Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Životní pojištění -výhodné? Zrušení? Generali

Od: jirina* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

včera jsem se přes našeho známého nechala pojistit u pojistovny Generali - insvestiční životní pojištění Genio.

Jenže pořád mi to vrtá hlavou, nerada se upisuji k placení na xxxlet dopředu, a podle toho co jsem pochopila, musím spořit nejméně 7let aby se i to vrátilo zpet. Když skončím dříve, peníze nedostanu celé.

Jenže nedávno mi v mé bance (KB) nabízeli spoření, kde vložím celou částku, kdykoliv ji vyberu a vznikají mi tam úroky. Což by se mi asi líbilo více, protože peníze bokem v bance mám. Jenže nevím co bude výhodnější. Platit každý měsíc nezmámé firmě, která má smouvu s Generali, nebo převést peníze v bance na spořící účet.

A vzhledem k tomu, že jsem smlouvu podepsala doma, zajímá mě, jakou realnou šanci mám při zrušení tohoto pojištění? Vrátí mi vstupní poplatek?*cteni*

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Nebudu zde rozebírat výhody či nevýhody investička. Pro někoho je zúročení na tomto účtě dostačující, jinému se to zdá málo.

Takže pouze k výpovědi. Ano, do dvou měsíců od podepsání smlouvy můžete smlouvu písemně zrušit ať jste ji sepsala kdekoliv. Vložené peníze dostanete zpátky. Nebudete za to platit žádné poplatky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]