Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mzda o svátcích

Od: sasav odpovědí: 2 změna:

Dobrý den

Můj dotaz je následující. Mám rozdělenou mzdu ve dvou složkách:základní mzda a osobní ohodnocení. Toto osobní ohodnocení je nenároková složka mzdy , jednostranně priznávaná zaměstavatelem. V měsíci kdy není st. svátek mám obě složky v plné výši, ale v měsíci kdy je svátek mám na pásce svátek zaučtovaný, ale osobní ohodnocení je pokrácené přesně ve výši částky st. svátku. Dá se s tím něco dělat, nebo je to výhodně postavené jen pro stranu zaměstnavatele. díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

drahosica
hodnocení

0x

Odpracoval jste celou směnu ve státní svátek?

sasav
hodnocení

Prolínají se třeba dvě smeny ve svátek to znamená že svátek je př. ve středu a já nastoupím v úterý na noční směnu odpracuji ze středečního dne 4 hodiny a ve středu nastupuji opět na noční a odprauji opět 4 hodiny. Dnes jsem se ještě ve smlouvě dočetl že zaměstavatel má právo nařídit přesčas nad 150 hodin ročně. Příjde mi jednostraně výhodné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]