Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Můj dotaz je následující. Mám rozdělenou mzdu ve dvou složkách:základní mzda a osobní ohodnocení. Toto osobní ohodnocení je nenároková složka mzdy , jednostranně priznávaná zaměstavatelem. V měsíci kdy není st. svátek mám obě složky v plné výši, ale v měsíci kdy je svátek mám na pásce svátek zaučtovaný, ale osobní ohodnocení je pokrácené přesně ve výši částky st. svátku. Dá se s tím něco dělat, nebo je to výhodně postavené jen pro stranu zaměstnavatele. díky
Prolínají se třeba dvě smeny ve svátek to znamená že svátek je př. ve středu a já nastoupím v úterý na noční směnu odpracuji ze středečního dne 4 hodiny a ve středu nastupuji opět na noční a odprauji opět 4 hodiny. Dnes jsem se ještě ve smlouvě dočetl že zaměstavatel má právo nařídit přesčas nad 150 hodin ročně. Příjde mi jednostraně výhodné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.