Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci se zeptat na účel podnikání. Jsem partnerem u jedné kosmetické společnosti, nabízím jejich produkty a z toho mám určitou provizi v %.
Své zaměstnání mám a chci se zeptat, bylo by možné si otevřít svůj malý e-shop a prodávat tam tyto výrobky, anichž by měla živ. list? Bez ICO
Jako partner?
Zkuste třeba www.mimibazar.cz. Tam je spousta ženských, nepotřebujete žádnej živnosťák a můžete tam prodávat. Pradávají se tam i nově věci, nejen bazarové.
Bez ŽL nesmíte takto prodávat, koledujete si o průser. A pochybuju, že se Vám to vyplatí. Nákupka 1000,- od firmy, prodej předpokládám stejný 1000 Kč a provizi máte dejme tomu 7 %? To jest 70 Kč. A ted budeme počítat dále - SP+ZP+daň a jste kde? V pr...eli!
Buď na černo s příslibem nedovoleného podnikání a krácení daně a poukazem na 2-letou placenou dovolenou, nebo radši v okruhu známých...
Ano, lze se zeptat na danovem urade, jaka je max. suma privydelku, kterou je mozne si privydelat, aniz by ste musela jit na zivnostensky urad. +prodej napr. vlastniho zbozi (auto, pozemek, nebo doma svarena cirkularka) je cinnost obcasna a taky po vas nikdo nechce zivnostak, i kdyz prijem z prodeje muze byt vysoky (dane ovsem je treba priznat a zaplatit). + zivnost je trvala cinnost za ucelem dosazeni zisku, ne obcasna.
doplněno 21.08.11 18:17:internetovy obchod je jen ZPUSOB, jeden z mnoha. Kdyz navstivite bazar a chcete jim nabidnout zbozi, chteji po vas zivnost? A v zastavarne? Nebo v redakci Annonce? i kdyz e-shop patri vam, stejne tak vam patri okno do ulice, pres to okno prodate ovoce sousedce, je to jen zpusob, na nem az tak nezalezi (jsou vyjimky samozrejme).
ŽL potřebujete zcela jistě, pokud si nechcete koledovat o průser... Když sem tam něco prodáte na Aukru, tak to finančák zas tak neřeší, ale vlastní e-shop bez ŽL bych si otevřít netroufl. Pokud se ptáte na takovýto dotaz, možná by vám pomohly nějaké ty kurzy účetnictví, z dlouhodobého hlediska by se vám to mohlo vrátit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.