Nejste přihlášen/a.
Dobrej,
Připodomění situace:
Dejme tomu ze mám internetovou stránku a registrované uživatele.
Chtěl bych vylosovat jednoho človeka z registrovaných uživatelů na mem webu a dát mu nejakou výhru (maličkost).
Dotaz:
Musím na zboží poskytovat nějakou záruku? Samozřejmě se jedná o nové zboží. Nic z druhé ruky ale nevím co dělat v této
situaci zda mu to mám zaslat s účtenkou nebo ne. Pokud možno tak bych nerad.
Nebo mám napsat do podmínek že dárkové zboží nemá záruku? Opakuji že vše je zdarma,z mé dobré vůle
Děkuji za všechny odpovědi či nějaké návrhy řešení mého problému.
Pokud k té věci existuje samostatný záruční list, můžete to předat s řádně vyplněným a prodejcem potvrzeným záručním listem - záruční servisy při předložení záručního listu neřeší, zda věc opravdu zakoupil ten, kdo ji dává opravit. Pokud by závada byla neodstranitelná a došlo na rušení kupní smlouvy, platí v plném rozsahu odkaz od sulfana - vy jste nic neprodával a tudíž ani nemusíte ručit, pokud sám nechcete. Ale to ovšem nezbavuje odpovědnosti za vady toho, kdo tu věc prodal vám - vy byste práva ze záruky vyplývající uplatnit mohl, pochopitelně v rámci limitů podle občanského nebo obchodního zákoníku. Přidávat k dárkům nebo výhrám účtenku je minimálně nevhodné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.