Nejste přihlášen/a.
Žiji dva měsíce v zahraničí a udělala jsem tu osudovou chybu, že jsem jela domů na Vánoce, Pouze na 5 dní. Do té doby jsem tu byla velice šťastná, ale teď jsem se vrátila a přepadla mě šílená deprese. Nechuť vstát z postele a jít do práce a naopak touha někomu jednu fláknout. Maminka v Čechách na tom není zdravotně moc dobře, má psychické problémy, což mi nepřidalo. Doma žiju v rodinném domě a mám dokonalý život, po materiální stránce. Jenže práce není, jazyk neumím. Tady žiju s 10 lidmi na domě a střídáme se o jednu koupelnu, dělám 12 hodin denně s jedním dnem volna. Jsem úplně vyčerpaná, ale milovala jsem to tu. Teď když jsem opět viděla, co mám doma, trpím depresemi, bolestmi žaludku i třesavkou...nevím, zda to vzdát a jet domů nebo čekat, že se to srovná..
Maruško, máte přece mobil a comp a na něm mail a skype a posílání sms zadarmo.. Volejte, pište, budte denně ve styku s rodinou. Udělejte všechno pro to, abyste je slyšela, věděla o nich. Takhle já jsem v každodenním spojení s dcerami. Někdy i 2x denně. Necítím se sama, mám o čem přemýšlet, na co se těšit. Mám pocit, že jsou hodně blízko. Zaveďte to takhle u vás a přežijete těch pár měsíců ve zdraví.
Mějte se hezky a užíjte si něčeho, co už asi nikdy nebude.
Já si myslím, že jste doma měla vše, jen jste přání vyslovila. Ale věřte, že i děti z té ciziny jezdí do světa na zkušenou, bydlí v pronajatých bytech, pracují a učí se samostatnosti, pak jsou lépe vybaveni do života. Až se jednou provdáte a budete mít děti, budete chodit do práce, tak budete ráda, že máte pár hodin na spánek, jinak to bude kolotoč a také noční vstávání k dítěti nemocnému. I když nyní pracujete 12 hodin denně, třeba si budete vážit lidí, kteří pracují manuelně celý život, ne jen pár měsíců. Pokuste se na své situaci najít i kladné věci a vydržte, budete si sebe víc vážit. - pt
doplněno 29.12.12 18:18:Jak už je zde napsané, máte mobil, máte Skype, nevidím problém.
Dcera přátel žila s přítelem v Anglii a díky jeho penězům sjezdila půlku světa, za 4 roky se vrátila domů a řekla "víc než celý svět a peníze je být doma kde se směji nebo pláču nad stejnöu věcí jako 1000 dalších lidí".
Chtela jsem vydrzet do 25.dubna a pak jet domu a zacit se pripravovat zase do skoly...ale! 25.duben je 117 dní a tady prostě nežiju, přežívám a makám jak krypl...byla jsem spokojená a šťastná, než jsem odjela domů na ty Vánoce. Od té doby zlom a dnes ráno řvu jak kráva a vůbec se nemůžu dokopat vstát a jít do práce!
Maruško.Jak napsal rádce nademnou.Zkus vydržet. Podívej, Ty tam být NEMUSÍŠ, ale MUŽEŠ. Vidíš ten rozdíl? Třeba jsi teď naměkko z toho, že byly vánoce, bude Nový rok. Samé svátky, které jsi asi dříve trávila s rodiči. A to že máš teď smutnou náladu? To se někdy stane každému. Víš, doteď jsi asi jela pracovně naplno. Najednou pár dnů klidu a lidská duše takhle zareaguje. Přinuť se vypadnout z tý postele (já vím, ono se ale vůůůůbec nechce, viď?), jdi ven, mezi lidi. Bude líp, uvidíš
Podle mého názoru to jsou příznaky tzv. vyhoření. Jestli je návrat domů možný, vrať se hned. Dej se do pořádku a potom, až budeš v pořádku, se zase rozjeď do ciziny "dobývat svět." Hodně štěstí!
Všichni tady dělají tolik hodin co já...včera jsme si zrovna porovnávali výplatní pásky a jsme na tom, všichni prakticky stejně. Dělá tam se mnou i rodilá angličanka, studentka a má taky stejně. Dělám servírku, ráda bych něco jiného, ale vzhledem k nákladům na žití. Žilo by se mi tu líp dělat od osmi do pěti a víkendy volné, ale bohužel, tady nikdo nečeká, na to aby mě zaměstnal.
Maruško, dala jste se na "vojnu" tak musíte bojovat a vydržte! Stesk po domově zkuste překonat. O to víc si pak člověk váží svého domova a svých blízkých..Jen můj názor. Přeji Vám, ať to zvládnete a ať Vám to rychle utíká...V této chvíli již sama dobře víte, kam Vás srdce táhne a kde chcete žít..
Maruš,vydržet, jak psali rádcové. Nyní práci máte i když hroznou, ale je šance, že naleznete lepší prácí. A co doma? Týden, dva budete v pohodě a začnete přemýšlet zda jste neměla vydržet. Zvláště, když u nás o práci nezavadíte. Vy máte motivaci jak hrom. Budete se chystat do školy. To stojí za to tam vydržet, pochytíte základy cizí řeči což vám příjde velice vhod. Když se nemůžete vykopat z postele a máte ještě čas, tak sáhněte pod polštář pro slovník a přiučte se pár nových slovíček. Zaměstnejte i mozek a ne jen tělo. Držm palečky - vzpomeňte na českou pohádku o Honzovi. Ten šel také na zkušenou do světa a nevzdal to
Maruško, každá hůl má dva konce.
1/ Pokud tam zůstanete, naučíte se jazyk a časem můžete sehnat lepší práci. Ty podmínky jsou opravdu drsné, ale ostatní žijí také tak. Vydržte tam třeba do léta, za tu dobu si jistě něco vyděláte, vrátíte se a můžete hledat práci tady. Peníze pro začátek mít budete. Aspoň už budete vědět, jak to chodí v zahraničí a pokud si nějaký Váš známý bude myslet, že tam létají pečení holubi do huby, můžete jej z toho díky svým zkušenostem vyvést.
2/ Pokud se vrátíte, budete klidnější a spokojenější, ale hledat práci tady bude obtížné. Na druhou stranu by se zklidnila Vaše psychika. A třeba po 3 měsících, když tady o práci opravdu nezavadíte, byste se mohla zkusit vrátit.
V jednom podniku dělaly 4 Ukrajinky a 1 Moldavec. Ženské měly na Ukrajině rodiny, muže, děti, jedna už i vnoučata. Moldavec byl bezdětný vdovec, tomu bylo jedno, kde žije. Zato ty holky byly často smutné. Přesto věděly, že je potřeba si vydělat.
Dělaly 6 dní v týdnu dvanáctky, od 6 do 18. V neděli, jediný den si mohly vyprat /v umyvadle v ruce, pračka na ubytovně nebyla/. Pak jim to zase neuschlo. A něco si uvařit. Stravovaly se velice skromně, zeleninu, těstoviny, maso moc nedělaly. Koukaly přivézt peníze rodinám. Vydělaly si prý za měsíc při té otročině asi 18 tisíc čistého.
Co dělaly? Třídily použitý vojenský materiál - obuv, oblečení, kompletovaly uniformy, spacáky s dekami, dělily podle velikostí. Materiál byl ve velikých kovových kontejnerech, většinou bylo už něco plesnivé, prochcané od myší, rozkousané, všude myší bobky. Hrozně to smrdělo, zvláště boty. Jedna ze žen, ta nejstarší, byla inženýrka. její manžel zase pracoval v Německu. Sešli se jednou do roka, na Vánoce a Nový rok, kdy ženské jely na měsíc domů. Častěji to nešlo. Myslím si, že tohle není život. Na co mít rodinu stovky km daleko a v dlaních mačkat fotky dětí a vnoučat?
Tak se doma "srovnejte" a za nějaký ten měsíc sama uvidíte, zda to zkusíte znovu, či ne. Každá zkušenost je k něčemu dobrá, bohužel, někdy za ni člověk hodně zaplatí. Ať se Vám daří. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.