Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Roupy dá se to léčit?

Od: kristyna15 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zetpat dají se roupy léčit?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x

Kristýnko, jestli máš roupy jako cizopasníky, je to léčitelné bez následků nemusíš mít obavy!

Jestli máš však "roupy" které příslušejí mladým dívkám ve věku okolo patnácti let, tak to je neléčitelné, z toho člověk časem vyroste! ;)*slunce*

drich*
hodnocení

1x

Jistě, Váš praktický lékař Vám bezproblémů napíše sirup nebo prášky a za pár dní máte po problému.

Pěkný večer.

Drich

kristyna15
hodnocení

Takže to není nějak smrtelné?

hodnocení

1x

Kdysi dávno u nás ve školce dělali výzkum. Zjistili, že ze 36ti dětí má roupy 16. Děti dostaly Helmirazin. Výzkumníci se vrátili po čase (už nevím za jak dlouho) a stejné děti roupy měly zase. Sirup dostaly celé rodiny a bylo po problému. Za delší dobu výzkumníci přišli opět a 16 jiných dětí mělo roupy. :D Možná, že by nebylo od věci poklikat a zeptat se strejdy Gůgla. Ony ty potvory mají nějaký režim. Např. z konečníku vylézají kolem 22.hod a nakladou vajíčka a zalezou zpět. Majitel těch potvor se poškrábe a za nehty vajíčka roznese do svého okolí. A také z pyžamových kalhotek se vajíčka rozletí. *plac*Děti roupy mají mnohem častěji, protože mají dietní stravu. Ony roupy nemusí česnek, kyselé zelí atd. *palec*Je dobré kolem 22.hodiny dětem kouknout na zadeček. Záchody totiž bývají takové, že hovínko spadne do vody a nikdo nic už nevidí. Já jsem ve školce chodila splachovat vždycky s brýlemi.:D

hodnocení

0x

Byl na to lék Pyrvinium od lékaře, nevím jestli to je ještě dnes. Většinou to měli děti ze školky, nebo z neumytého ovoce. Ale lehce se to vyléčilo, ale někdy se to vracelo znovu...

olaf71*

lék Pyrvinium se už v lékarně nedostane, zrušen

juldab*
olaf71*

tak přesně tady nejde koupit (demolékárna), je to lék, který už není v seznamu léčiv, mám tuto informaci od lékárnice a jsou místo toho jiné léky a to jen na předpis.

jakubdeda*
hodnocení

0x

jo je to ten sirup jak píše dole paní, ta maceška,ten nevím jak si říká.Ale měla by se přeléčit celá rodina.A mít svůj ručník,svůj příbor,U nás užívala ten sirup pokaždé celá rodina.Protože to pak stačí jít po Vás na záchod a když si někdo neumyje ruce, tak to může dostat taky.Nejhorší je to v noci,to pěkně svědí a nevíte ,jak se podrbat.Ale ten sirup pomůže,to je pak uleva.Ale musí to předepsat lékař.

doplněno 15.08.11 21:28:

paní atrama omlouvám se za macešku,ale já když psal,tak jsem neviděl na vaší přezdívku.;)Ju?

tomasgulas
hodnocení

0x

Nechci nikoho mystifikovat, ale jestli si tak dobře vzpomínám, měl by pomoci i česnek...

majdalena*

Máte pravdu.Česnek pomáhá,hlavně i jako prevence.Stačí si dělat občas opečený chleba potřený česnekem,nebo utřít česnek a sníst.Jinak v lékárně mají Vermox.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]