Nejste přihlášen/a.
Prosím poraďte kam se obrátit. Moje sestra má syna,který studuje OA (s výborným prospěchem) a neustále mu opakuje, že ho stejně dostane z domu, že tam nemá co dělat. Tento chlapec má problém v bytě 2 kk, který obývá se svou matkou a jejím přítelem, v klidu si připravit jídlo nebo se vykoupat. Přítel matky je bohužel opilec a ona mu straní, místo aby se zastala syna, kterého tento muž slovně i fyzicky napadá. Je mi chalpc líto, ale netuším jak mu pomoci, sestra nereaguje na telefon a do bytu nás nepustí. Vzhledem k tomu, že je chlapec plnoletý a stále se snažil matku omlouvat nechce sám navštívit sociální pracovnici a svůj příběh jí vylíčit. Patrně se za chování své matky stydí. Bohužel nátlak na chlapce se stupňuje a tak se vše začíná odrážet v psychice. Dnes zrovna volal babice, která se léčí v lázních, a plakal, že ho máma opět vyhodila a že nikoho nemá. Takže děda ho jel hledat a babička v lázních také nemá zrovna klid na léčbu. Sice má ještě dvě tety, ale je to kluk a chápu, že se nám nechce svěřovat.
Nevím zda jsem jeho situaci popsala srozumitelně. Budu vděčná za sebemenší radu.
Děkuji mnohokrát za radu i podporu. Již delší dombu se snažíme přesvědčit synovce aby do ukončení školy bydlel s babičkou. Bohužel on o něčem takovém nechce slyšet. Z toho důvodu v podstatě se ho snažíme alespoň přesvědčit aby v případě potřeby zavolal když je naše intervence nutná. V širší rodině se vždy najde někdo kdo k nim zajede. Po přímé intervenci se vždy situace na krátkou dobu zlepší. Bohužel sociální pracovnice nám nikdy příliš nepomohly. Při společné návštěvě se sice snažily o dohodu na určitých pravidlech. Bohužel matka své dohody neplní.
Je to těžká situace pro synovce, ale i pro nás. všichni stále hledáme další možnosti jak mu pomoci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.