasila. Od té doby jsme spolu někde byli víckrát (výlet do vedlejšího města, další koupaliště, brusle, atd.)

Ale přistihnul jsem se že na ní myslím moc často a cítím k ní něco víc... Je mi s ní opravdu moc dobře, je chytrá takže se můžeme bavit o všem, je pořád v dobré náladě, vzhledově také super, ikdyž nemá postavu modelky, ale mě se líbí, i nenamalovaná je krásná.prostě taková jak si asi představuji jednou svoji manželku *hi*

Vím že samochvála smrdí, ale já o holky nouzi nemám, takže jsem se do ní nezakoukal jen proto, že jinou bych nedostal... ale na věkově mě stejných holkách nevidím kromě vzhledu nic přitažlivého, ani si s nimi mnohdy nemám co říct - ikdyž, možná jsem jen nepotkal tu pravou.. ale ve společnosti dospělých se cítím lépe. Možná je to tím, že moji sourozenci jsou alespoň o 12 let starší... a nemyslím si, že jsem puberťák-nebaví mě, tak jako vrstevníky, každý víkend se opíjet do němoty a ještě si při tom připadat dobře...

Vím že to asi nemůže být láska na celý život, každý žijeme jiné životy-studentík a rozvedená, bezdětná žena, ale proč řešit to co bude jednou, máme řešit co je teď... a ikdyby to trvalo třeba jen dva roky, tak na to asi budeme oba celý život vzpomínat..

Nevím jestli jí to mám říci nebo ne, aby třeba se mi třeba nevyhýbala, nebo tak.

Ona spíše bude hledat někoho, s kým by mohla strávit zbytek života a nechci aby kvůli mě někoho propásla, pokud má být šťastná s jiným, tak já jí to budu jen přát, ikdyž mi bude srdce krvácet.

Ani nevím, jestli nějakou radu dostanu, jen to prostě musím někomu říct...:)

Děkuji všem

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petula00*
hodnocení

2x

No ,rozdíl je tady značný ALE...Máš celkem rozumné názory tak myslím,že si poradíš i stímto problémem.Protože je Tin sní zatím velmi dobře a ta zamilovanost se tam projevuje to je evidentní,tak přesto je to stále na začátku kdy se to dá nějak vyřešit aniž by to moc bolelo při případném odmítnutí.Takže,paní říci na rovinu,že k ní cítíš něco víc než jen kamarádský vztah a chtěl by jsi vědět jaké jsou šance na pokračování vztahu.Dej jí čas na rozmyšlenou,řekněme 2dny.Pokud odmítne,nezlob se na ní a přistupuj k ní stále jako k dobré sousedce.Přeji Ti odvahu a pokud přistoupí na Tvůj návrh tak přeji hezký vztah.

hodnocení

2x

Ono se asi nedá v tomhle případě poradit. Nikdo netuší jak by se vztah vyvinul kdyby jsi do toho šel a naopak, kdyby jsi do toho nešel a našel jsi si nějakou dvacítku tak to taky není záruka, že bude vše fungovat jak má. Prostě vše si rozmysli a poslechni hlas svýho srdce a ne co ti tady říkáme.

Každej radí něco jinýho takže těžko vybírat správnou radu.

buss
hodnocení

1x

Je to na tobě, když ti ten věkový rozdíl nevadí a vydržíš kecy jiných, tak jdi do toho. Nakonec to nemusí trvat věčně, že ano.

amadeus*
hodnocení

1x

Radu nedostanete, to je jasné. Já být na vašem místě, tak bych si to asi rozmyslel a řekl si, že do toho nejdu, a to hned z několika důvodů:

1) pokud by to nevyšlo, byl by to trapas. To by se ještě daleko vydržet, ale když ji máte pak každý den potkávat, už mi to nestojí za to.

2) co je v domě, není pro mě. Doporučuji vždycky přemýšlet, než si začnete s někým, kdo žije tak blízko. Čert ví, co se mezi vámi může stát a zda si to pak neodnesete

3) každá žena má své "datum spotřeby". Už je jí 39, jak dlouho myslíte, že ještě bude atraktivní? Já osbně jsem ještě neviděl atraktivní 50ku. Možná elegantní, ale atraktivní ne. Stáří mě nerajcuje.

4) Jak myslíte, že se k vám taková čtyřicítka bude chovat? Buď vás bude mít jako hračku (to asi není k zahození), nebo si z vás udělá děcko. Šance, že vás bude brát jako rovnocenného partnera je minimální. Obzvlášť, když ještě nejste samostatný.

Samozřejmě to může mít i několik plusů, ale z mého pohledu mínusy převažují a našel bych si radši nějakou řekněme... třicítku (ale tam zase bacha na akutní touhu po dětech)

fibo
hodnocení

0x

Přesně jak píše buss, jdi do toho, je to na tobě. Co můžes zkazit když si rozumíte a líbí se ti. Jedna moje známá žije už 2 roky s o 17 let mladším klukem a klape jim to (ona 38 on 21). Nemáš co ztratit, naopak více získáš ;)

fibo
hodnocení

0x

Mno a než si dodáš kuráž, tak mrkni, třeba tě to bude inspirovat ;)

Prime: http://sux.cz/1144

Čtyřicítka na krku: http://sux.cz/0ead

hodnocení

0x

Kdysi, po návratu z vojny jsem měl asi pětiletý vztah s rozvedenou ženou o 15 let starší. No řeknu ti, hlavně začátek vztahu byl úžasnej. Dopadlo to tak, jak to asi dopadnout muselo a naprosto v pohodě jsme se rozešli.

dzordz*
hodnocení

0x

Přesně tenhle problém znám. Mně to nevyšlo, ale tobě fandím a držím palce :)

kecal
hodnocení

0x

...a za pár dojdeš k názoru,že už je stará a můžeš mít mladší.Ale to už s ní třeba budeš mít děti a hlavu v pejru,vole

martinaa*

Takto presne odpovida maly cesky neprejici clovicek:)

kecal

proč bych nepřál,ale nakonec toho budou litovat oba.Že by se potrefená ozvala?

martinaa*

To je Vas nazor:) Ovsem varite z vody, protoze neznate ani jeho, ani ji:) Muj pritel je mladsi o pet let a je naprosto spokojeny, nelituje ani jeden z nas. Ale koukam, ze vyraz "spokojeny vztah" asi neznate...

kecal

asi nechápete rozdíl mezi 5 a 20lety

martinaa*

Odsuzovat neco predem, notabene bez jakychkoli blizsich informaci muze jen hlupak, to mi prominte.

Kdyz to cela staleti funguje opacne, ze muzi maji mladsi zeny, muze to klidne fungovat i obracene. Vse neni jen o divokem sexu a mladem hezkem ksichtiku.:)

rasty*
hodnocení

děti mít bohužel nemůže...vole

doplněno 18.08.11 20:02:

* reakce na kecala

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Rasty, uvedu příklad z mého okolí - přítelovi rodiče. Žena o 20 let starší než muž. Krátce po svatbě narození dítěte. Žena měla najednou děti dvě - mimino a dvacetiletého chlapa. Výsledek? Nešťastné manželství, nešťastné dítě. Rozvod po dlouhých a utrápených 14 letech.

U Vás to však může být klidně jinak. Zvažte, jestli Vám stojí za to překazit Vaše přátelství - kdyby Vás odmítla. Taky to může být velká láska. Což Vám samozřejmě přeji. *palec*

hodnocení

0x

Já bych Ti podle životních zkušeností poradil asi takto : Pokud si nejseš 100% jistý, že ANO, tak zcela určitě NE!

rasty*
hodnocení

tak jsem se rozhodl, že tomu nechám volný průběh. a pokud bude nějaký další zájem i z její strany o společné trávení času, tak jí to možná řeknu. ;)

buss

To bude nejlepší, nenutit se do něčeho. Nejhorší je pak litovat, co jsem udělal, neudělal... ale i pár pěkných chvil stojí za to.

pt®

"rasty", bývalý spolužák syna ze základky, si našel přítelkyni ve věku své matky se čtyřmi dětmi, i když před tím známost měl s mladým děvčetem. Odstěhoval se k ní, žijí spolu již několik let. Kluk je pracovitý, pořídili si spolu majetek a kluk ho zvelebuje, je šťastný. Taky se s přítelkyní přihlásili do "Výměny manželek", tak to uvidíte v nové sérii. Prostě někdo to má v sobě tak, jiný onak. Proti přirozenosti se nedá nic dělat. - stařenka

rv*
hodnocení

0x

Oba jste volní, máš-li zájem, běž do toho. V jejím věku má i žena obvykle dost rozumu, aby věděla, že se bude jednat asi o vztah dočasný, který skončí až si najdeš mladší partnerku pro založení rodiny. Pak vztah milenecký klidně přejde na vztah "matka/syn".

sebod*

Asi takhle. Polovina manželství končí rozvodem. A to jsou partneři zhruba stejně staří. Takže i když si najdeš mladou partnerku, tak to nemusí dopadnout dobře. A to samé je to s tou Tvojí sousedkou. Šanci máte opět zhruba padesát procent. To, co tu kdo píše o vztahu matka - syn, je naprostá blbost *zed*. Jestliže je to ženská, která hledá v chlapovi oporu, tak ji může najít i mužskýho o dvacet let mladšího. A naopak - u stejně starého partnera ji nenajde.

No a jak zde kdosi cosi psal o atraktivitě ženy po padesátce. Jsou chlapi, kteří ženy stále mění za mladší modely *ee*. Chtějí, aby jejich manželky - milenky vypadaly stále jako manekýnky. A pak jsou takoví, kteří hledají u ženský i něco jiného, než je jen atraktivní vzhled. Hledají pohodu, partneku, se kterou má o čem povídat. Takovou, která se nebojí , že ji déšť při tůře na horách smeje mejkap.

Pro tazatele. nech tomu volný průběh. Netlač na pilu. A jestli uvidíš, že z druhé strany se jedná také o něco víc, než jen o kamarádství, tak do toho jdi!

rasty*
hodnocení

sebod: "Hledají pohodu, partneku, se kterou má o čem povídat. Takovou, která se nebojí , že ji déšť při tůře na horách smeje mejkap"
to je přesně ono!

hodnocení

0x

Statistiky dokladují i počty sňatků v závislosti na věku snoubenců. Existují i sňatky lidí, jejichž věk je extrémně rozdílný. Takových sňatků je více v případech starší muž - mladší žena, než naopak. O tom, jak jsou taková manželství šťastná, čísla bohužel nevypovídají. Sociologické výzkumy na toto téma určitě existují.

czso.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]