Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,
mám problém, synek (rok a půl) se nechce koupat ani sprchovat, už to trva dva - tři týdny. Do té doby si koupání každý den užíval, tešil se na něj a nechtěl z vaničky ven (jediné co neměl rád bylo mytí hlavy každy třetí den). Náhle se vše změnilo a jednoho večera začal při vložení do vaničky strašně brečet a to se opakuje den po dni. Do koupelny se na koupaní teší, při slovo koupání tam beží, ale do vaničky ani do sprchy pak nechce a začne hned brečet.
Předem vylučuji nějaké trauma z koupele, jeden den jsem ho koupal a vše v pořádku a druhý den hned brečel, při koupaní z něho nespouštím oči, takže se neuhodil, netopil, nespálil ...
Nemyslím si, ani že je to náladovost, protože je to takový nešťastný plač, nikoliv vzteklý.
Takže vůbec netuším v čem je problém, nesetkal jste se někdo s podobným problémem?
Přesně jak říká Mařenka, koupejte se s ním ve velké vaně. Za pokus to stojí, děti jsou tím obyčejně nadšené.
Děkuji za rady, vyzkouším.
Problém je, že máme jen sprcháč, ale zkusíme to u babičky a kdyžtak předěláme koupelnu
Toto vše je záležitost odborného přístupu a to v ranném věku.Můj vnouček je budoucí třeťák a s vodou je přímo srostlý,učily ho odbornice ve středisku plavání už od půl roku.Dnes je voda i v bazénu a moři jeho kamarád a plave jako ryba.Nevadí mu dokonce,že je voda pouhých 19 stC.Myslím,že voda je příjemné a přátelské prostředí a je škoda,aby k ní dítě získalo pocit nepříjemnosti a nebezpečí.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.