Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
včera jsem se přes našeho známého nechala pojistit u pojistovny Generali - insvestiční životní pojištění Genio.
Jenže pořád mi to vrtá hlavou, nerada se upisuji k placení na xxxlet dopředu, a podle toho co jsem pochopila, musím spořit nejméně 7let aby se i to vrátilo zpet. Když skončím dříve, peníze nedostanu celé.
Jenže nedávno mi v mé bance (KB) nabízeli spoření, kde vložím celou částku, kdykoliv ji vyberu a vznikají mi tam úroky. Což by se mi asi líbilo více, protože peníze bokem v bance mám. Jenže nevím co bude výhodnější. Platit každý měsíc nezmámé firmě, která má smouvu s Generali, nebo převést peníze v bance na spořící účet.
A vzhledem k tomu, že jsem smlouvu podepsala doma, zajímá mě, jakou realnou šanci mám při zrušení tohoto pojištění? Vrátí mi vstupní poplatek?
Nebudu zde rozebírat výhody či nevýhody investička. Pro někoho je zúročení na tomto účtě dostačující, jinému se to zdá málo.
Takže pouze k výpovědi. Ano, do dvou měsíců od podepsání smlouvy můžete smlouvu písemně zrušit ať jste ji sepsala kdekoliv. Vložené peníze dostanete zpátky. Nebudete za to platit žádné poplatky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.