Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Mě by spíš zajímalo, co si o tom myslíte jako lidi, které neznám
takže něco o nás:
Mě je 21, jemu je 32, Pracuje jako Ajťák v malé firmě (spravuje počítače), já momentálně brigádničím ve fabrice, kde se kontrolují hadry z německa a rakouska, jestli jsou v pořádku, ale měla bych tam za chvíli bejt nastálo. Jeho záliby jsou zvířata (hlavně psi), počítačové hry a kompy obecně, sleduje rád dokumenty a akčnáky a komedie, nejlépe francouzský starý. Já se zajímám o módu, krásu, vzdělávám se anglicky, ale chci dále rozvíjet němčinu, ruštinu a časem bych chtěla zkusit arabštinu, japonštinu, dále mám taky ráda zvířata, ale spíše hlodavce, nebo kočky, trošku se zajímám i o psychologii i občas mytologii, hudbu a tak. On je spíš takovej, jak bych to řekla ... rozumnej, racionální člověk, který dokáže bavit celou společnost, kam příjde, ať ty lidi zná, nebo nezná. Po prvním dojmu dokáže hned říci, jestli si myslí, že je v pohodě, nebo jestli je to debil. Tvrdí o sobě, že nemá představivost (přitom některé slovní obraty a přirovnání ke zvířatům jsou tak nápadité, že by mi to nikdy nenapadlo) a není typ člověka, co by nějak extra pokukoval po ženských, ale když se mu nějaká líbí, nemá problém se mi přiznat, že se mu líbí, když dotírám (beru to - byl by přece jen divnej, kdyby se mu ženský nelíbili) a je vzdělanej . Ke špatným vlastnostem dokáže se pěkně naštvat, ale nejde se s ním hádat (snad někdo ví, jak to myslím ..), nedodrží kolikrát to, co si řeknem (třeba, že v sobotu půjdem na jedno, když jsem v pátek v práci, on se v pátek slíská s kamarádem a pak je mu v sobotu blbě) a na můj vkus příliš času tráví u kompu. taky je až moc hravej. Je schopnej s kamarádama hrát třeba ping pong přes dvě hodiny.
Já jsem spíš taková uzavřenější, větší introvert, rozhodně nejsem ta, která by měla bavit společnost. neumím se bavit ve skupině, lépe mi to jde s jednotlivci. Mám fantasii a představivost a narozdíl od mladýho jsem spíše ve světě snů a představ. Jsem kreativní a mám estetické cítění. Naprosto a totálně selhávám v matice, fyzice, chemii, nějakých tehcnických věcí, sportu na to jsem opravdu zcela dutá. Jsem vzteklá kolikrát hysterická, prostě ženská ) občas si nějakou hru zahraju, ale nejsem zas takovej pařan, jako mladej. Neodkážu jasně říct, jaký je ten člověk po prvním seznámení, protože dokážu na každým najít klady a zápory. Lidi nejsou černobílý. I mě se chlapi líbí, ale nijak se neprojevuju kvůli tomu. A jsem žárlivá. A dodržuju věci, které si řeknem a štve mě, když někdo chodí pozdě i jen o pět minut (že do hospody příjdu o hodinu později, když chlapci hrajou kulečník je něco jinýho. Tam nebudu čumákovat, než dohrajou)
Co se týče vzhledu tak on je středně vysoký, štíhlý, ale nesportuje a je to znát. Já jsem malá, široká (157,78) a občas si zajdu na fitbox.
tak jsem se snažila tak nějak objektivně napsat o nás dvou. Co si o tom myslíte? Někdy mám chuť ho nejradši odpálkovat, když mě naštve, někdy mě překvapí, jak se snaží si udělat čas na mně (vidíme se tak jen jednou za tejden) . Kolikrát mě štve, že dá přednost hře než mě. Hlavně v neděli. Když o tom řeknu jednomu jeho kamarádovi, tem ni na to řekne,že bych mu měla taky dát čas na sebe, že je furt v práci a že chce odreagování. Moje kamarádka (asi mojí jedinej, který můžu věřit) mi zase říká, že to bude jen horší, ale potom jako správná ženská bych měla bejt ráda, že za mě všechno platí (to je potom ksichtů, když si dovolím něco zaplatit já), ale to není to, co chci.
chci člověka po svém boku, kterýmu můžu věřit, bude mě poslouchat, když se chci vypovídat i z blbostí, kterej mě pohladí a poví mi, že to bude dobrý. S ním vím, že mi je po boku, kdykoliv to jde, neobvykle mě poslouchá a pamatuje si každou kravinu, co jsem řekla , akorát u něj se moc pohlazení a objetí nedočkám. Prý nerad projevuje svý emoce (když se napije,tak to by mě zase pomalu umačkal ).
Co si myslíte vy? Myslíte si, že akorát plácám blbosti bez smyslu příspěvku, nebo máte pocit, že dva protiklady se můžou přitahovat, nebo že ne?
doplněno 16.08.11 12:47:Ještě dodám, že jsme spolu už 2,5 roku
Já bych rozhodně neřekl, že jste protiklady. V mnoha aspektech jste si poměrně podobní. Podle vašeho subjektivního popisu vše nahrává tomu, že jste takový párový archetyp drobných protikladů, které se k sobě hodí. Z textu lze vycítit, že jste spokojená a očekáváte samé schvalující názory. I já bych řekl, že se k sobě hodíte a může z vás být taková ta obyčejná česká rodinka, která nejspíš vydrží.
Zaujalo mě několik odstavců Vašeho dotazu. Máte opravdu velké plány a široké spektrum zájmů. Chcete se naučit hovořit mnoha jazyky, ale v 21 letech umíte pouze anglicky? (Dokonce mám dojem, že se anglicky teprve učíte... nebo opravdu obor vysoké školy, který je vedený plně v Aj?) Vhledem k šíři zájmů bych si tipl, že vše znáte přinejlepším povrchově. Psychologie = mám ráda lidi, Mytologie = mám ráda dráčky a jednorožce, Hudba = poslouchám Evropu 2 a koukám na MTV? Snad se ve vás mýlím, ale pokud ne, pak se opravdu začněte něčemu věnovat naplno, jinak nebudete umět nic.
Partnerovi vytýkáte, že nesportuje a je to na něm vidět, ale sama hrdě přiznáváte parametry: výška 157cm váha 78kg? To buď moc nesportujete, nebo to není vůbec vidět. Takové postavě se u nás říká "asimetrická" (kdo ví, co to znamená?)
Já myslím, že to není špatný chlap. Platí za vás a zřejmě to s vámi myslí vážně. A podle toho, co jste o sobě napsala, si ani nemůžete moc vybírat. Já vím, já vím, je to kruté, jsem hnusný, zlý, závistivý, apod. a určitě si taky nemůžu vybírat, a tak dále a tak dále. Ve skutečnosti se jen snažím být upřímný.
doplněno 17.08.11 08:57:No, čekal jsem, že víc lidí bude znát onen výraz, ale evidentně jsem se zmýlil. Raději vysvětlím.
"Asimetrická" = asi metr na výšku, asi metr na šířku.
"Asymetrická" = nesouměrná
ano umím pouze anglicky, protože jsem se až na konci střední školy začala teprv ppořádně zajímat o angličtinu a teďka bych dala nevím co za to, abych ji uměla lépe. A na základce ani na střední jsme se neučili druhý jazyk. A anglicky se učím už .. 11 let.
A dovoluju si říci, že se svými zájmy jsem možná víc na povrchu, ale né tak, jak píšete. Psychologii mě zajímají především vztahy a taková otázka proč někdo může jednat takhle a někdo takhle a podobně. Z Mytologie jsem měla na mysli božstva, některé legendy a mýty. ty jednorožci a dráčkové bych dávala tak leda do fantasy. hudbou jste mě urazil nebot rádio neposlouchám moc často a na MTV dávají z prominutím s*ačky. Poslouchám všechnomožný od metalu, roku, přes elektro, orientální hudbu, dále snesu jen nějakej pop. Ale rozhodně v mém repertoáru nenajdete hip hop, rap, reggae, jazz a podobný.
Asi jsem to špatně napsala. Nepsala jsem, že mu to vytýkám! A taky jsem nepsala že sportuju bůh ví jak aktivně. Jen že občas chodím na Fitbox. O postavě to není, ale psala jsem to spíš jen kvůli přehlednosti. A chlapy si opravdu nevybírám. Mám mladýho a to mi stačí. A když už, tak asymetrická
A děkuju za upřímnost
Protiklady se nejen přitahují, ale mohou i spolu dobře žít. Já si dovolím jen malý výtah z dotazu.
...chci člověka po svém boku, kterýmu můžu věřit, bude mě poslouchat, když se chci vypovídat i z blbostí, kterej mě pohladí a poví mi, že to bude dobrý. S ním vím, že mi je po boku, kdykoliv to jde, neobvykle mě poslouchá a pamatuje si každou kravinu, co jsem řekla , akorát u něj se moc pohlazení a objetí nedočkám. Prý nerad projevuje svý emoce (když se napije,tak to by mě zase pomalu umačkal...
Ano, to bych taky chtěla. Mám to, Ty určitě taky, jen to tolik nevidíme. Ono totiž.. když my chceme pohladit, protože se nám děje tragická věc, tak ti chlapi to ani nezaregistrují. Jen nám se naše trápení zdá velké. Řeší problémy v naprosto jiné rovině, to jsme probírali doma kolikrát. To bych Ti taky doporučovala, je to bezvadná věc a vůbec před spaním, v posteli. Prostě si začnem povídat, co nás trápí a tak. (většinou mluvím jenom já ) Díky tomu jsem i přišla na hromadu rozdílů mezi námi. Jako třeba já v pondělí řeším, co bude v pátek. Manželovi to přijde jako nesmysl, protože to on bude řešit nejdřív ve čtvrtek. Na druhou stranu vím, že když je opravdu nejhůř, vždycky pomůže.
O pohlazení nemluvím, to znám akorát když mám nějakou práci na PC a on mě chce rozčílit. Tak mě hladí, šťouchá do mě, píchá mi do uší apod.
V povahách jsme vůbec rozdílní. On je takový.. já nevím jak to popsat, já mu říkám že je VOKURKA. To ho vystihuje nejlíp. Prostě drží se doma, nikam nechodí, zajímá ho "jenom" práce. Když přijdu domů v něčem novém, nebo třeba i od holiče, musím na to upozornit. Jinak by si nevšimnul. To samé upozorňuji na narozeniny. "Příští měsíc mám narozeniny." A on. "Hmm a co si koupíš?" Někoho by to rozčílilo, trápilo, já to beru jako fakt, s kterým nic neudělám a proč chodit problémům naproti, když máme jinak spokojený vztah?
O povídání v posteli mi ani nemluvte ) většinou jsou to spíš jako že prej strašně chrápu a že se v posteli hrozně roztahuju
o šťouchání, dloubání, píchání, kousání, lochtání mi mluvit nemusíte :D to asi mám místo hlazení a objímání pač stačí, když třeba doma usnu, když si ještě hraje u kompu, a už mě nehorázně šidí
Jo chlapi jsou hrozní ignoranti co se týče změny jeidný, čeho si všimne, že mám kratší vlasy. Několikrát mi říkal, že jestli půjdu na krátko, tak mě hodí k mědvědům :D No a co neudělám? No.. jsem na krátko
na narozky, valentýn, svátek a vánoce je vskutku zlatíčko. Takovýho romantika, že mi k valentýnu dá laserovou myš, nebo k prvním mým narozeninám mi dá takovou taneční podložku, jsem opravdu nečekala a překvapili
Já si myslím, že máte vztah v pohodě. Za pár let se z nedostatků stanou přednosti, ale fakt. Třeba ta nevšímavost. Jéje, kolikrát jsem věděla, že bych si ty krásné boty ve výloze neměla kupovat, až třeba po výplatě. Jenže co když je prodají? Tak jsem si je koupila a na otázku doma "ty máš nový boty?" jenom odpovím "noo, to je vidět jak si mě všímáš prosim tě, ty mám už půl roku nejmíň"
S tím šťoucháním, mě totiž přijde, že oni se za něhu stydí nebo co a tak když chtějí kontakt, dělají to takhle praštěným způsobem. Na to zase, když na do mě šťouchá, což nesnáším, tak ho začnu hladit a pusinkovat, což nesnáší on. A má to.
Berte to, co život dává plnými hrstmi. Oba. On je vážný, já praštěná. Pořád mu říkám, že beze mě by se nezasmál a kolikrát dělám hlouposti, jen abych ho zvedla z křesla. Jak malý děti. No a co? Žijeme jenom jednou ne? Fakt mi k sobě sednete, přeji hodně štěstí, lásku už máte.
A myslíte, že vzah funguje jen lidem, kteří mají naprosto stejné zájmy a povahy? Naopak. Krásně se doplňujete, nevím, jestli vám to vydrží nebo ne, ale určitě ho nenechávejte jen kvůli tomu, že občas nesplní, co slíbí, nebo že hraje hry.
Jediné, co je znepokující, je to, že on má rád psy a vy kočky. Sice se to nezdá, ale ve skutečnosti je to taková "skrytá poznávací značka, kdo se ke komu hodí" - ale třeba tuto teorii vyvrátíte, musíte to ale zkusit.
Ahoj
Tak takle dlouhá "otázka" už tu dlouho nebyla.
V úvodu chci říct,ž jsi zamilovaná a ať ti zde poradíme cokoli,tak stejně bude platit ono známé ,že SRDCE MÁ DŮVODY,KTERÉ ROZUM NEZNÁ.
Ale neboj.Já myslím,že jste klasická dvojice,jako tisíce jiných.Po přečtení tvých řádků mi naskočilo,že protiklady se přitahují.On je tech.založený,ty spíše ne,ty sportuješ on ne.Ty jsi introvert,on extrovert...atd.atd. Dále se na Vašem vztahu podepisuje fakt,že tvůj přítel je o 9 let starší.Je zvyklý žít podle svého,být svým pánem.Ty jsi mladá,svoje zvyky a způsoby si teprve utváříš.
Já myslím,že pokud bude snaha ,zájem a tolerance z obou stran,tak má váš vztah naději na budoucnost.Je to ve vás a na vás obou.
PS :Promiň mi tykání,je mi 2X tolik co tobě a mám skoro tak velkého syna,ale náramně ti rozumím,protože nejen ,že mi připadá včera,když mi bylo jako tobě ,ale navíc láska se nevyhýbá žádnému věku.Ahoj Lenka
Já sem ráda, že mi lidé tykají. Nesnáším vykání, nebo kdžy mě někdo oslovuje mladá paní
Na dlouhé otázky sem expert otázka je, zdali to pak není rozvleklý.
To je dobře ,já si tykám napříč celým věkovým spektrem.Většinou je to OK,člověk je pak člověku blíž
.
Jinak oslovení "mladá paní" mi už nehrozí,asi bych poslala dotyčného na oční.I když tuhle mi to jeden děda řekl a víte ,že jsem se ani nezlobila
.Jen piš,ono potom radit ,když taztel napíše jen holou větu...my to přelouskáme.
Ahoj,
moc pěkné počteníčko .
Co si mám myslet? Vidite se jednou do týdne? Proč? Ty nemůžeš? On nemůže?
Plánujete společné bydlení? Klape vám to vposteli? Je váš přítel ten typ chlapa, že když se řekne miminko, tak se osype?
(jestli jo, tak to moc nemá cenu.)
Ale z toho co jsem pochopil, tak vy jste tak trochu hysterka, a váš přítel takový ten chlápek, který moc nechápe, co by si žena představovala (dá přednost hře před dnem stráveným s vámy)
Říkáte že je štíhlý ale necvičí, a vy si chodíte občas zacvičit?
tak to zkombinujte, jestli je povahou trochu bojovný, zajděte si na bagmingon, je to hra, kde si zasportujete, do míčku můžete dát velkou ránu, a míček neodletí bůhví kam ... ideální sport na vybití testosteronu
Jinak si myslím, že jestli je váš přítel společenský tak je to velké +.
Schválně so ho někdy zeptejte jak to vidí s vaší budoucností.
držím palce
O tom už jsme se bavili. vemu to popořadě, na co se ptáte.
Proč se vidíme jen jednou to týdne? Protože on pracuje každej den do pěti a ja pracuju na směny. Dřív jsme se viděli tak, že po práci ke mě přišel (shodou náhod pracoval na konci ulice, kde já bydlím) a pokecali. Jak už čas běží, tak zjištuju, že po práci je unavenej a lehce nevrlej.
Plánujeme společně bydlení? Plánujeme, ale momentálně na to nejsou peníze.
Klape nám to v posteli? Podrobnosti líčit nebudu, ale jsem spokojená
osype se při debatě o dětech? Ne neosype. Už jsme se taky o tom bavili a vím, že mě rozesmál tím, že vyžaduje, aby první dítě byl KLUK :D na otázku, co když to bude holka mi řekl, že první bude kluk. Tak já na něj, že v tom případě, aby se snažil ale určitě se neosype.
No s tou hysterkou to je bohužel tak. Vadí mi, že se mi nevěnuje tak, jak bych chtěla, ale když se mě zeptá, co chci tak vlastně nevím. To je moje blbá vlastnost. Nicméně NIKDY si na nic ve vztahu nestěžoval o mně.
Ano občas si jdu zacvičit, On necvičí z důvodu, že ho všechno strašně bolí (pff)
s tou hrou je problém, že se mi přiznal, že ho nebaví hra se slabším soupeřem a při ping pongu mi řekl, že se mnou nechce hrát, protože mě nechce smečovat
Pekny vecer, kdyz to napisu zcela uprimne, tak z Vaseho prispevku nemam pocit, ze mluvite o milovanem partnerovi. Necitim z clanku zadne emoce, natoz lasku, spis je to takove - no tak jsme spolu, hmmm, dobry... ale nic moc.
Samozrejme se protiklady pritahovat mohou, takovych dvojic znam, ale vse je o vzajemne toleranci a dohode, nekdy teda lita nadobi pekne a za chvilku se drzi za ruku jako dve hrdlicky. Ceho si vlastne na partnerovi vazite? Pritahuje Vas, umite si s nim predstavit vztah za deset, dvacet let? Umite si ho predstavit jako otce svych deti? Dle psychologu toto hodne napovi...
Zkuste si udelat klasicky dva sloupce. Do jednoho napiste, proc s nim chcete byt a co na nem mate rada (neberte v potaz bod "bojim se, ze budu sama"), do druheho napiste, co Vam vadi.
Marti, ty dva sloupečky jsou v mnoha dilematech dobré, ale upřímně. Jsou dny, kdy by sloupec záporů silně převažoval kladný sloupek. Opravdu. Někdy, když s nějakým odstupem čtu emaily, v kterých si stěžuji ségře na kdeco, musím se smát.
Já bych to neřešila.
Sloupečky tak při rozhodování ,kterou pračku či ledničku,ale ne v tomto.
Jde o city a ty sloupečkama zamíchají jako kartama při mariáši...
Ostatně i my vdané ženy,kdybysme si udělaly někdy ten seznam sloupečkový,nejspíš bychom musely dospět k názoru,že tenhle tedy NE a přitom jsme s nim třeba dlouhá léta íce méně v pohodě a shodě.
Pouze opakuji, co rikaji psychologove Jasne, musi se to brat s rezervou, ale hodne toto doporucuji, ovsem musi na to clovek zkusit pohlizet bez emoci, coz je tezke, ale ne nemozne...
Nevim, zda bych si delala nejaky sloupecky. Pokud nejsem ve vztahu spokojena (neberu partnerskou krizi nebo nejakou tezkou zivotni situaci, ale dlouhodobou nespokojenost pramenici z odlisnych cilu, nazoru, zajmu, zivotniho stylu), a nevypada to na nejakou napravu nebo zmenu, vztah pro me nema cenu. Ale samozrejme je to pouze muj nazor
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.